Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 15

Eurolyga paskelbė ir antrąjį sezono penketą: jame – gynėjai ir Šaro auklėtinis

Pirmoje dienos pusėje atskleidusi simbolinį šio sezono geriausių žaidėjų penketą, dabar Eurolyga pranešė ir apie antrąją sezono komandą.
Nikola Mirotičius
Nikola Mirotičius / Scanpix Baltics nuotr.

Žiniasklaidos atstovai, treneriai, komandų kapitonai ir sirgaliai nusprendė, kad į antrąjį penketą pateko net keturi gynėjai ir vienas aukštaūgis.

Pastarasis yra Nikola Mirotičius iš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelona“ ekipos.

Ispanijos pilietybę turintis juodkalnietis yra vienintelis katalonų komandos atstovas simboliniuose penketuose.

Jam kompaniją sudaro Darius Thompsonas iš Vitorijos „Baskonia“, Kevinas Punteris iš Belgrado „Partizan“, Wade'as Baldwinas iš Tel Avivo „Maccabi“ ir Mike'as Jamesas iš „Monaco“.

Primename, jog į pirmąją komandą pateko Lorenzo Brownas („Maccabi“), Džananas Musa, Walteris Tavaresas (abu – Madrido „Real“), Saša Vezenkovas (Pirėjo „Olympiakos“) ir Mathiasas Lessort'as („Partizan“).

Tai reiškia, kad simbolinėje sezono komandoje daugiausiai narių turi „Partizan“, „Maccabi“ ir „Real“ – po du. „Barca“, „Baskonia“, „Monaco“ ir „Olympiakos“ delegavo po vieną narį.

Kauno „Žalgiris“ ir Stambulo „Fenerbahče“ yra vienintelės komandos iš žaidusių atkrintamosiose, kurios neturi savo atstovų simbolinėje ekipoje.

N.Mirotičius šį sezoną per susitikimą renka po 15,9 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 17,1 naudingumo balo. Jo atstovaujama „Barcelona“ reguliariajame sezone liko antra, o ketvirtfinalyje tiesiausiu keliu žengė į finalo ketvertą, kai 3-0 nugalėjo „Žalgirį“.

M.Jamesas per mačą fiksuoja 16,2 taško, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 16,8 naudingumo balo rodiklius. Amerikiečio vedamas „Monaco“ reguliariajame sezone užėmė ketvirtą vietą, o laimėjęs ketvirtfinalio seriją prieš „Maccabi“ pirmą kartą pateko į finalo ketvertą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Monaco“ klubo lyderis Mike'as Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Monaco“ klubo lyderis Mike'as Jamesas

W.Baldwinas per susitikimą pelnė po 17,2 taško, atliko po 5,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 17,6 naudingumo balo. Jis buvo sunkiai sulaikomas ketvirtfinalyje, kur rinko net po 24,2 naudingumo balo, tačiau Tel Avivo ekipa liko per žingsnį nuo finalo ketverto.

Beje, „Maccabi“ žvaigždė jau spėjo išreikšti pasipiktinimą dėl to, jog neišvydo savo pavardės pirmajame penkete.

K.Punteris su 16,1 taško ir 15 naudingumo balų vidurkiais vedė į priekį „Partizan“, bet buvo diskvalifikuotas dvejoms rungtynėms po muštynių Madride ir galiausiai su komanda pralaimėjo ketvirtfinalio seriją prieš „Real“.

D.Thompsonas tapo vieninteliu „Baskonia“ žaidėju simbolinėje komandoje. Eurolygoje naujokas rinko po 12,6 taško, 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir 17,1 naudingumo balo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas