Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 02

Eurolyga paneigė kalbas apie galimą turnyro stabdymą

Eurolygos vadovai ateinantį ketvirtadienį (lapkričio 5 d.) kalbėsis su nacionalinių Europos čempionatų vadovais, tačiau pagrindine tema nebus galimi turnyrų formatų pokyčiai.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Pirmadienio rytą Graikijos portalo SDNA žurnalistas Sotiris Vetakis paskelbė, kad Eurolyga, sušaukusi į posėdį šalių čempionatų vadovus, siūlys išeitį iš koronaviruso krizės, dėl kurios jau atšaukta eilė rungtynių – 8 Eurolygoje ir 6 – Europos taurėje.

Anot S.Vetakio, lygų vadovai iš Jordi Bertomeu lūpų galėjo išgirsti planą skelti sezoną į dvi dalis: pusę sezono komandos žaistų vietiniuose čempionatuose, pusę – tarptautiniuose.

Jei toks planas būtų patvirtintas, iki maždaug vasario šalyse sužaidžiami vietiniai čempionatai, o tada komandos sparčiu žingsniu, veikiausiai užsidariusios „burbuluose“, perbėga Eurolygos sezoną. Tai reikštų, jog Eurolyga ir kiti tarptautiniai turnyrai būtų stabdomi bent 3-4 mėnesiams.

Vis dėlto tokias spekuliacijas paneigė pati Eurolyga.

„Normali praktika, kad Eurolyga dažnai kalbasi su daugeliu šalių. Kad išvengtume nereikalingų spekuliacijų, patvirtiname, jog ketvirtadienį, per pokalbį su nacionalinių čempionatų atstovais, spręsime, kaip elgtis artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais. Tačiau nėra jokių planų pristatyti alternatyvius turnyrų formatus, kaip buvo spekuliuota pastarosiomis dienomis“, – teigė Eurolygos krepšinio operacijų vadovas Eduardas Scottas.

Pabrėžiama ir tai, kad pokalbyje dalyvaus tik lygų, kurios turi komandas Eurolygoje arba Europos taurėje, vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas