Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 09

Drama Madride – bauginanti amerikiečio trauma ir M.Jameso stebuklas

Paskutinėse ketvirtadienio Eurolygos rungtynėse netrūko dramos ir žaidime, ir dėl šiurpią traumą patyrusio „Monaco“ (9-3) amerikiečio Jordano Loydo. Galiausiai, rungtynes net ir be jo laimėjo Monako komanda, svečiuose per pratęsimą 95:94 (17:23, 28:25, 20:14, 23:26, 7:6) palaužusi „Real“ (8-4) ir nutraukusi šios komandos šešių iš eilės pergalių seriją.
Mike'as Jamesas ir suteikiama pagalba Jordanui Loydui
Mike'as Jamesas ir suteikiama pagalba Jordanui Loydui / Scanpix/Mourad ALLILI/SIPA nuotr. ir stopkadras

Dramatiškas rungtynes gana ilgam laikui ketvirtajame kėlinyje sukaustė tyla, kai buvo suteikiama pagalba J.Loydui.

Amerikietis bandė kovoti dėl kamuolio po netaiklaus Donato Motiejūno metimo, bet gavo stiprų Guerschono Yabusele smūgį į nosį ir apsipylęs kraujais krito ant žemės.

„Monaco“ krepšininkas, panašu, net trumpam prarado sąmonę, o jam teikti pagalbą suskubo medikai, pasitelkę ir deguonies kaukę.

Galiausiai, po beveik dešimties minučių J.Loydas paliko aikštę ant neštuvų, prieš tai judėjęs ir atrodęs sąmoningas.

Incidentas įvyko „Monaco“ atsiliekant 84:88 ir likus mažiau negu 7 sekundėms, kai atrodė, kad „Real“ pergalė jau neišvengiama, bet stebuklą sukūrė komandos lyderis Mike'as Jamesas.

Jis ne tik pataikė sudėtingą tritaškį, bet ir tą padarė su 223 cm ūgio Walterio Tavareso pražanga. Įmetęs ir baudą, M.Jamesas išlygino rezultatą bei išplėšė pratęsimą, nes Džananas Musa sulig ketvirto kėlinio sirena nepataikė.

Per papildomą laiką ilgiau pirmavo „Monaco“ klubas, bet nugalėtojas ir vėl sprendėsi paskutinėmis sekundėmis.

Dž.Musa sumetė baudas ir sušvelnino skirtumą iki minimumo likus 27 sekundėms (94:95), bet „Real“ ekipa nusprendė neprasižengti per kitą „Monaco“ ataką ir tai kainavo karališkajam klubui pergalę.

M.Jamesas atliko tritaškį paskutinę atakos sekundę ir nors amerikietis nepataikė, madridiečiams laiko tiesiog nebeliko ir Sergio Llullui teko atakuoti per daugiau nei pusę aikštės.

Fantastiškai žaidęs „Monaco“ pergalės kalvis M.Jamesas įmetė 28 taškus (4/11 dvit., 4/7 trit., 8/12 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo net 13 pražangų ir surinko 27 naudingumo balus.

Jo komandos draugas D.Motiejūnas per 24 minutes pelnė 8 taškus (3/4 dvit., 0/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, po kartą prasižengė ir pats išprovokavo pražangą bei surinko 7 naudingumo balus.

„Real“ gretose karjeros atkovotų kamuolių rekordą Eurolygoje pagerino W.Tavaresas, po krepšiais sugriebęs net 18 sviedinių. Be to, centras iš Žaliojo Kyšulio salų dar pelnė 17 taškų (5/10 dvit., 7/8 baud.), blokavo 3 metimus ir surinko 28 naudingumo balus.

Trečią kartą iš eilės laimėjęs „Monaco“ įsitaisė antroje Eurolygoje vietoje, „Real“ yra ketvirtas.

„Real“: Džananas Musa 24 (10/11 baud.), Walteris Tavaresas 17 (18 atk. kam.), Sergio Llullas ir Guerschonas Yabusele (6 atk. kam.) po 12, Alberto Abalde 11.

„Monaco“: Mike'as Jamesas 28 (8/18 metimai, 8/12 baud.), Jordanas Loydas 19, Alpha Diallo 12 (8 atk. kam.).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas