Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 14

E.Ulanovas lyderystę demonstravo ir po rungtynių: „Rodykite, ką sugebate“

Lyderio savybes šį sezoną demonstruojantis Edgaras Ulanovas Milane jomis pasižymėjo ir aikštėje, ir už jos ribų. Svarbiausią rungtynių metimą įmetęs Kauno „Žalgirio“ kapitonas po pergalės turėjo pastabų ir savo artimiesiems, ir komandos draugams.

30 minučių rungtynes „Mediolanum Forum“ arenoje kontroliavęs „Žalgiris“ sustojo ketvirtajame kėlinyje, kai iššvaistė 19 taškų persvarą ir paskutinę minutę pirmavo vos 63:61.

Bet tada, kai taškų reikėjo verkiant, kamuolį į savo rankas paėmė E.Ulanovas.

Nors prieš jį stojo gintis triskart geriausiai besiginančiu Eurolygos krepšininku pripažintas ir dar pernai šį apdovanojimą atsiėmęs Kyle'as Hinesas, Ulė nesudvejojo.

Išsivedęs centrą prie tritaškio linijos, žalgirietis švystelėjo kamuolį per „Olimpia“ žaidėjo rankas, o šis skrodė tinklelį ir padidino „Žalgirio“ persvarą iki 5 taškų.

Nors vėliau E.Ulanovas prametė dvi baudas, tai nieko rungtynėse nepakeitė – „Žalgiris“ triumfavo 66:61.

„Visas rungtynes nenorėjo leisti man veržtis, laikė tą atstumą ir prieš tai keliuose epizoduose, kai įmečiau. Tikrai jautėsi, kad to atstumo laikosi ir minimaliai kažkiek rizikuoja, – po rungtynių pasakojo E.Ulanovas. – Pabaigoje gerai jaučiausi, svarbiausia, kad bent jau mečiau, o ne kaip prieš Monaką.

O baudos tikriausiai iš to džiaugsmo neįkrito.“

Nepaisant pergalės, šį sezoną aiškiai vokalaus „Žalgirio“ lyderio vaidmenį prisiėmęs E.Ulanovas baksnojo pirštu į iššvaistytą persvarą ir vos nepaleistą pergalę.

„Dvigubą savaitę laimėti visada yra sunku, ypač išvykoje, tad sveikinimai visiems žaidėjams, treneriams, komandai. Už atsidavimą, už emocijas ir už išlikimą kartu visų rungtynių metu.

Pradžia kaip ir gera, viskas tvarkoje, bet matote, kaip greitai iš 20 taškų vos nepralaimėjome rungtynių. To negatyvo truputį yra. Sustojome žaisti, dingo agresyvumas puolime, kamuolys nustojo vaikščioti. Išmušė mus Milanas, nors tam ruošėmės, nepaisant to, kaip gerai pirmoje pusėje žaidėme ir su tuo tvarkėmės, antroje pusėje visiškai sustojome. Milanas privertė žaisti nepatogiai, daug vienas prieš vieną situacijų prieš didelius kūnus, tikrai labai sunku. Dar kartą jie įrodė, kad yra gera gynybos komanda.

Mums ties tuo reikėtų pasitempti. Kartais išvis juokingai atrodėme, kur išmušdavo viską ir reikėdavo mesti nuo vienos kojos. Negali taip būti, jei mes kalbame apie kažkokias didesnes pergales“, – kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas.

Jo komanda pirmą kartą nuo šio Eurolygos formato įvedimo 2016-2017 m. sezone sugebėjo iškovoti dvi pergales per dvigubą savaitę išvykose, mat dar antradienį Bolonijoje 87:77 paguldė kitą Italijos komandą Bolonijos „Virtus“.

E.Ulanovas džiaugėsi dėl laimėjimo, bet turėjo pastabų savo artimai aplinkai dėl prieš antrąsias savaitės rungtynes sukelto spaudimo.

„Visada yra sunku išvykoje laimėti Eurolygoje. Plius dar dviguba savaitė. Aišku, šita truputį lengvesnė, nes yra dviejų dienų pertrauka, tai atsistatyti yra laiko ir pasiruošti daugiau.

Vėlgi, šiek tiek kirto tas spaudimas iš aplinkos, kad šiandien turime laimėti. Ypač lietuviams. Negali taip būti, pasikartosiu, lengvų pergalių nėra. Ir savo artimiesiems palinkėsiu, kad tiek nekalbėtų, nes gali išmušti iš vėžių (šypsosi). Visada reikia būti pasiruošus. Kiekviena pergalė, kiekvienas puolimas, kiekviena gynyba pabaigoje žaidžia labai stipriai“, – kalbėjo puolėjas, Milane įmetęs 13 taškų.

zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas
zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas

61 taškas yra mažiausiai, kiek „Žalgiris“ šį sezoną leido įmesti varžovų komandai. Prieš tai geriausias kauniečių pasiekimas buvo pasiektas taip pat prieš „Olimpia“ – lapkritį „dizaineriai“ į kauniečių krepšį įritino tik 62 taškus.

Tarp šių dvejų rungtynių panašumų esti ir daugiau. Kaip ir Kaune, taip ir Milane „Žalgiris“ anksti susikrovė dviženklę persvarą, ją beveik iššvaistė ketvirtajame kėlinyje, bet galiausiai pasiekė pergalę.

Kokių dar panašumų ar skirtumų šiuose dviejuose laimėtuose mūšiuose su Ettore Messinos kariauna mato E.Ulanovas?

VIDEO: Kazio Maksvyčio komentarai po pergalės prieš „Olimpia“

„Pasikeitę jau ir pas mus keli žaidėjai, ir pas juos. Bet jie yra gynybos komanda ir tą puikiai rodo skaičiai. Viena iš geriausiai besiginančių komandų Eurolygoje, labai aukšta sudėtis, labai dideli kūnai. Mums labai trūko antroje pusėje gerų atakų, gerų prasiveržimų, agresyvumo. Pradėjome kažkiek su teisėjais, ieškoti kaltų. Prasidėjo stagnacija. Reikia visiems žinoti, kaip sužaisti ir kaip turi būti viskas geriau būti išpildyti“, – sakė E.Ulanovas.

„Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje pelnė tik 7 taškus ir pataikė tik 3 metimus iš 15. Ankstesnėje sezono stadijoje sunkiausiais momentais kamuolys dažniausiai atsidurdavo Keenano Evanso rankose, bet šio sezono „Žalgirio“ lyderis iškrito visam sezonui dėl Achilo sausgyslės traumos, tad iniciatyvos buvo priverstas imtis E.Ulanovas.

Jis ragina tą daryti ir kitus.

„Visi turi imtis tos iniciatyvos, ypač jei tą dieną gerai jaučiasi puolime, turi geras rungtynes. Aš ir naujokams sakau, kad „jūs jau dabar esate komandos dalis, prisiimkite atsakomybę ant savo pečių kartais ir prašau – rodykite, ką sugebate“. Ilgas sezonas, pažiūrėkite kiek šiandien Kevarriusas mums daug davė ir parodė, koks mums yra svarbus“, – kalbėjo E.Ulanovas.

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras

Nors „Žalgiris“ verčiasi po beveik 17 taškų sugeneruojančio K.Evanso, kauniečiai be jo pasiekė jau trečią pergalę iš eilės ir tvirtina savo pozicijas Eurolygos pirmajame aštuonete.

Ką apie savo komandą per tą savaitę be K.Evanso suprato E.Ulanovas?

„Reikia labai treniruočių, verkiant. Šią savaitę puikiai išsikapstėme, realiai be treniruočių. Daugiau atstatomosios buvo treniruotės. Bandome įvedinėti naujokus, bet laiko nėra daug, negalim rimtai pasitreniruoti vieni prieš kitus. Labai reikia to laiko, daug daugiau juos įvesti, kad ir jie suprastų, kad jie irgi labai svarbūs mūsų komandai. Pasitaiko dalykų puolime ir gynyboje, kur jie ar užmiršta, ar neįsisavina, ar iš kitų komandų atsinešę įpročius. Labai reikia laiko, reikia treniruočių“, – kalbėjo komandos kapitonas.

Jis nepraleido progos padėkoti ir gausiai Milane žalgiriečius palaikiusiems sirgaliams, kurių „Mediolanum Forum“ tribūnose buvo mažiausiai 300.

„Šiandien nustebino, daug lietuvių tikrai, nesitikėjau. Bet labai malonu, žinau, kad ir iš Lietuvos nemažai atskrenda. Malonu, ypač prieš rungtynes, kai perrėkė namų komandos aistruolius. Vienas malonumas ir labai ačiū“, – atsidėkojo E.Ulanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas