Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 28

CSKA legenda Eurolygoje pranašauja Šaro triumfą: „Jis gimęs būti nugalėtoju“

Devyneri metai Maskvos CSKA klube, aštuoni finalo ketvertai bei du Eurolygos čempiono titulai. Maskvos CSKA legenda Jonas Robertas Holdenas kadaise įskraidino pergalingą metimą Europos čempionato finale į Ispanijos rinktinės krepšį, o dabar dirba skautu „Brooklyn Nets“ klube ir nepraleidžia praktiškai nė vienų rungtynių Eurolygoje, kurioje pranašauja Šarūno Jasikevičiaus triumfą.
Jonas Robertas Holdenas
Jonas Robertas Holdenas / Euroleague.net

Nuo 2002-ųjų iki 2011-ųjų Maskvos CSKA klubo garbę ginęs ir šios šalies rinktinėje žaidęs amerikietis Jonas Robertas Holdenas laikoma tikra Rusijos superklubo legenda.

Jis buvo išrinktas ir į dešimtmečio simbolinę turnyro komandą.

Šiuo metu 44-erių Jonas gyvena Detroite, bet dirba skautu „Brooklyn Nets“ komandoje, kurią prieš mėnesį papildė CSKA žvaigždutė Mike'as Jamesas.

Nors J.R.Holdenas prie vieno geriausių Eurolygos krepšininkų atvykimo į Brukliną neprisidėjo, bet jis labai norėtų, jog M.Jamesas liktų Brukline, kadangi yra NBA kalibro žaidėjas.

„Aš labai gerbiu Mike'o Jameso žaidimą. Jis įspūdingas talentas, NBA lygio žaidėjas. Būkime nuoširdi patys sau – Mike'as turėtų žaisti NBA, bet tiesiog buvo atsidūręs Europoje. Tas pats galioja Shane'ui Larkinui. Vasilije Micičiui irgi. Galiu paminėti ir Nicką Calathesą ar Cory Higginsą. Jie tiesiog nusprendė žaisti Europoje ir turėti geras karjeras Senajame žemyne. Mike'ui pasitaikė galimybė žaisti „Nets“ ir jis griebė ją už ragų. Džiaugiamės, kad turime jį komandoje“, – „gazzetta.gr“ žurnalistui George'ui Kouvariui teigė J.R.Holdenas.

Žvalgo darbas ir ilgametė patirties Europoje lėmė, jog Rusijos pilietybę turintis amerikietis stebi daugybę Eurolygos rungtynių. Nėra abejonių, kad 44-ejų specialistas žvalgysis ir po finalinį ketvertą Kelne.

Kiekvienoje pusfinalio poroje jis turi po komandą, kuriai jaučia simpatiją.

„Jei reikėtų pastatyti sumą pinigų, tai pirmajame pusfinalyje rinkčiausi „Anadolu Efes“ pergalę, tačiau mano širdis sako, kad CSKA irgi turi daug šansų. Komandą treniruoja puikus treneris Dimitris Itoudis, kuris gerai supranta tokias situacijas ir ko reikia, norint laimėti finalo ketverte“, – sakė J.R.Holdenas.

Buvęs CSKA ir Rusijos rinktinės gynėjas pažįsta Maskvos komandos trenerį Dimitrį Itoudį, kaip ir „Barcelona“ vairininką Šarūną Jasikevičių, kurio pergalę spėja antrajame pusfinalyje.

„Manau, kad laimės „Barcelona“, bet mano simpatijos keliauja Ettore Messinai, su kuriuo kartu dirbome Maskvoje, – mintimis dalijosi J.R.Holdenas. – Jei finale susitiks Turkijos ir Ispanijos komandos, tai rinkčiausi reguliaraus sezono nugalėtoją „Barceloną“. Jaučiu beribę pagarbą treneriui Jasikevičiui. Kaip jis sustatė komandą, kokia yra jo asmenybė, koks jis buvo žaidėjas, o dabar yra treneris. Mes turėjome pokalbį. Galvoju, kad jis yra gimęs būti nugalėtoju.“

CSKA ir „Anadolu Efes“ pusfinalis penktadienį startuos 19 val., tuo metu „Barcelona“ su „Olimpia“ susikibs 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas