Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 27

Diskusiją sukėlęs Rimas Kurtinaitis turėjo aiškintis dėl Aleksejaus Švedo

Rimas Kurtinaitis vos stebuklingai neišsigelbėjo Prancūzijoje, bet savo sprendimu sukėlė diskusijas ir turėjo pasiaiškinti žiniasklaidai.
2019 m. Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti 7 min. 9 sek., lietuvis pasodino ant suolo „Chimki“ lyderį Aleksejų Švedą. Šis su 15 taškų buvo rezultatyviausias komandoje, bet Chimkų klubas atsiliko nuo ASVEL 61:78.

R.Kurtinaitis į aikštę metė penketą su Chrisu Krameriu, Stefanu Jovičiumi, Janiu Timma, Anthony Gillu bei Jeremy Evansu. Įdomu, kad per tą likusią 7 minučių atkarpą treneris nebedarė keitimų.

Sprendimas pasiteisino – „Chimki“ sugrįžo į rungtynes ir likus žaisti 9 sek. galėjo išlyginti rezultatą (88:90). Vis dėlto Ch.Krameris prametė abi baudas ir ASVEL šventė pergalę 92:88.

R.Kurtinaičio sprendimas nebeleisti A.Švedo į aikštę lemiamomis akimirkomis sukėlė diskusiją socialiniuose tinkluose.

Vieni gyrė lietuvį, nes neva A.Švedas tempia komandą žemyn kaip inkaras. Kitiems pasirodė, kad lemiamomis minutėmis A.Švedas turėjo diriguoti „Chimki“ atakoms, o toks R.Kurtinaičio sprendimas gali kainuoti jam postą.

„Visi žino, kad Švedas yra žymiai geresnis puolime. Bet kai atsilikome, mums reikėjo gynybos. Ketvirtajame kėlinyje sugrįžome į rungtynes dėka gynybos, – savo sprendimą argumentavo R.Kurtinaitis. – Manau, tuo metu mums labiau reikėjo kitų žaidėjų, kurie galėjo gintis geriau nei Švedas. Nebuvau tikras, kaip žaidimas keisis į aikštę grįžus Švedui, todėl finišavome su kitais žaidėjais.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas

„Chimki“ patyrė 8 pralaimėjimą per 16 rungtynių. 59-erių specialistas Vilerbane pasigedo savo auklėtinių energijos.

„Noriu pasveikinti ASVEL su gera pergale. Mes prastai pradėjome. Ne taip, kaip norėjau ir kaip galime. Ypač pirmajame kėlinyje mūsų energija ir pastangos buvo nepakankamos pergalei pasiekti. Ketvirtajame kėlinyje atsitiesėme nepaisant 19 taškų skirtumo, bet tai jau buvo per vėlu“, – rungtynes apibendrino R.Kurtinaitis.

ASVEL su 8 pergalėmis pavijo tiek „Chimki“, tiek Milano „Olimpia“ komandas. Dabar šie klubai dalijasi 7-9 vietas.

R.Kurtinaitis nedrįso prognozuoti ASVEL galimybių patekti į atkrintamąsias, bet pabrėžė, kad Prancūzijos klubo pasiekimai jo nestebina.

„Siurprizas? Ne. Gal sezono pradžioje dauguma ne taip rimtai žiūrėjo į ASVEL. Turiu omenyje, daugelis į juos žiūrėjo kaip į naujokus. Bet tai fiziška ir komandinį krepšinį žaidžianti komanda. Visi gali įmesti, gerai ginasi. ASVEL rodo gerą agresiją, dominuoja po krepšiais. Mes tikėjomės tokių sunkių rungtynių“, – tikino R.Kurtinaitis.

ASVEL yra kietas riešutėlis namų arenoje. Iš Vilerbano pergalę šį sezoną išsivežė tik „Anadolu Efes“ ir „Fenerbahče“. Tuo tarpu tokie klubai kaip „Panathinaikos“, CSKA ar „Olimpia“ grįžo namo tuščiomis.

Išvykoje ASVEL šį sezoną nugalėjo tik Belgrado „Crvena zvezda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito