Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 23

E.Erdoganas išsamiai nupasakojo derybas su „Žalgiriu“: apie Šaro pagalbą ir NBA lygį

Kauno „Žalgiris“ šią vasarą buvo pasileidęs į naujojo trenerio paieškas, o vienu pagrindinių kandidatų matė turką Ertugrulą Erdoganą. Galiausiai prie Lietuvos čempionų vairo stojo Martinas Shilleris, tačiau E.Erdoganas papasakojo, kokios buvo derybos su laikinosios sostinės klubu.
Ertugrulas Erdoganas
Ertugrulas Erdoganas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip ir praėjusiame sezone, E.Erdoganas toliau vadovaus Stambulo „Galatasaray“ ekipai.

Pateikiame trenerio pasakojimą apie derybas su „Žalgiriu“:

„Buvo praėjusios dvi dienos po to, kai pasirašiau naują sutartį su „Galatasaray“, kai sulaukiau skambučio iš Šarūno Jasikevičiaus. Mūsų santykiai niekad nebuvo nutrūkę po to, kai kartu buvome „Fenerbahče“ klube. Mūsų draugystė yra stipri.

Šaras man pasakė: „Man skambino „Žalgirio“ vadovas, prašė tavo telefono numerio, aš jį daviau. Pasakiau, kad tu turi kontraktą, tačiau jie vis tiek nori derėtis su klubo leidimu. Būk pasirengęs, pasiūlymas bus. Aš dėl to labai laimingas.“

Šaras man pasakė: „Man skambino „Žalgirio“ vadovas, prašė tavo telefono numerio, aš jį daviau.“

Tad aš jo klausiau: „Kaip gi tai bus? Aš pasirašiau naują kontraktą.“ Tuomet, už 4–5 valandų ketvirtadienio vakarą man paskambino klubo prezidentas Paulius Motiejūnas. Aš jam pasakiau tą patį. Jis sako: „Jei sutinki su mumis susitikti, mes paprašysime klubo leidimo derėtis.“

Aš pasakiau: „Dirbu „Galatasaray“ dvejus metus. Jei viskas gerai, aš paprašysiu vadovybės leidimo. Jei jie duos leidimą, galėsime žiūrėti, kur visa tai nuves. Ačiū labai.“

„Scanpix“ nuotr./Ertugrulas Erdoganas
„Scanpix“ nuotr./Ertugrulas Erdoganas

Tuomet paskambinau „Galatasaray“ prezidentui. Jei atvirai, aš nenorėjau jo trukdyti dėl sveikatos problemų. Mustafa Cengizas man pasakė tokią gražią kalbą, kad net šiurpai perėjo.

Tad aš susisiekiau su „Žalgiriu“ ir paprašiau tik vieno dalyko: „Žinoma, aš būčiau labai laimingas, jei derybos pavyktų. Tai būtų labai svarbus mano karjeros momentas, tačiau, jei nepavyks, aš nenoriu tempti. Išspręskime tai per trumpą laiką.“ Aš buvau įpusėjęs rinkos analizę, todėl nenorėjau, kad šis procesas pakenktų man, „Galatasaray“ ir „Žalgiriui“. Norėjau viską išspręsti per 2–3 dienas. Mano noras buvo užbaigti derybas iki sekmadienio vėliausiai.

Mes susitikome 2–3 kartus, turėjome vieną vaizdo konferenciją. Jie man pasakė, kad turi dar du kandidatus. Tai normalu, klubas kaip „Žalgiris“ turi turėti kandidatų po to, kai išvyko Jasikevičius. Žinoma, aš nesu labai gerai žinomas treneris Lietuvoje, tačiau šio proceso metu apie mane rašė labai daug, sulaukiau daug dėmesio, o žmonės net pradėjo mane atpažinti.

Šio proceso metu apie mane rašė labai daug, sulaukiau daug dėmesio

Iki pirmadienio vakaro norėjau išplatinti pranešimą spaudai. Jie manęs paprašė dar pusdienio, tačiau jaučiau, kad jie nėra apsisprendę. Ir manau, kad jie turėjo įvairiausių minčių. Kuo labiau viskas artėjo, tuo labiau jaučiau, kad susitarimas nepavyks.

Kai atsikėliau antradienio rytą, vis dar nebuvo jokio atsakymo ir aš išplatinau pranešimą. Vos po kelių valandų buvo paskelbtas naujas „Žalgirio“ treneris. Neabejoju, kad naktį jie dar kalbėjosi su juo.

„Scanpix“ nuotr./Ertugrulas Erdoganas
„Scanpix“ nuotr./Ertugrulas Erdoganas

Daug kas sako, kad buvau atmestas kaip kandidatas, tačiau taip nebuvo. Tai buvo labai civilizuotas, sklandus procesas. Tačiau aš turėjau priimti sprendimą ir jį priėmiau. Po mano sprendimo nebuvo reakcijos, sakančios „ką čia darai? Mes tavęs norėjome“. Todėl mano nuojauta buvo teisinga.

Manau, kad procesas yra svarbus. Mums, Turkijos treneriams, reikia pradėti dirbti aukštesniame lygyje, išvažiuoti iš savo šalies. Aš buvau labai pagerbtas ir laimingas. Tai būtų buvęs kertinis mano karjeros iššūkis. Jei mes birželį būtume kalbėję apie galimybę Turkijos treneriui vadovauti „Žalgiriui“, niekas nebūtų to vertinę rimtai.

Esu labai dėkingas Jasikevičiui, jis man labai padėjo. Mes kalbėjomės, jis paaiškino procesus. Jis taip pat turėjo ir keletą pastabų. Sutinku su jomis, tačiau, kaip jau sakiau, tai buvo pasirinkimo reikalas. „Žalgiris“ pasirinko Schillerį. Dabar tik laikas parodys. Neina sakyti, kad kažkuris pasirinkimas buvo geras ar blogas, tačiau visa tai yra patirtis. Tad galbūt, jei būčiau išvažiavęs, gal viskas būtų susiklostę blogai. O gal būčiau užbaigęs sezoną.

Jei atvirai, aš stengiausi turėti geriausias sąlygas, bet dienos pabaigoje sprendimą priėmė prezidentas ir dar du darbuotojai. Pasikartosiu, kad tai buvo labai malonios 4–5 dienos. Mano vardas buvo ten minimas. Ir tai buvo gera patirtis, pirmą kartą turėjau tokius pokalbius. Tai buvo įdomus, NBA primenantis procesas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas