Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 12

Tel Avive – juodas „Žalgirio“ vakaras ir skaudžiausias sezono pralaimėjimas

Įspūdingai Eurolygos sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą buvo išpraustas lediniu dušu Tel Avive. Prasčiausias rungtynes šį sezoną sužaidę Martino Schillerio auklėtiniai neturėjo jokių šansų ir kapituliavo prieš vietos „Maccabi“ – 57:85 (14:24, 9:29, 21:19, 13:13).

Sunkiai Eurolygos sezoną pradėję Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai mačą pasitiko turėdami vos dvi pergales ir žengdami tik 15-oje turnyro lentelės pozicijoje, tačiau kur kas geriau atliko namų darbus.

Nors žaidė be savo lyderio Othello Hunterio, šeimininkai jau nuo pirmojo kėlinio vidurio perėmė iniciatyvą ir smogė „Žalgiriui“ triuškinančia atkarpa.

Ties 14 taškų žyma (14:16) sustoję žalgiriečiai buvo pasiųsti į nokautą. Pralaimėję atkarpą 0:20 svečiai taip ir neatsitiesė ir įpusėjus mačui jau turėjo 30 taškų deficitą. Per pirmus du kėlinius Lietuvos čempionai neįmetė nė vieno tritaškio (iš 7), kai varžovai įleido net 9 iš 11 (82 proc.).

Antra rungtynių pusė buvo formalumas ir skausminga kauniečių agonija bandant išvengti visų laikų skaudžiausio pralaimėjimo Eurolygoje.

VIDEO: Fiasko Tel Avive: „Žalgiriui“ – skaudžios „Maccabi“ pamokos

Mačo pabaigoje Eurolygoje debiutavo 19-metis vidurio puolėjas Marekas Blaževičius. Jis atsidarė savo taškų sąskaitą šiame turnyre baudų metimais.

VIDEO: Pirmieji taškai: Mareko Blaževičiaus debiutas Eurolygoje

Iki šio mačo didžiausias nesėkmes Eurolygoje kauniečiai buvo patyrę 36 taškų skirtumu. 2012-2013 metų sezoną toks likimas ištiko Saulių Štombergą mače su Madrido „Real“, o 2001-2002 metų sezoną tokiu pačiu skirtumu Algirdo Brazio treniruojama komanda nusileido Bolonijos „Kinder“.

Vos vieną tritaškį per visas rungtynes (iš 14) pataikęs „Žalgiris“ Eurolygoje pralaimėjo antrą kartą iš eilės ir trečią šį sezoną.

„Maccabi“: Tyleris Dorsey 16, Chrisas Jonesas 13, Draganas Benderis 11, Scottie Wilbekinas ir Elijah Bryantas po 10.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas 12, Marius Grigonis ir Joffrey Lauvergne'as po 11, Lukas Lekavičius 9, Paulius Jankūnas 5 (6 atk. kam.), Augustine'as Rubitas 3, Martinas Gebenas 2, Steve'as Vasturia 2, Marekas Blaževičius 2, Artūras Milaknis 0, Karolis Lukošiūnas 0, Nigelas Hayesas 0.

VIDEO: „Karštom pėdom“: triuškinanti „Žalgirio“ nesėkmė, tendencijos ir „Maccabi“ siautulys

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 57:85 (14:24, 9:29, 21:19, 13:13).

40 min. Rungtynės baigėsi. Pagaliau.

39 min. Marekas Blaževičius baudos metimais pelno pirmuosius savo taškus Eurolygoje.

38 min. Penki Pauliaus Jankūno taškai iš eilės. Aikštėje ir Marekas su Karoliu Lukošiūnu.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
-32 ketvirto kėlinio pabaigoje ir Martinas Schilleris nuo suolo kelia Paulių Jankūną bei Joffrey Lauvergne'ą. #LaisvėMarekuiIrLukošiūnui

36 min. Gal tai šansas Marekui Blaževičiui? Kol kas austras Kauno ekipos brangųjį talentą ir toliau marina ant suolo.

34 min. „Žalgiris“ jau laisvesnis bei agresyvesnis ir varžovų baudos aikštelėje, tačiau ir „Maccabi“, panašu, kad įjungė laisvą pavarą. Ir jos tikrai užteks, kad šeimininkai pergalingai atriedėtų į trečią sezono pergalę.

33 min. Martinas Schilleris toliau keičia savo vyrus, tačiau puikiai supranta, kad svarbiausiai klausimai šiame mače jau seniai atsakyti. 48:74.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Šiame antirekordu kvepiančiame kontekste (didžiausias „Žalgirio“ pralaimėjimas Eurolygoje – 36 taškais) labiausiai liūdina tai, kad M.Schilleris prieš rungtynes kalbėjo, kad 17-ą gynybos reitingą per tris pastaruosius mačus demonstravęs „Žalgiris“ po pralaimėjimo „Real“ treniruotėse labiausiai akcentavo būtent gynybą. Kaip ir tai, kad nė viena M.Schillerio minutės pertraukėlė šį vakarą nesustabdė „Maccabi“ cunamio.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 44:72 (14:24, 9:29, 21:19).

30 min. Thomasas Walkupas dar kartą pataiko iš vidutinio nuotolio. Kauniečiai surado dar vieną žmogų, kuris gali patempti komandą – 44:69.

29 min. Thomasas Walkupas pelno 500-ąjį savo tašką Eurolygoje, o kauniečiai surengia nedidelį spurtą – 42:69. „Maccabi“ prašo minutės pertraukėlės.

27 min. „Žalgiriui“ jau pavyksta atsakyti į „Maccabi“ uraganišką puolimą, tačiau deficitas tirpsta labai lėtai – 38:69.

25 min. Pozityvių ženklų labai nedaug. Pagaliau „Žalgiris“ pataiko pirmą tritaškį šiose rungtynėse. Jo autorius Marius Grigonis – 34:65.

22 min. Gynyboje problemos išlieka, bet pagaliau pataiko ir Marius Grigonis. Pirmoje rungtynių pusėje jo naudingumas buvo -1. 25:55.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
„Žalgiris“ šį sezoną išsiskirdavo tuo, kad po pertraukos rodydavo charakterį. Žaliai balti jau buvo panaikinę -13 su ASVEL, -11 su „Olympiakos“, -9 su „Chimki“ ar -7 su „Zvezda“. Tačiau lipti į tokį 28 taškų kalną jiems dar neteko. Ar užkops? „Maccabi“ gali baigtis degalai ir stebuklingas pataikymas. Tai galimas rezervas ieškant galimybių išsigelbėti. „Žalgirio“ tritaškiai 0/7, „Maccabi“ – 9/11. Iškalbingi skaičiai.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 23:53 (14:24, 9:29).

19 min. Joffrey Lauvergne'as prameta abi baudas... Artūro Milaknio tritaškį „išspjauna“ lankas... Kauniečiai per pirmą rungtynių pusę nepataikė nė vieno tolimo metimo.

16 min. Šviesa tunelio gale pasirodė, bet tai truko vos akimirką. Izraelio klubas toliau dominuoja. Scottie Wilbekinas įmeta pirmą savo tritaškį. 18:44.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
0:20, Karlai. 0:20. „Žalgiris“ sėdėjo be taškų šešias minutes. Ačiū, Lukai.

15 min. PAGALIAU! Lukas Lekavičius nutraukia taškų sausrą – 16:36.

14 min. Kauniečių košmaras tęsiasi. Niekas nesugeba įmesti, o „Maccabi“ toliau bėga ir pirmą sykį įgyja 20 taškų persvarą – 14:36.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Rokai, ar jau susiskleidei palapines ir susidėjai šašlykinės iešmus? Kai „Maccabi“ taip pakeitė gynybą, kaip ir norėtųsi kamuolio įvedimo J.Lauvergne'ui po krepšiu žaidimui nugara į krepšį. Gal tai aplamdytų kroatui sparnelius.
Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas
Nuo „Žalgirio“ gynybos paskutinėje atkarpoje kraujuoja akys. „Maccabi“ žaidėjai per pirmąsias 12 minučių visus septynis tolimus metimus paleido būdami visiškai laisvi. Pataikė šešis. „Maccabi“ spurtuoja jau 16:0. Neabejotinai blogiausias žalgiriečių startas šį sezoną.

13 min. Ozas Blayzeris pataiko iš toli. „Maccabi“ tęsia įspūdingą atkarpą 22:4. Kauniečiai skęsta. Taip ginantis laimėti Tel Avive – jokių šansų. 14:32.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
D.Benderis per 5 minutes jau smeigia antrą tritaškę strėlę į „Žalgirio“ krepšį. Per 103 minutes Eurolygoje šį sezoną kroatas buvo pataikęs tik 2 tritaškius iš 13. D.Benderis „popina“ be jokios „Žalgirio“ gynybos reakcijos. I.Sfairopoulas pakeitė žaidimą ir gavo rezultatą. Dabar laukiam M.Schillerio pakeitimų.

12 min. Antrojo kėlinio pradžioje dviem tritaškiais prabyla Draganas Benderis. Martinas Schilleris labai anksti priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Kol kas kauniečiams žaidimas nesiklijuoja – 14:27.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 14:24.

9 min. Pirmajame kėlinyje žalgiriečius į neviltį varo netikėtai prabilę Chrisas Jonesas ir Elijah Bryantas. Jie abu per pirmą kėlinį pelnė net 15 taškų. „Maccabi“ toliau bėga. 14:24.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
„Žalgiris“ puolime suks tą pačią kasetę visas 40 minučių. Tik „Maccabi“ daro šiokias tokias korekcijas. Dabar du prieš du „Maccabi“ ginasi pasyviau – Draganą Benderį paliekant po krepšiu ir rizikuojant su žaliai baltų metimu iš vidutinio nuotolio, o puolime kroatas po du prieš du puolime pats atšoka už tritaškio linijos ir laukia galimybės iššauti iš savo patrankos. Matysim, ar tai suveiks kaip priešnuodis nuo „Žalgirio“ pikenrolo išpuolių.

6 min. Gynyboje „Žalgiris“ turi daug problemų. Tuo akivaizdžiai nepatenkintas Martinas Schilleris dažnai keičia krepšininkus, kartą jis pakeičia net keturis žaidėjus, bet kol kas rezultato tai neatneša. Varžovai kiek trukteli į priekį. 14:18.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas
„Maccabi“ komandos baudos aikštelėje „Žalgiris“ galėtų išsiskleisti palapinę ir pradėti kepti šašlykus. Tel Avivo gynėjai savoje aikštelės pusėje žaidžia atsainiai, aukštaūgiai – per lėtai. Žalgiriečių „du prieš du“ žaidimas dvikovos starte varžovams yra sunkiai įmenamas. Kaip galėtų „Maccabi“ ištraukti pergalę? Greitomis atakomis, taškų lenktynėmis bei individualiu gynėjų meistriškumu.

4 min. Po vangios pradžios komandos pradėjo taškų lenktynes. 10:10.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
I.Sfairopoulas tuoj išsiners iš kostiumo, netverdamas pykčiu. Kolegos Izraelyje pasakoja, kad graikas pastaruoju metu pasidarė labai jautrus ir nervingas. Tai matosi iš jo kūno kalbos ne tik šiose, bet r praėjusiose Izraelio taurės rungtynėse. Viskas suprantama – ne dėl trenerio priežasties, suskilusi „Maccabi“ komanda įmesta į ugnį Eurolygoje ir dėsningai pralaimi mūšius, kurie gali skausmingai atsiliepti vaikantis Eurolygos atkrintamųjų traukinį. Kaip ir buvo galima numanyti, po „Maccabi“ krepšiu prasižiojo didžiulė gynybos skylė.

2 min. Pirmosiomis minutėmis žalgiriečiai labai sėkmingai atakavo Ante Žižičių ir tai davė naudos – 6:2.

1 min. Rungtynes kauniečiai pradėjo įspūdinga ataka ir efektingu Joffrey Lauvergne'o dėjimu.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas
Sezono starte Kauno „Žalgiriui“ kortos krenta labai palankiai. Šįkart žaliai baltų kelyje – dar viena praretėjusi Eurolygos komanda, vos septynių pagrindo žaidėjų rotaciją naudojanti Tel Avivo „Maccabi“. Pernai Ioannio Sfairopoulos vadovaujama ekipa buvo viena didžiausių jėgų turnyre, pasižymėjusi bene geriausia gynyba tarp visų komandų, tačiau 2020–2021 metų sezoną „Maccabi“ pradėjo labai silpnai – vos dvi pergalės per septynis mačus. Aukštaūgių gretose liko tik Draganas Benderis ir Ante Žižičius, o abu šie krepšininkai pasižymi silpna gynyba. Pridėkime įprastai nepersistengiantį lyderį Scottie Wilbekiną, trumpą atsarginių suolą, ir gausime komandą, kurią „Žalgiris“ tuščioje „Menora Mivtachim“ arenoje privalo sudraskyti. Nors ir lažybininkų teikiami koeficientai tam nepritaria.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Kolegos Izraelyje praneša, kad Othello Hunteris neapšilinėja prieš rungtynes. Pastarosiomis dienomis jis gavo stiprią vaistų dozę, tačiau panašu, kad net ir tokia nepadės pastatyti ant kojų smarkiai galvą Stambule susitrenkusio aukštaūgio. Sako, makaulę kaukštelėjo taip stipriai, kad iš skausmo ir svaigulio amerikietis sunkiai galėjo paeiti tiesia linija. Jeigu ši informacija pasitvirtins, tai didžiulis pranašumas „Žalgiriui“, kuris varžovų priekinėje linijoje sutiks tik kroatus Ante Žižičių bei Draganą Benderį. Ant šių aukštaūgių marškinėlių bus uždėtas didžiulis taikinys, kurį negailestingai turės atakuoti „Žalgiris“. Priešininkai lieka su varginga rotacija, kurią žalgiriečiai privalės išnaudoti intensyviu ir fizišku krepšiniu.

VIDEO: A.Milaknis – apie kitokį „Žalgirį“, elitinio snaiperio receptą ir norą būti treneriu
VIDEO: „urBONUSas“: įdomi „Ryto“ logika, nusivylimas lyderiu ir ne paskutinės permainos Vilniuje
VIDEO: „urBONUSas“: Antanas Kavaliauskas – naujas gyvenimo etapas ir tiltas į Ameriką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas