Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 17

Donatas Motiejūnas artėja prie derybų su „Monaco“ klubu pabaigos

Nuo 2017-ųjų metų svarbiausiuose turnyruose Lietuvos rinktinei neatstovavęs Donatas Motiejūnas pirmasis iš krepšininkų pasirodė „Vanagupės“ viešbutyje Palangoje, kuriame pirmadienį susirinko nacionalinės rinktinės atstovai.

Donato Motiejūno atstovavimui Lietuvos rinktinei buvo iškilusi grėsmė, kai naują sutartį siūlęs „Monaco“ klubas iškėlė sąlygą praleisti pasaulio pirmenybes, tačiau abi pusės rado kompromisą – 32-ejų metų lietuvis ir vyks į planetos čempionatą, ir artėja prie susitarimo su Monako Kunigaikštystės komanda.

„Buvo situacijų, bet džiugu, kad pavyko rasti kompromisą, – 15min sakė D.Motiejūnas. – Manau, kad visur kalbantis galima jį rasti. Susidėliojus viską, klubas sutiko ir esu čia. Derybos dėl kontrakto dar nesibaigė, bet artimiausiomis dienomis viskas turėtų eiti į pabaigą. Džiugu, kad klubas suprato reikšmę ir svarbą žmonėms, šaliai ir man, ką reiškia atstovauti rinktinei ir kaip svarbu man būti čia.“

Tai bus trečiasis D.Motiejūno sezonas iš eilės „Monaco“ klube. Praėjusiame Eurolygos sezone, kuriame Saša Obradovičiaus auklėtiniai nužygiavo iki trečios vietos, lietuvis per 17 minučių fiksavo 8,5 taško, 3,7 atkovoto kamuolio ir 9,9 naudingumo balo vidurkius.

Puikiu žaidimu lietuvis pasižymėjo Eurolygos ketvirtfinalio serijoje su Tel Avivo „Maccabi“, per 21 minutę rinkęs po 12,2 naudingumo balo.

„Parašai dar nesudėti, bet viskas krypsta link to, jog liksiu Eurolygoje. Galimai ir šalis liks ta pati (šypteli). Kai parašai bus sudėti, galėsiu tvirtai tą sakyti. Dar esame derybose, tai tvirto „taip“ negaliu tarti“, – sakė D.Motiejūnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas

Krepšininkas po „Monaco“ ir „Žalgirio“ rungtynių Kaune kalbėjo, kad šią vasarą realu grįžti rungtyniauti į gimtojo miesto klubą.

Ar realūs pokalbiai su „Žalgirio“ šią vasarą vyko?

„Reiktų klausti agento, bet su manimi kalbų nebuvo, – sakė D.Motiejūnas. – „Žalgiris“ susikomplektavo komandą pagal savo norus ir galimybes. Galbūt neatsirado vietos, galbūt variantai buvo pigesni ar geresni. Esu kaunietis ir sergu bei visada sirgsiu už „Žalgirį“. Ne visada viskas įvyksta taip, kaip nori. Situacija yra tokia, kad „Žalgiris“ susikomplektavo komandą, o aš irgi baigiau derybas su savo komanda. Nieko nėra blogo, krepšinis yra biznis, kuriame pasitaiko visko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas