Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 29

E.Atamanas grįžta į kovą dėl atkrintamųjų: „Baltos vėliavos mes nekelsime“

Eurolygos čempionės Stambulo „Anadolu Efes“ ekipos žaidimas ir toliau banguoja, kaip ir komandos trenerio Ergino Atamano nuotaika.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / Imago / Scanpix nuotr.

57-erių strategas prieš dvi savaites skambiai pareiškė, kad „Anadolu Efes“ laimės Eurolygą, jei pateks į finalo ketvertą.

Užtikrintu tikėjimu E.Atamanas spinduliavo ir prieš dvikovą su tiesioginiu konkurentu Belgrado „Partizan“, bet tą mačą Eurolygos čempionai namų tvirtovėje pralaimėjo 84:97.

Netrukus sekė ir autsaiderės Berlyno ALBA ekipos antausis (93:95), po kurio E.Atamano nuomonė kardinaliai pasikeitė. „99 proc., kad į atkrintamąsias nepateksime“, – pareiškė jis.

Tačiau antradienį pasiekta įspūdinga pergalė – 89:69 – prieš galingai pastaruoju metu rungtyniavusią Milano „Olimpia“ ekipą dar sykį pakeitė E.Atamano plokštelę.

„Mano komanda sužaidė puikias rungtynes. Nežinau, ar turėčiau tuo džiaugtis, ar nerimauti“, – kalbėjo „Anadolu Efes“ strategas.

„Gerai gynėmės, gerai kontroliavome rungtynių tempą. Šiuo metu tai labai svarbi pergalė. Dar vienos labai svarbios rungtynės mūsų laukia ketvirtadienį. Norime išsaugoti mūsų atkrintamųjų viltis“, – šįkart jau tikėjimu spinduliavo E.Atamanas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas

Dešimtą vietą Eurolygoje šiuo metu užimanti „Anadolu Efes“ turi tiek pat pergalių kaip ir Kauno „Žalgiris“ – po 15. Tiesa, kauniečiai yra sužaidę rungtynėmis mažiau ir žengia devinti.

Aštunta Eurolygos atkrintamųjų lenktynėse šiuo metu yra Vitorijos „Baskonia“ (16-15).

Iki reguliaraus sezono pabaigos „Anadolu Efes“ liko sužaisti 3 mačus – namie su Bolonijos „Virtus“, išvykoje su Stambulo „Fenerahče“ ir namie su „Monaco“.

„Likusių pergalių mums gali ir neužtekti. Mūsų likimas šiuo metu nėra mūsų rankose. Tai paveikė mano ir žaidėjų moralę, tačiau tai nereiškia, kad iškelsime baltą vėliavą. Kausimės kiekviename mače ir žiūrėsime, kokia bus situacija“, – užbaigė E.Atamanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas