Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 15

Dėl „Olympiakos“ puolėjo elgesio pyktelėjęs Šaras: „Su šita jauna komanda mes gyvensime ir mirsime“

Šaras piktas nuėjo pasveikinti Pirėjo „Olympiakos“ žaidėjų ir trenerių su pergale. Prasilenkdamas pro Kostą Papanikolaou, kuris paskutinėmis sekundėmis, ko gero, pažeisdamas garbingo žaidimo etiketą pasileido „Žalgirio“ krepšio link ir pelnė du taškus su pražanga, treneris tiktai greitai ir piktai linktelėjo galvą, nenorėdamas klausyti varžovo pasiteisinimų. Bet ne dėl diskutuotino K.Papanikolaou poelgio Šarui buvo pikčiausia.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 75:88 | „Žalgirio“ arena

„Labai gerai vertinu, nes „Olympiakos“ mūsų bijo. Pas juos yra aštuonios pergalės ir keturi pralaimėjimai. Pas mus – atvirkščiai. Ant tiek mūsų bijo, kad jie iki rungtynių Pirėjuje žino, jog atlošime ir Pirėjuje pirmausime apie 12-14 taškų, o tada mes kovosime, kas stovės aukščiau lentelėje. Jie parodė didelę pagarbą „Žalgiriui“, – dviprasmiškai kalbėjo Š.Jasikevičius, o akmeninis jo veidas rodė, kad K.Papanikolaou pasielgė vaikiškai.

Tačiau ne tai buvo svarbiausia.

Šaras pyko, kai lyg palydėdamas per raudonąjį kilimą krepšio link lengvus taškus varžovams leido įmesti Lukas Lekavičius.

Treneris vos susitvardė neįspyręs į reklaminį LED ekraną, kai paskutinėje „Olympiakos“ atakoje trečiojo kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ neatkovojo kamuolio po savuoju krepšiu – prasižengė Artūras Milaknis, o tai žaliai baltiems kainavo du lengvus taškus nuo baudų metimo linijos.

Ir dar daug daug pavyzdžių.

„Jie nepasiruošę mirti gynyboje“, – kiek nusivylė Šaras.

VIDEO: „Žalgirio“ gynyba praskydo prieš „Olympiakos“ išpuolius

„Olympiakos“ siela ir taškų šaltinis Vassilis Spanoulis pelnė 10 taškų (4/11 met.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, suklydo 6 kartus ir surinko ganėtinai mažai – 8 naudingumo balus, tačiau visa Pirėjo komanda į „Žalgirio“ krepšį sumetė net 88 taškus. Net šeši „Olympiakos“ žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių. Todėl pristabdytas V.Spanoulis visiškai nepaguodė.

Aštuntasis „Žalgirio“ pralaimėjimas per 12 Eurolygos rungtynių.

„Kažkur truputį klydome gynyboje. Kažkur nepataikėme metimų puolime, kuriuos susikūrėme. Kažkur jie buvo geri. Kažkiek reikia žaidėjams suprasti, kad žaidžiant prieš grandus reikia truputį geriau gintis. Puolimas buvo tikrai normalus. Susikūrėme daug gerų metimų. Jau ilgai taip prastai nepataikėme gerų metimų. O kitoje pusėje „Olympiakos“ įmetė daug sunkių metimų paskutinėmis sekundėmis ir taip toliau. Jie pelnytai laimėjo“, – spaudos konferencijoje pripažino Š.Jasikevičius.

– Kas nepavyko gynyboje?

– Tai jau galima įsirašyti į video kasetę: baudos prieš bonusą ir po bonuso. Baudos metant žmogui į krepšį. Absoliutus nesupratimas, kur yra stiprioji žaidėjo ranka. Kevinas pradėjo rungtynes puikiai, bet pats išsiėmė save iš rungtynių, nes vieną sykį nuėjo Mantzaris į savo stipriąją pusę, o paskui jis padarė pražangą, kai Spanoulis nuėjo nuo užtvaros. Turime jauną komandą. Mes su ja gyvensime ir mirsime.

Jeigu puolime jie žaidžia gerai, gynyboje sunku išreikalauti išpildymo. Eilę kartų mes leidome eiti žaidėjams į stipriąją ranką. Eilę kartų leidome eiti nuo užtvaros, kas buvo labai akcentuojama. Kažkur tikrai gerai pradėjome gintis, trečiajame kėlinyje, bet tada jie pataikė labai svarbių tritaškių paskutinėmis sekundėmis.

– Lukas Lekavičius atliko rekordinį rezultatyvių perdavimų skaičių (8). Kaip vertinate jo žaidimą?

– Gerai. Jis vedė komandą į priekį ir tvarkė gynybą. Protokole įrašyti 8 perdavimai, bet jei skaičiuotume perdavimus kaip ledo ritulyje (ten įskaičiuojamas ir priešpaskutinis perdavimas iki įvarčio), kai jis užveda žaidimą ir nusimeta, kai kažkokia situacija jau užkurta, tai su tais ledo ritulio perdavimais jų būtų 14-15. Jis tvarkė jų gynybą ir rodė didžiulę agresiją.

– Kalbėjote apie neišnaudotas progas puolime. Atrodė, kad Artūras Milaknis turėjo nemažai gerų progų, tačiau pataikė tik 2 tritaškius iš 8. Trūko būtent tokių taiklių metimų?

– Mes juo tikime. Aklai. Jis yra labai geras metikas. Matome, kaip jis su tuo dirba. Toliau jam ruošime sistemas, galimybes išsimesti. Tokie dalykai kaip jis žudo varžovus. Problema ta, kad jeigu jis neįmeta tritaškio, kitoje atakoje atsilieka nuo Lojeskio per tris metrus ir jau jis pataiko tritaškį. Mes dar nesame pasiruošę mirti gynyboje. Komandos, prieš kurias žaidžiame, yra ženkliai už mus stipresnės. Bet tai nėra pasiaiškinimas. Mes vis tiek norime jas aplošti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas