Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eurolyga Panevėžyje: savų palaikomas Š.Jasikevičius triumfavo istoriniame mače

Eurolygos žvaigždės atkeliavo į apsnigtą Panevėžį – šiame mieste pirmą kartą istorijoje įvyko elitinio Europos krepšinio turnyro rungtynės. Šarūno Jasikevičiaus treniruojami Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai buvo formalūs mačo šeimininkai ir šventė pergalę 109:74.

„Šarūnas Jasikevičius!“, – iš visų jėgų suriko Panevėžio „Kalnapilio“ arenos informatorius ketvirtadienio vakarą, o sirgaliai dosniais plojimais prieš rungtynes sutiko Stambulo „Fenerbahče“ treniruojantį tautietį.

„Šarai, Šarai“, – paramą vis garsiau mačo metu reiškė panevėžiečiai.

Net panevėžietės šokėjos pasirodė su „Fenerbahče“ spalvų apranga per minutės pertraukėlę.

„Fener“, Fener“! – judėjo dauguma sirgalių.

„Let's go, „Maccabi“, – nuaidėjo pavieniai raginimai tribūnose.

Prieš kelias savaites negalėjai to įsivaizduoti, bet Stambulo „Fenerbahče“ ir Tel Avivo „Maccabi“ viduryje Eurolygos sezono atsidūrė sniego pūgos nuglostytame Panevėžyje, kur įvyko istorinis mačas.

Pirmą kartą Eurolygos rungtynės įvyko šiame Lietuvos mieste, kurio komanda „7bet-Lietkabelis“ žaidžia žemesnio rango Europos taurės turnyre, o šią savaitę net nepasirodys savo arenoje dėl savo krepšininkų ligų ir traumų nukeltose LKL rungtynėse su Vilniaus „Rytu“.

Užtat Panevėžys sulaukė Eurolygos žvaigždžių, Lietuvoje atsidūrusių dėl konflikto, vykstančio už kelių tūkstančių kilometrų.

Kai „Hamas“ užpuolė Izraelį, o šio kariuomenė pasileido į keršto medžioklę Gazos Ruože, visas pasaulis skilo, o Palestinos pusėje buvo Turkija.

Šios šalies prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu įsivėlė į nevaikišką apsižodžiavimą ir tapo aišku, kad Stambule rengti rungtynes su Tel Avivo komanda yra nesaugu.

Staigiai surasti Eurolygos rungtynėms tinkančią areną dėl salių Europoje užimtumo buvo sunku, tad akys nukrypo į Panevėžį, kurio krepšininkai žaidžia Eurolygos rengiamose Europos taurės varžybose.

„Jeigu atvirai, tai Panevėžys buvo bene paskutinė mūsų opcija. Arba jis, arba išvis nukeltos rungtynės. Kaip supratau, abi komandos bandė išgelbėti ir šias rungtynes, ir tvarkaraštį“, – rungtynių išvakarėse sakė iš Stambulo į Kauną nuskridusio lėktuvo išlipęs Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus interviu prieš Eurolygos rungtynes Panevėžyje

Gruodžio viduryje prie „Fenerbahče“ vairo stojęs lietuvis sulaukė smagaus palaikymo Panevėžyje.

Nors Turkijos klubo, kaip aikštės šeimininko, nustatytos bilietų kainos nebuvo žemos (pigiausi kainavo nuo 28,98 euro, brangiausi – virš 200 eurų), o mieste oro sąlygos labai žiemiškos, apie 4 tūkst. krepšinio mėgėjų suplūdo pasižiūrėti mačo.

Tarp jų buvo ir „Fenerbahče“ šalikais pasipuošę Š.Jasikevičiaus tėvai Rita ir Linas, ir Šaro draugas Gintaras Staniulis, o taip pat „7bet-Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas, „Betsafe-LKL“ prezidentas Remigijus Milašius, anksčiau Panevėžyje žaidęs „Ryto“ puolėjas Gytis Masiulis, kurio tėvas Tomas Masiulis vėl yra Š.Jasikevičiaus asistentas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Stambulo „Fenerbahče“ ir Tel Avivo „Maccabi“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Stambulo „Fenerbahče“ ir Tel Avivo „Maccabi“

„Maccabi“ šį sezoną jau įpratęs žaisti svečiuose, nes dėl karo namų rungtynes žaidžia Belgrade (dėl to ir ant krepšininkų nevaržybinių marškinėlių užrašyta padėka Serbijos sostinei „Xvala, Beograde!“).

Tačiau ketvirtadienį Panevėžyje tikrais šeimininkais ir oficialiai, ir žaidimo prasme, jautėsi „Fenerbahče“.

Turkijos klubas dar iki pertraukos įgijo 26 taškų pranašumą, o Š.Jasikevičius džiaugėsi aštuntąja pergale per devynerias rungtynes vadovaujant „Fenerbahče“.

„Fenerbahče“: Tyleris Dorsey 21, Johnathanas Motley 17, Georgios Papagiannis (6 atk. kam.) ir Scottie Wilbekinas – po 14, Nigelas Hayesas-Davisas 11 (5/5 dvit.), Yamas Madaras 10.

„Maccabi“: Bonzie Colsonas (6 atk. kam.) ir Wade’as Baldwinas – po 13, Lorenzo Brownas 10 (6 rez. per.), Joshas Nebo ir Antoniusas Clevelandas – po 8.

Pastaba: Netrukus kitame tekste pateiksime ir Š.Jasikevičiaus interviu po rungtynių.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas