Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 11 14

E.Atamanas – apie „Žalgirio“ ramsčius ir naujoko vargus: „Nebūtų lengva ir Curry su LeBronu“

Kardinaliai pasikeitusį Atėnų „Panathinaikos“ vairuojantis Erginas Atamanas pasitinka Kauno „Žalgirį“. Nors Lietuvos čempionai į Graikiją vyksta būdami giliausioje sezono duobėje, turkas būsimų oponentų nenuvertina ir tikisi sunkios kovos.

Dukart Eurolygos čempionas į Atėnus atvyko su ambicingo projekto idėja.

Stambulo „Anadolu Efes“ klubą į Eurolygos viršūnę užkėlęs turkas gavo visišką laisvę iš PAO savininko Dimitrio Giannakopoulo ir iš pagrindų pakeitė Atėnų komandą.

Per tarpsezonį ir jau prasidėjus sezonui ekipą papildė net 11 naujų žaidėjų, o šūsnį Europos žvaigždžių prisiviliojęs „žaliųjų“ klubas buvo laikomas vienu pretendentų į Eurolygos trofėjų.

Vis dėlto pradžia „Panathinaikos“ ekipai nėra lengva. Keliose pratęsimo dramose jau kritę graikai per septynerias rungtynes laimėjo tik triskart ir žengia koja kojon su tokį patį balansą turinčiu „Žalgiriu“.

Nors Graikijos pirmenybėse PAO neklumpa, spaudimas Atėnų klubui auga, o jį patiria ne tik lietuvis Marius Grigonis, bet ir naujo „Panathinaikos“ projekto veidas.

Tad prieš trečiadienį laukiančią akistatą su „Žalgiriu“ E.Atamanas negali galvoti apie nieką kitą tik apie pergalę.

„Žalgiris“ atvyksta pralaimėjęs trejas rungtynes iš eilės, tad galime tikėtis pergalės?“ – tiesiai šviesiai E.Atamano rungtynių išvakarėse paklausė graikų žurnalistas.

Imago / Scanpix nuotr./Erginas Atamanas
Imago / Scanpix nuotr./Erginas Atamanas

„Visi Eurolygoje nori pergalių, bet ne viskas taip paprasta, – ramiai kalbėjo 57-erių specialistas iš Stambulo. – Nesvarbu, ar prieš tai pralaimėjai tris kartus, ar dukart laimėjai.“

Netrukus jis išsiplėtė kalbėdamas apie „Žalgirį“.

„Turėsime sudėtingas rungtynes, nes „Žalgiris“ – gera komanda su patyrusiais žaidėjais. Evansas yra jų pagrindinis taškų rinkėjas, bet jam padeda ir Dimša, Šmitas, Ulanovas irgi visada yra pavojingas. Jie antrus metus žaidžia su praktiškai ta pačia sudėtimi ir žino, ką daro. Taip, jie pralaimėjo pastarąjį kartą, bet „Anadolu Efes“ arenoje nusileido tik per pratęsimą. Taigi bus labai sudėtingos rungtynės“, – įsitikinęs treneris.

Jie antrus metus žaidžia su praktiškai ta pačia sudėtimi ir žino, ką daro.

Jo ekipa praėjusią savaitę įkvėpė šviežio oro, kai palaikomi 2 tūkst. savų sirgalių Berlyne 99:85 nugalėjo ALBA, bet E.Atamanas nori, kad komanda pergales grįstų ne puolimu, o gynyba.

„Puolime sužaidėme labai geras rungtynes. Gerai dalinomės kamuoliu, rasdavome laisvus metikus. Gynyboje, manau, kad turime, kur patobulėti, bet rungtynėse prieš Salonikų „Aris“ jau parodėme gerą gynybinį charakterį. Dabar namuose turėsime žaisti agresyviai ir kietai. Gynyba bus svarbiausia, nes puolime ne visada gali pelnyti 99 ar 100 taškų, kuriuos pelnėme Berlyne“, – sakė E.Atamanas.

Tarp jo užduočių dabar yra ir naujausio komandos pirkinio – Kendricko Nunno – įliejimas į sudėtį. Iki tol tik už Atlanto žaidęs ir per karjerą 12 taškų vidurkį turėjęs gynėjas kol kas ryškiai nesuspindo su žaliais PAO marškinėliais, bet E.Atamanas įsitikinęs, kad amerikiečiui tiesiog reikia laiko.

„Panathinaikos“ klubo nuotr./Kendrickas Nunnas
„Panathinaikos“ klubo nuotr./Kendrickas Nunnas

„Net jeigu į komandą atvyktų Stephenas Curry ar LeBronas Jamesas, jiems nebūtų lengva per savaitę ar 10 dienų įsilieti į sistemą. Jis labai geras žaidėjas, bet jam reikia laiko, kad įtrauktume jį į komandą, o jis imtų suprasti komandos draugus“, – sakė turkas.

„Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ rungtynės trečiadienį prasidės 21.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius