Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 19

Rekordinis „Olympiakos“ kėlinys nokautavo „Monaco“ su D.Motiejūnu

Reguliariojo sezono laimėtoja Pirėjo „Olympiakos“ ekipa pirmoji žengė į Kauno „Žalgirio“ arenoje vykstančio Eurolygos ketverto finalą.
Thomas Walkupas
„Olympiakos“ triumfas / Lino Žemgulio nuotr.

Du kėlinius „raudonieji“ strigo puolime ir buvo atsilikę 12 taškų skirtumu nuo finalo ketverto debiutantų „Monaco“ krepšininkų su Donatu Motiejūnu (29:41), tačiau viską pakeitė per vieną kėlinį.

Įtūžę „raudonieji“ iš rūbinės po didžiosios pertraukos grįžo tokie užsivedę, kad trečiąjį kėlinį laimėjo net 27:2 ir nokautavo varžovus. Vos 2 pelnyti taškai per ketvirtį – pakartotas Eurolygos antirekordas.

Galutinis rezultatas švieslentėje skelbė užtikrintą „Olympiakos“ pergalę ir bilietą į Eurolygos finalą po 6 metų pertraukos – 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:17).

Puikiai rungtynes pradėjęs lietuvis D.Motiejūnas galiausiai per 22 minutes pelnė 7 taškus (3/6 dvit., 0/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 5 naudingumo balus.

„Olympiakos“: Saša Vezenkovas 19 (2/6 trit., 6 atk. kam.), Kostas Papanikolaou 15 (2/5 trit., 8 atk. kam.), Moustapha Fallas 12, Kostas Sloukas 9 (7 rez. perd., 4 klaid.), Isaiah Canaanas 7.

„Monaco“: Mike'as Jamesas (2/7 trit.) ir Elie Okobo (2/6 trit., 5 rez. perd.) – po 17, Jordanas Loydas 11 (1/6 trit., 7 atk. kam.), Donatas Motiejūnas 7 (5 atk. kam.).

Rungtynių eiga

40 min. Fantastišką gynybą antroje rungtynių pusėje demonstravęs Pirėjo klubas keliauja į finalą – 62:76.

38 min. Ant suolo pasodintas M.Jamesas lieja pyktį, o „raudonųjų“ sirgaliai jau traukia pergalės dainas (59:70).

36 min. Lieka žaisti vos 4 minutės, o „Olympiakos“ išlieka priekyje 13 taškų skirtumu (55:68).

33 min. Pirmuosius taškus ne nuo baudų metimo linijos tik dabar pelno K.Sloukas, bet „Olympiakos“ jau kontroliuoja įvykius aikštėje (49:60).

Trečias kėlinys

30 min. Kosmosas!! G.Larentzakis iš 8 metrų pataiko ir tritaškį nuo lentos. „Olympiakos“ laimi kėlinį 27:2 ir laužia rungtynes (43:56).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Neįtikėtina, kaip viskas apsivertė aukštyn kojomis. Du kėlinius nesugebėję pataikyti į vandenyną dabar „Oly“ žaidėjai taikliai šveičia net nuo lentos, o vos 2 taškus per kėlinį sukrapštęs „Monaco“ pakartojo visų laikų Eurolygos antirekordą. Jei taip ir toliau, graikai savo šventę galės pradėti anksčiau nei planavo.

30 min. Ne-į-ti-kė-ti-na! Kėlinį pradėjusi su minus 12, „Olympiakos“ ekipa jau pati pirmauja dviženkle persvara (43:53).

28 min. „Olympiakos“ ir toliau demonstruoja tiesiog neįtikėtiną gynybą – vos 2 praleisti taškai per beveik 8 trečiojo kėlinio minutes. „Raudonieji“ veržiasi į priekį 43:49. Kėlinio rezultatas – 2:20.

26 min. Tik sužaidus beveik 6 minutes trečiajame kėlinyje „Monaco“ pelno pirmuosius taškus po didžiosios pertraukos. Lygu – 43:43.

Kęstas Rimkus

Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Kaip Šarūno Jaiskevičiaus vaikai pagavo per minutės pertraukėlę į tribūnas varžybų rengėjų mestus marškinėlius, taip „Olympiakos“ krepšininkai pradėjo pataikyti po pertraukos. Pirmojoje dalyje tik trečdalį metimų pataikę graikai dabar spurtuoja 14:0! Kaip pašėlo Pirėjo sirgalių tribūnos drauge su klubo savininkais broliais Angelopoulos!

24 min. „Monaco“ ir toliau žaidžia be taškų, o S.Vezenovas tritaškiu persveria rezultatą. Spurtas jau 14:0! (41:43).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Ar komandos per ilgąją pertrauką apsikeitė marškinėliais? „Žalgirio“ arena sprogsta nuo graikų keliamo triukšmo, kai Saša Vezenkovas smeigia tritaškį ir „Olympiakos“ spurtas tampa 14:0. Vos per keturias minutes Pirėjo klubas jau pirmauja.

22 min. Pirėjo klubo spurtas tęsiasi ir S.Obradovičius nebelaukia – prašo minutės pertraukėlės (41:37).

21 min. „Olympiakos“ lengvai nepasiduos. „Raudonieji“ iš rūbinės grįžta užsivedę ir pelno 5 taškus iš eilės (41:34).

Antras kėlinys

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Geriausią puolimo reitingą iš finalo ketverto komandų demonstruojantis „Olympiakos“ kol kas liūdina savo sirgalių jūrą. 33,3 proc. pataikymas iš žaidimo, 9 pramestos baudos, 7 klaidos... „Turime nusiraminti“, – duodamas interviu tarė „raudonųjų“ kapitonas Kostas Papanikolaou. Graikams antroje mačo dalyje teks lipti iš gilios duobės.

20 min. Staigmeną kurianti „Monaco“ kol kas dominuoja aikštėje. Garsieji „Olympiakos“ gerbėjai – nutildyti, varžovai pirmauja 12 taškų skirtumu (41:29).

19 min. „Olympiakos“ klysta, E.Okobo skuodžia į greitą ataką, bet nelenda po krepšiu, o laisvas paleidžia tritaškį ir pirmą sykį šiandien didina „Monaco“ pranašumą iki dviženklio (38:28). Piktas G.Bartzokas prašo minutės pertraukėlės.

18 min. Pailsėjęs M.Jamesas vėl pataiko, o „Monaco“ vėl kiek nutolsta nuo „Olympiakos“ klubo (33:26).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Ekrane parodytas Ramūnas Šiškauskas plačiai šypsosi, kol tribūnos dalijasi į dvi dalis – „Olympiakos“ sirgaliai dar prisimena Šiškos metimus vilkint „Panathinaikos“ aprangą ir garsiai baubia, o lietuviai atsako plojimais.

15 min. S.Obradovičius po minutės pertraukėlės vėl sustato į vietas „Monaco“ žaidimą (30:25), o „Olympiakos“ ir toliau negali pataikyti baudų – vos 5/12 (41,7%).

Kęstas Rimkus

Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

„Olympiakos“ spurtą dalis sirgalių pažymėjo paleisdami plastikinių stiklių seriją iš antrojo tribūnų aukšto į pirmąjį. Žemiau sėdintys žiūrovai nustebę, bet apsauga nelabai gali ką padaryti – jų tiesiog per mažai verdančioje Pirėjo klubo sirgalių minioje.

13 min. Koks „raudonųjų“ spurtas. Sh.McKissikas pataiko tritaškį, prideda du taškus greitoje atakoje, pasižymi ir be keitimų kol kas žaidžiantis S.Vezenkovas, o švieslentėje – jau lygu (22:22).

12 min. „Olympiakos“ baudų metimai ir toliau daužo lanką – 4/10. „Monaco“ priekyje 22:15.

Pirmas kėlinys

10 min. Po pirmojo ketvirčio „Žalgirio“ arenoje 20:14 pirmauja „Monaco“.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Starto penkete rungtynes pradėjęs D.Motiejūnas mačo pradžioje ėmė pūsti sau į delnus, kai paleido lanko nelietusį bei graikų sirgalius prajuokinusį tritaškį. Vėliau lietuvis susitvarkė su emocijomis – rinko taškus, kamuolius ir pirmajame kėlinyje buvo vienas ryškiausių „Monaco“ žaidėjų.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Nerezultatyvus kėlinys sprogo taikliais metimais pabaigoje. Per beveik 7 minutes komandos buvo pelniusios vos 16 taškų, o per likusias tris kartu sumetė net 18.

9 min. M.Jamesas įskraidina du tritaškius iš eilės. Kitoje pusėje dviem tolimais metimais atsako ir Pirėjo klubas (18:14).

8 min. Geriausią Eurolygos reguliariojo sezono komandą ir toliau kausto jaudulys. „Olympiakos“ kol kas pataikė tik 3 baudas iš 7 ir atsilieka 6:12.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

„Žalia balta, žalia balta“ – trumpai nuaidi „Žalgirio“ arenos tribūnose. Lietuviai praneša apie save ir po taiklių D.Motiejūno metimų.

6 min. Rungtynių pradžioje ir toliau užtikrinčiau žaidžia „Monaco“, o D.Motiejūnas pelno 4-ąjį savo tašką (10:6).

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Nors „Olympiakos“ palaiko įspūdinga armija sirgalių, su finalo ketverto įtampa pirmieji susitvarkė „Monaco“ krepšininkai. Graikai jau spėjo pramesti tris lengvus dvitaškius iš po krepšio, realizavo vieną tritaškį iš keturių, šlubavo pataikymas ir nuo baudų metimų linijos (3 iš 5), tad įpusėjus pirmajam ketvirčiui 10:6 pirmauja Donato Motiejūno komanda.

4 min. D-Mo ima kamuolį puolime po netaiklaus M.Jameso metimo ir „Monaco“ priekyje jau 6:1. Tritaškiu atsako I.Canaanas (6:4).

2 min. D.Motiejūnas laisvas pabando iš toli, bet kamuolys neliečia lanko... Lietuvis tarsi šildydamas pučia orą į delnus – abi komandos akivaizdžiai jaučia jaudulį – rezultatas kol kas 2:1 „Monaco“ naudai. Varžovų ekipoje K.Papanikolaou dukart prameta iš po krepšio.

Kęstas Rimkus

Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Publika „Žalgirio“ arenoje spėjo suošti, kai per komandų pristatymą nuskambėjo vienintelio pirmojo pusfinalio mačo lietuvio Donato Motiejūno vardas ir pavardė, bet ir jis, ir pusšimtis Monako sirgalių turėjo susigūžti nuo graikų aistruolių kauksmo. „Olympiakos“ aistruoliai jau kuria pragarą, o viena kita graikų prisidegta cigaretė tik papildo karštą atmosferą „Oly“ tribūnoje.

1 min. Pirmasis pusfinalis ir Eurolygos finalo ketvertas Kaune prasideda!

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Sveikinimai iš krepšiniu alsuojančio Kauno! Raudonos spalvos nemėgstančiam Pauliui Motiejūnui neturėtų patikti vaizdas „Žalgirio“ arenos tribūnose – jose absoliučiai dominuoja tūkstančiai graikų. Akivaizdu, kad Donatas Motiejūnas gimtajame mieste Eurolygos pusfinalį žais tarsi išvykoje.

Krepšinio sirgaliai plūsta į Kauno „Žalgirio“ areną. „Olympiakos“ gerbėjų jūra – itin ryški ir triukšminga.

Poros favoritu laikomas „Olympiakos“ klubas, kuris buvo geriausias reguliariajame sezone – užėmė 1 vietą.

„Monaco“ su Donatu Motiejūnu finišavo 4 pozicijoje, tačiau šiame sezone laimėjo abejas tarpusavio akistatas (64:60 namie ir 81:76 Graikijoje).

Tribūnose pranašumą greičiausiai turės triukšmingieji „Olympiakos“ gerbėjai, kurių į Kauną atvyko daugiau nei 5 tūkst.

Tiesa, vietiniai turėtų palaikyti kaunietį D.Motiejūną, žaidžiantį pirmajame savo finalo ketverte.

Vienu iš teisėjų šiame pusfinalyje bus lietuvis Gytis Vilius.

Pirėjo klubą į pergales šį sezoną veda bulgaras Saša Vezenkovas, kuriam finalo ketverto išvakarėse Kaune buvo įteiktas naudingiausias Eurolygos sezono krepšininko apdovanojimas (MVP).

„Olympiakos“ klubas Eurolygą yra laimėjęs 3 sykius (1997, 2012–2013 m.), tuo metu „Monaco“ žaidžia tik pirmajame savo finalo ketverte.

Kitame pusfinalyje vėliau penktadienį – nuo 21:00 val. – susikaus Šarūno Jasikevičiaus ir Roko Jokubaičio „Barcelona“ prieš karališkąjį Madrido „Real“ klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas