Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 13

E.Atamanas nepraranda tikėjimo išsigelbėjimu Eurolygoje: „Niekas dar neprarasta“

Du sutriuškinimus Eurolygoje praėjusią savaitę patyręs Stambulo „Anadolu Efes“ (13-14) klubas atsidūrė itin sudėtingoje situacijoje.
Erginas Atamanas ir Vasilije Micičius
Erginas Atamanas ir Vasilije Micičius / Imago / Scanpix nuotr.

Nuo Eurolygoje aštuntuko, į kurį taikosi ir Kauno „Žalgiris“ (15-13), Turkijos klubas dabar atsilieka jau dviem laimėjimais.

Ergino Atamano auklėtiniams iki reguliariojo sezono pabaigos lieka sužaisti 7 rungtynes. Vieneriomis daugiau nei kitiems, nes šią savaitę laukia atidėtas mačas su Madrido „Real“.

„Blogai, kad atidėtos rungtynės vyks šią savaitę. Ypač dėl to, kad po jų mūsų lauks labai svarbus mačas su Belgrado „Partizan“, – tvarkaraščiu skundėsi E.Atamanas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Erginas Atamanas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Erginas Atamanas

Du Eurolygos čempionų titulus iš eilės – E.Atamano nuomone, netgi tris, įskaičiuojant ir 2020-ųjų sezoną, kuris buvo nutrauktas dėl COVID-19 pandemijos – laimėjęs „Anadolu Efes“ klubas šiemet rimtai rizikuoja nepatekti netgi į atkrintamąsias. Šiuo metu užima 10 vietą.

„Mūsų laukia labai svarbi savaitė. Niekas dar neprarasta. Turime dar 5 rungtynes namuose. Turime nugalėti „Real“, o tuomet, pasigerinę nuotaikas, visą dėmesį skirti „Partizan“ klubui“, – tęsė E.Atamanas.

„Efes“ nuotaikas kiek pagerino ir pergalė Turkijos pirmenybėse. „Anadolu Efes“ sekmadienį išvykoje 73:62 pranoko kitą Stambulo klubą „Bahcesehir Koleji“, su kuriuo FIBA Čempionų lygoje rungiasi Vilniaus „Rytas“.

„Gerai pradėjome rungtynes. Mūsų reakcija buvo gera. Žaidėme su energija, buvome aktyvūs ir gerai gynėmės. Tačiau turime pelnyti daugiau taškų. Šiuo metu negalime jų primesti tiek, kiek norime“, – dėstė E.Atamanas.

„Pirmiausia taip yra todėl, kad mūsų gynėjai neturi žaidimo ritmo“, – pabrėžė „Anadolu Efes“ vairininkas.

Tiesa, Turkijos pirmenybėse ryškūs jau buvo ir Vasilije Micičius, ir Shane‘as Larkinas, pelnę po 12 taškų ir rezultatyvumu nusileidę tik Elijah Bryantui, sumetusiam net 28.

„V.Micičius suteikė mums vilties savo žaidimu prieš laukiančią svarbią savaitę. Sh.Larkinas ir E.Bryantas taip pat žaidė gerai. Turime šiek tiek padidinti savo tempą ir gerą gynybą sujungti su greitu puolimu“, – pridūrė E.Atamanas.

Dėl Eurolygos atkrintamųjų taip pat lenktyniaujantis „Žalgiris“ šiuo metu dalinasi 6–9 vietas. Apie kauniečių laukiantį tvarkaraštį ir šansus finišuoti aštuntuke galite paskaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas