Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 12

„Crvena zvezda“ sirgaliai žada kerštą „Žalgiriui“: „Serbai ir rusai yra broliai“

Antradienio vakarą Kauno „Žalgiris“ išvykoje Eurolygos rungtynėse susikaus su Belgrado „Crvena zvezda“, kurios sirgaliai socialiniuose tinkluose jau žvangina ginklais kalbėdami apie praėjusio sezono akistatą Nemuno saloje, tuomet tribūnose plevėsavusią NATO vėliavą ir skambėjusias Serbiją įžeidžiančias skanduotes.
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena zvezda“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paskutiniame praėjusio sezono Eurolygos reguliaraus sezono mače, kuris buvo paskutinis Eurolygos mūšis ir Pauliaus Jankūno karjeroje, Kauno „Žalgiris“ per pratęsimą 103:98 įveikė Belgrado „Crvena zvezda“.

Dėmesio centre tuomet atsidūrė ne karjerą stipriausiame Senojo žemyno turnyre užbaigusi „Žalgirio“ legenda, o Serbijos klubo akibrokštas bei kauniečių reakcija į tai.

Vladimirui Putinui nusprendus pradėti karinę invaziją į Ukrainą, prieš kiekvieną Eurolygos mačą komandos keldavo Ukrainos vėliavos spalvų plakatą su užrašu „Karui – ne“, tačiau „Crvena zvezda“ atstovai atsisakė prisidėti prie šios akcijos.

Karštai reagavę „Žalgirio“ sirgaliai tribūnoje iškėlė NATO vėliavą bei siuntė svečius iš Serbijos į visas puses.

Kaip teigia patys „Crvena zvezda“ sirgaliai, jie to nepamiršo ir atėjo keršto valanda.

„Praėjusį sezoną „Žalgirio“ sirgaliai mus pasitiko su įžeidimais: „užsikrušk, Serbija“, o tribūnose plevėsavo NATO nusikaltėlių ir Ukrainą kare su Rusija „palaikančios“ vėliavos. Rungtynių pradžioje mūsų žaidėjai atsisakė laikyti Ukrainą palaikantį plakatą, dėl ko viso mačo metu mūsų komanda buvo įžeidinėjama „Žalgirio“ sirgalių.

Antradienį žaidžiame prieš juos ir jau dabar aišku, kad tai yra geriausia šio sezono varžovų viešnagė. Parodykime jiems, kad nepamiršome keiksmų ir įžeidimų ne tik prieš mūsų klubą, bet ir prieš visus serbus, nes mes esame broliškos Rusijos pusėje. Sumindykime juos ir atkeršykime ne tik už pralaimėjimą aikštėje, bet ir už nesąžiningą atmosferą tribūnose. Serbija ir Rusija yra broliai“, – rašo Belgrado klubo sirgaliai „Instagram“ paskyroje „ludi_za_zvezdom_“.

Duško Ivanovičiaus perimta „Crvena zvezda“ laimėjo penkerias Eurolygos rungtynes iš eilės ir pagal pergalių bei pralaimėjimų balansą susilygino su „Žalgiriu“.

Rungtynių pradžia – antradienį 20 val. 8 tūkst. sirgalių talpinančioje Aleksandro Nikoličiaus sporto salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas