Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 11

Išmaudytas treneris ir pažadas – į Kauną nori atvykti ir princas

„Monaco“ krepšininkai, tarp jų ir Donatas Motiejūnas pridėjo ranką prie Prancūzijos krepšinio istorijos, iškovoję kelialapį į Eurolygos finalo ketverto turnyrą Kaune. Monako komandos žygis, regis, keičia ir princo Alberto II planus.
Princas Albertas II džiaugiasi – „Monaco“ klubas pirmą kartą iškopė į Eurolygos finalo ketverto varžybas.
Princas Albertas II džiaugiasi – „Monaco“ klubas pirmą kartą iškopė į Eurolygos finalo ketverto varžybas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didelė šventė įvyko mažoje Monako Kunigaikštystėje trečiadienio vakarą, kai „Monaco“ ištraukė pergalę penktosiose Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse.

Reto grožio rungtynėse Monako klubas 97:86 palaužė Tel Avivo „Maccabi“ ir laimėjęs seriją 3-2 pirmą kartą iškopė į Eurolygos finalo ketvertą, kuris kitą savaitgalį vyks Kaune.

Pašėlęs vakarėlis prasidėjo Monake, kur net įprastai griežtas ir rimtas treneris Saša Obradovičius spindėjo iš laimės.

„Jūs esate didingi visomis prasmėmis, – kreipdamas į žaidėjus po mačo persirengimo kambaryje sakė 54 metų serbas. – Ačiū už viską. Liko laimėti dar dvejas rungtynes.“

Po S.Obradovičiaus žodžių prasidėjo tikros maudynės, nes krepšininkai ėmė purkšti ir laistyti trenerį vandeniu.

Donatui Motiejūnui ir kitiems Monako žaidėjams siaučiant ir dainuojant, šėlsmo sūkuryje sukosi ir be proto laimingas S.Obradovičius.

„Tai nėra tik Mike'as Jamesas“

Spaudos konferencijoje Serbijos krepšinio specialistas plačiau komentavo komandos pasiekimą.

„Negaliu apibūdinti koks laimingas esu, žinodamas ką pasiekėme. Esu pakylėtas, – „L'Equipe“ citavo S.Obradovičių. – Tai buvo taip emocinga. Ir tai istorija, bent jau man, kuris laukė to 18 metų kaip treneris ir svajojo kiekvieną dieną. Taip pat ir „Monaco“ bei Prancūzijos krepšiniui.

Matyti kiek nuėjome per pastaruosius dvejus metus, kokį progresą komanda padarė, yra neįtikėtina. Būti Top-8, o dabar finalo ketverte... Mes nusipelnėme šio pasiekimo.

Komandos kaip „Maccabi“, „Olympiakos“ labiau įpratusios prie tokių rungtynių. Po sezono, per kurį būta pakilimų ir nusileidimų, mes paaugome. Žaidėjai, treneriai, lyderiai, gydytojai, fizioterapeutai..

Mes pastatėme pagarbos vertą komandą, nors buvo grėsmių kaip suvaldyti didelius ego. Tai kiekvieną komandą padaro stipresne. Visi – Elie, Yakuba, Alpha. Donta, Chima... Dauguma jų nebuvo žaidę tokios reikšmės rungtynių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Saša Obradovičius triumfuoja – „Monaco“ klubas pirmą kartą iškopė į Eurolygos finalo ketverto varžybas.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Saša Obradovičius triumfuoja – „Monaco“ klubas pirmą kartą iškopė į Eurolygos finalo ketverto varžybas.

Šiandien mes galime pasakyti, kad tai nėra tik Mike'as Jamesas. Jis buvo neįtikėtinas lyderis pirmojoje rungtynių dalyje, bet kai jis susižeidė čiurną, kiekvienas pasitempė ir atsirado kitas bosas: Jordanas Loydas. Negaliu apibūdinti, koks čempionas jis yra. Pažįstu jį seniai. Dabar visi pamatė, koks jis svarbus lemtingu metu.

Sezono pradžioje negalėjau įsivaizduoti, kad būsime pozicijoje, kai galime laimėti Eurolygą. Bet viltys užaugo, o kai sekasi, nesustoji. Svajonė dar nebaigta.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Monaco“ klubo lyderis Mike'as Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Monaco“ klubo lyderis Mike'as Jamesas

Trečiasis Prancūzijos krepšinio atstovas finalo ketverte

„Monaco“ tapo tik trečiasis Prancūzijos lygos klubas, pasiekęs Eurolygos finalo ketvertą.

Kaip žinia, nors atstovauja mažą, 40 tūkst. gyventojų Monako kunigaikštystę, „Monaco“ rungtyniauja Prancūzijos krepšinio čempionate, tad laikomas prancūzų krepšinio dalimi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Monaco“ treneris Saša Obradočvius ir Elie Okobo
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Monaco“ treneris Saša Obradočvius ir Elie Okobo

Iki šiol vienintelis Limožo CSP yra laimėjęs Eurolygą 1993 metais, o pastarąjį kartą finalo ketverte Prancūzija savo lygos atstovus turėjo 1997 metais, kai finalines kovas pasiekė Vilerbano ASVEL.

„Pastarąjį kartą tai buvo 1997 metais, kai aš tik gimiau! –pažymėjo vienas „Monaco“ lyderių Elie Okobo. – Mes bandysime toliau rašyti istoriją ir nužengti kiek galima toliau. Dabar mūsų laukia „Olympiakos“.

Suprasti akimirksniu

  • Eurolygos finalo ketvertas Kaune:
  • Gegužės 19 d. pusfinalis: Pirėjo „Olympiakos“ – „Monaco“ nuo 18 val.
  • Gegužės 19 d. pusfinalis: „Barcelona“ – Madrido „Real“ nuo 21 val.
  • Gegužės 21 d. mačas dėl trečios vietos nuo 17 val.
  • Gegužės 21 d. finalas nuo 20 val.

Princas pripažino – rungtynių metu kilo šiurpas

Per penktąsias ketvirtfinalio rungtynes Monake iš tribūnų ekipos triumfą sekė ir Monako princas Albertas II.

Krepšinį mėgstantis princas pareiškė, kad norėtų atvažiuoti į finalo ketvertą kitą savaitę.

„Vienas labiausiai istorinių mačų, – kalbėjo Albertas II. – Nervingos ir sunkios rungtynės, bet išskirtinio intensyvumo. Abi komandos buvo labai geros, tad tikėjomės atkaklios kovos. Mes atsilaikėme sudėtingais momentais ir neįkritome į duobę.

Mane buvo apėmęs šiurpas, kai pradėjome daryti klaidas aikštėje likus žaisti penkias minutes. Tačiau rezultatas yra nepaprastas. Tai gerai Prancūzijos krepšiniui ir nuostabu Monakui. Mums tai gera reklama.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Albertas II džiaugiasi – „Monaco“ klubas pirmą kartą iškopė į Eurolygos finalo ketverto varžybas.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Albertas II džiaugiasi – „Monaco“ klubas pirmą kartą iškopė į Eurolygos finalo ketverto varžybas.

Prieš dešimt metų klubas dar buvo trečiame divizione, niekas negalėjo tikėtis tokios trajektorijos. Aš taip pat. Tačiau daug žmonių investavo į klubą. Svarbu ne tik finansai, bet ir puikių žaidėjų dinamika, gera grupė, labai geras trenerių štabas. O tada pamatėme komandos sukeltus jausmus, nors žaidėme mažoje salėje. Jautėme publikos paramą su ištikimais sirgaliais priešakyje.

Man asmeniškai aistra krepšiniui užaugo palaipsniui per pastaruosius metus. Monake jau buvo futbolas. Nuo dabar mes galime didžiuotis ir krepšiniu. Aš padarysiu viską, kas įmanoma, kad būčiau finalo ketverte Lietuvoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas