Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 25

„Euro Hoops“: Marius Grigonis – geriausias Eurolygos snaiperis

Šiuolaikinis krepšinis vis labiau remiasi tolimais metimais. Šį sezoną Eurolygos komandos vidutiniškai atlieka po 23,6 tritaškio per rungtynes, tačiau ne kiekviena ekipa ir ne kiekvienas krepšininkas iš 6,75 metro nuotolio į krepšį meta vienodai. „Euro Hoops“ pristato dešimt geriausių šio sezono snaiperių, o sąrašo viršūnėje – Kauno „Žalgirio“ vedlys Marius Grigonis.

„Kad būtų įdomiau, nustatėme keturių per rungtynes išmetamų tritaškių limitą, todėl šiame sąraše nėra taikliausio Eurolygos snaiperio Kyle'o Kurico (vid. 58,5 proc.), kuris per susitikimą vidutiniškai išmeta po 2,9 tolimo metimo. Likę žaidėjai išrikiuoti pagal pataikymo procentą“, – rašo „Euro Hoops“ žurnalistas Johnas Rammas.

„Euro Hoops“ sudarytas geriausių Eurolygos snaiperių sąrašas:

10. Marcusas Erikssonas (Berlyno ALBA)

Vokietijos klubas išvykoje 100:81 parbloškė Maskvos srities „Chimki“, o dešimt iš trylikos tritaškių įmetęs Marcusas Erikssonas pakartojo visų laikų Eurolygos rekordą.

27-erių švedas yra septintas turnyre pagal išmetamus tritaškius (vid. 6,1), šeštas pagal pataikytus (vid. 2,5), o pagal realizaciją – 44 (vid. 41,3 proc.).

9. Klemenas Prepeličius („Valencia“)

Su Slovėnijos rinktine Europos čempionu 2017-aisiais tapęs gynėjas šį sezoną Eurolygoje yra devintas pagal vidutiniškai išmetamus tritaškius (vid. 5,4), o 41 proc. pataikymas – karjeros rekordas.

Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas
Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas

8. Kostas Slokas (Pirėjo „Olympiakos“)

Triskart Eurolygos nugalėtojas yra vienas lyderių pagal rezultatyvius perdavimus, kurių atlieka po 6 per mačą, bet jis gali ir pats sėkmingai rinkti taškus.

Šį sezoną 31-erių graikas išmetė 120 tritaškių, o pataikė – 50. Tai yra solidus 41,7 proc. pataikymas.

7. Saša Vezenkovas (Pirėjo „Olympiakos“)

Dar neseniai šis „Olympiakos“ bulgaras 31 tašką atskaitė Berlyno ALBA klubui, taip įrodęs, jog fiksuoja karjeros sezoną. Net 18 taškų nugulė iš trijų taškų zonos – tikslą pasiekė 6 iš 7 tolimų metimų.

S.Vezenkovas Eurolygoje pataikė 48 tritaškius iš 112 (vid. 42,9 proc.).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jaycee Carrollas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jaycee Carrollas

6. Jaycee Carrollas (Madrido „Real“)

Sirgalių ir specialistų laikomas bene geriausių visų laikų Eurolygos snaiperiu Jaycee Carrollas ir prieš 38-ąjį gimtadienį išlaiko lygį. Šį sezoną Azerbaidžano pilietybę turintis amerikietis išmeta po 4 tritaškius, pataiko – po 1,7 (43 proc.).

Per karjerą stipriausiame Senojo žemyno turnyre J.Carrollas išmetė 1012 tolimų metimų, kurių net 42,4 proc. skrodė tinklelį.

5. Vladimiras Lučičius (Miuncheno „Bayern“)

Tai rezultatyviausias serbo karjeros sezonas (vid. 13,7 tšk.), tad ir tritaškių jis lieja kur kas daugiau nei praeityje. Jis meta net 60 proc. daugiau tolimų metimų nei geriausiame sezone praeityje.

Statistika: 43 pataikyti tritaškiai iš 96 – 44,7 proc.

4. Billy Baronas (Sankt Peterburgo „Zenit“)

Buvusiam Vilniaus „Ryto“ žaidėjui negalima suteikti jokios erdvės, nes jis iškart baus gynybą tritaškiu. 4 iš 4 Billy Baronas įsmeigė į Vitorijos „Baskonia“ krepšį, o 6 iš 10 atseikėjo „Chimki“.

Šį sezoną Xavi Pascualio auklėtinis išmeta po 4,3 tritaškio, pataiko – 1,9 (vid. 44,8 proc.).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Alec Peters
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Alec Peters

3. Alecas Petersas (Vitorijos „Baskonia“)

Baskų klubas amerikiečiui tapo jau trečiuoju Eurolygoje per trejus metus. Jis startavo Maskvos CSKA klube, tada peršoko pas Erginą Atamaną į Stambulo „Anadolu Efes“, o šį sezoną žaidžia Roko Giedraičio ir Tada Sedekerskio pašonėje.

Komandos keičiasi, bet pataikymas ne – Alecas Petersas vidutiniškai pataiko po 2 metimus iš 4,5 bandymo, o tai – 45 proc. realizacija ir 15 vieta lygoje.

2. Alexas Abrinesas („Barcelona“)

Meilę krepšiniui susigrąžinęs ispanas tapo labai svarbiu Šarūno Jasikevičiaus ginklu aikštelėje.

A.Abrinesas renka po 7,8 taško per susitikimą, o varžovų gynyba ties juo turi būti visada susitelkusi.

Statistika: 1,9 pataikyto tritaškio iš 4,1 – 45,2 proc.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

1. Marius Grigonis (Kauno „Žalgiris“)

Liepsnojantis Marius vidutiniškai renka net po 14,2 taško, o tai yra geriausias asmeninis šio krepšininko karjeros rezultatas. Kaunietis stipriai prisideda prie to, jog gimtojo miesto komanda išliktų kovoje dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose.

Užuojauta visiems, kurie suteikia jam šansą atakuoti iš toli. Labiausiai nuo M.Grigonio nukentėjo Atėnų „Panathinaikos“, kuriai jis atskaičiavo 6 tritaškius iš 8.

„Žalgirio“ lyderis nuo trijų taškų zonos šį sezoną meta po 4,7 karto per mačą, o pataiko – po 2,2 karto. 46,8 proc. pataikymas tarp visų lygos krepšininkų yra aštuntas, o šiame sąraše – pirmas.

VIDEO: Tautvydas Sabonis – apie tabu temas šeimoje, brolio šėlsmą NBA ir palaimą dirbti „Žalgiryje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas