Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 12

„El Clasico“ mūšyje – herojiškas katalono pasirodymas ir Šaro triumfas

Šarūnas Jasikevičius triumfuoja – jo treniruojama „Barcelona“ (21-8) laimėjo principinį mūšį prieš Madrido „Real“ (17-12) ir tapo pirmąja komanda, užsitikrinusia vietą Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Svečiuose rungtyniavę katalonai amžinus varžovus įveikė 81:76 (24:19, 17:19, 16:16, 24:22).
Pierre'as Oriola ir Nikola Mirotičius
Pierre'as Oriola ir Nikola Mirotičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Atkakliose rungtynėse „Barca“ geriau startavo ir didžiąją dalį laiko turėjo pranašumą, bet taip ir nesugebėjo susikrauti tokios persvaros, kad išvengtų nervingos rungtynių pabaigos.

Katalonai pradėjo rungtynes 7:0, tačiau per visas rungtynes solidesnės nei 7 taškų persvaros nesusikrovė, o paskutinėmis minutėmis turėjo atlaikyti „Real“ bandymus pakreipti rungtynių eigą savo naudai.

Likus daugiau nei minutei „Real“ atsiliko tik 72:75 ir turėjo kamuolį, bet Gabrielio Decko bandymą įspūdingu bloku užgesino Nikola Mirotičius, o kitoje aikštės pusėje galingai įkrovė Pierre'as Oriola.

Netrukus taikliais baudų metimais apsikeitė Gabrielis Deckas ir Cory Higginsas, dvitaškį pataikė tas pats G.Deckas, o C.Higginsui dar sykį sumetus baudas per paskutines 12 sekundžių „karaliai“ išsigelbėti jau nebesugebėjo.

Rungtynių herojumi tapo pagrindiniu vidurio puolėju žaidęs ir Walterio Tavareso silpnybes išryškinęs Pierre'as Oriola. Vos už 100 km nuo Barselonos esančiame Taregos miestelyje užaugęs katalonas iki šių rungtynių 2020-2021 m. sezone buvo pataikęs vos vieną tritaškį, bet šįkart jų įvertė net tris ir tapo tikru „Barcos“ x faktoriumi.

Iš viso P.Oriola per 25 minutes įmetė 18 taškų (4/8 dvit., 3/5 trit., 1/2 baud.) ir atkovojo 6 kamuolius. Rezultatyviau šį sezoną katalonas žaidė tik prieš Kauno „Žalgirį“, kai pelnė 19 taškų.

21-ąjį kartą laimėjusi „Barca“ ne tik išlaikė vietą turnyrinės lentelės viršuje, bet ir tapo pirmąja komanda šį sezoną užsitikrinusia vietą Eurolygos ketvirtfinalyje.

Vis dar dėl bilieto į atkrintamąsias kovojantis „Real“ nukrito į septintąją poziciją.

„Barca“ prieš madridiečius laimėjo ketvirtą kartą iš eilės – prieš tai Šaro kariauna nugalėjo amžinus priešus Eurolygoje, Ispanijos ACB lygoje ir Karaliaus taurės finale.

„Real“: Gabrielis Deckas 17, Walteris Tavaresas 16 (11 atk. kam., 29 naud. bal.), Alberto Abalde 11.

„Barcelona“: Pierre'as Oriola 18 (6 atk. kam.), Nikola Mirotičius 13 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Kyle'as Kuricas ir Nickas Calathesas po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas