Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 31

CSKA treneris M.Jameso komandoje nebemato: „Taip yra laimimi titulai“

Rezultatyviausio Eurolygos žaidėjo Mike'o Jameso karjera Maskvos CSKA klube, pasak vyriausiojo komandos trenerio Dimitrios Itoudžio, baigėsi.
Mike'as Jamesas ir Dimitrios Itoudis
Mike'as Jamesas ir Dimitrios Itoudis / Euroleague.net nuotr.

Po pergalės Sankt Peterburgo mieste ir vietos Eurolygos atkrintamosiose užsitikrinimo Maskvos CSKA treneris Dimitrios Itoudis neišskyrė Mike'o Jameso pavardės, bet leido žurnalistams suprasti, jog rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas tituluočiausioje Rusijos komandoje daugiau nebežais.

Nors ir M.Jameso sutartis su klubu galioja iki 2023-ųjų metų.

„Sudėtis, kuri žaidė šiandien ir Maskvoje likę traumuoti žaidėjai, kaip Nikola Milutinovas ir Joelis Bolomboy, yra ta, su kuria būsime iki sezono pabaigos, kol aš su bendražygiais vadovaujame šiam nuostabiam klubui“, – sakė 50-metis graikas.

Tai buvo ketvirtas ir paskutinis šį sezoną M.Jameso suspendavimas.

Aikštingasis amerikietis savaitgalį vykusios VTB lygos dvikovos su Kazanės UNIKS metu per minutės pertraukėlę apsižodžiavo su D.Itoudžiu, ant parketo iš viso praleido vos 3 minutes, išėjo į rūbinę ir daugiau nebegrįžo.

„Žmonės dėvi kaukes, kad paslėptų tikrąjį savo veidą, o kiti negalėtų jų teisti. Aš prieš visus visada būnu tikras, man nerūpi, ką kiti pagalvos ar pasakys. Tai verčia kai kuriuos žmones jaustis nepatogiai, nes jie patys su savimi nesijaučia patogiai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė M.Jamesas, taip lyg įgeldamas jį suspendavusiam treneriui.

Spaudos konferencijoje D.Itoudis ėmė skaityti iš anksto surašytą pranešimą dėl M.Jameso ateities klube.

„Tai buvo mano asmeninis sprendimas, nes nusprendžiau eiti į karą drauge su tais žaidėjais ir personalu, kurie yra pasiruošę kautis dėl šios komandos. Žaidėjais, kurie yra pasiruošę gerbti savo komandos draugus, komandą vertina labiau už save. Taip pat tais, kurie reprezentuoja vertę klubo, kurį aš treniruoju. Jei norime būti čempionais, turime būti čempionais visur. Jei norime laimėti Eurolygos titulą ir būti viršūnėje bei rodyti pavyzdį sirgaliams ir savo vaikams, mums reikia turėti žaidėjų grupę, kuri gerbia vienas kitą bei patį žaidimą. Žaidėjais, kurie galvoja ne tik apie save, bet ir visus kitus. Taip yra laimimi titulai“, – perskaitė D.Itoudis.

„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis
„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis

D.Itoudis pridėjo, jog šis sprendimas privalėjo būti priimtas dėl komandos gerovės.

„Jei elgčiausi kitaip, negalėčiau pažiūrėti auklėtiniams į akis ir pasakyti, kad nieko nevyksta. Turiu žiūrėti jiems į akis ir sakyti tiesą, nes jie puikiai supranta mūsų tikslą“, – sakė CSKA treneris.

Antrąjį sezoną Maskvoje žaidžiantis M.Jamesas vidutiniškai rinko po 19,3 taško, 3,1 atkovoto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 19,7 naudingumo balo.

CSKA klubui teks paploninti piniginę, nes krepšininko sutartis galioja iki 2023-iųjų vasaros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas