Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 05

Dramatišką pergalę Bolonijoje pastvėręs K.Maksvytis: „Turėjome tvirtesnį charakterį“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai net du kartus sugebėjo išlipti iš 15 taškų deficito ir ketvirtadienio vėlų vakarą valinga pergale pradėjo naują Eurolygos sezoną. Pirmajame mače Kazio Maksvyčio vyrai dramatiškai 82:79 palaužė Bolonijos „Virtus“.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / zalgiris.lt nuotr.

Kauniečiai 10:2 pradėjo susitikimą, tačiau italai labai greitai grįžo į rungtynes, perėmė iniciatyvą ir jau pirmoje mačo pusėje turėjo net 15 taškų pranašumą (40:25).

Kantriai į statų kalną lipęs „Žalgiris“ trečio kėlinio pradžioje buvo atstatęs pusiausvyrą (44:44), bet tada „Virtus“ darsyk atsakė spurtu ir vėl nutolo dviženkliu atstumu.

Visgi tada Keenano Evanso vedami svečiai pademonstravo tvirtą charakterį ir ne tik grįžo į kovą dėl pergalės, bet ją ir pastvėrė.

„Jei taip kausimės ir toliau, ateityje pasieksime ne vieną pergalę. Visgi mačo kokybė nebuvo labai gera. Išlipti iš tų didelių duobių tikrai nebuvo lengva. Smagu, kad mūsų komanda parodė didesnį norą, tvirtesnį charakterį. Yra daug dalykų, kuriuos turėtume pagerinti, bet svarbiausia, kad pavyko iškovoti pergalę“, – po mačo kalbėjo K.Maksvytis.

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Keenanas Evansas

„Buvo labai sunki ir kieta kova, mums buvo svarbiausia laikytis arti varžovų ir tai galiausiai pavyko. Išlipome iš duobės ir labai smagu, kad laimėjome. Man pirmą kartą teko žaisti šioje arenoje Bolonijoje ir noriu pagirti atmosferą, ji buvo tikrai puiki. Dabar nekantrauju sugrįžti į Kauną ir tikiuosi, kad ten palaikymas bus toks pats puikus“, – po mačo kalbėjo 25 taškus pelnęs ir geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas K.Evansas.

„Svarbiausia, kad pasiekėme pergalę ir tikimės geresnio žaidimo jau kitą savaitę. Manau, kad mačas parodė, kad abi komandos dar daug ką turės tobulinti. Išgyvenome sunkų momentą, kai stipriai atsilikinėjome trečiajame kėlinyje, bet labai džiaugiuosi savo komanda, nes padarėme didžiulį darbą sugrįždami į kovą dėl pergalės, kurią galiausiai ir iškovojome“, – kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas
zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas

K.Maksvytis pagaliau atsirevanšavo Lucai Banchi. Italas treniruodamas Latvijos rinktinę užtikrintai patiesė lietuvius pasaulio čempionato mače dėl penktos vietos.

Visai neseniai stojęs prie „Virtus“ vairo Eurolygos sezono pradėti pergale L.Banchi neįstengė, nors didžiąją rungtynių dalį šeimininkai ir buvo priekyje.

„Matėsi, kad tai yra sezono pradžia. Yra daug dalykų, kuriuos reikės ištaisyti, klaidų, kurių turėtume vengti. Rungtynių metu turėjome neblogų momentų ir viskas atrodė neblogai, bet pabaigą sužaidėme labai prastai. Normalu, kad pirmose rungtynėse matyti trūkumai, nuo to niekur nepabėgsi. Žaidėme prieš labai solidžią ir gerai susižaidusią komandą“, – mačą apibendrino L.Banchi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas