Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 05

Eurolygoje yra vietos senukams: geriausi debiutantai, kuriems virš 30-ties

Patyrę, tačiau debiutantai Eurolygoje. Veteranai, bet naujokai. Tinklalapis „Euro Hoops“ pristato penkis stipriausiame Senojo žemyno turnyre debiutuojančius žaidėjus, kuriems yra virš 30 metų.
Luke'as Sikma
Luke'as Sikma / Euroleague.net nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Patyrę, tačiau debiutantai Eurolygoje. Veteranai, bet naujokai. Tinklalapis „Euro Hoops“ pristato penkis stipriausiame Senojo žemyno turnyre debiutuojančius žaidėjus, kuriems yra virš 30 metų.

Ar Jums ką sako Fedoro Zugičiaus pavardė? Jis yra jauniausias visų laikų Eurolygos krepšininkas. Podgoricos „Budučnost“ gynėjas praėjusį vasarį išbėgo į aikštelę dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“, o tuomet jam buvo vos 15 metų, 5 mėnesiai ir 4 dienos.

Kitiems žaidėjams reikia pasiekti dvigubai didesnį amžių, jog pravertų Eurolygos duris. „Euro Hoops“ pristato geriausiųjų šio sezono 30-mečių debiutantų penketuką.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jimmeris Fredette'as
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jimmeris Fredette'as

Jimmeris Fredette'as (Atėnų „Panathinaikos“)

13,2 tšk. | 42,3 proc. trit. | 95,5 proc. baud. | 13,1 naud. bal. | 21:45 min.

Graikijos milžinė šį snaiperį mėgino įsigyti dar 2014-aisiais, tačiau teko laukti penkerius metus, kol galiausiai J.Fredette'as sutiko apsivilkti žalius „Panathinaikos“ marškinėlius.

Tai ne tik pirmasis gynėjo sezonas Eurolygoje, bet ir apskritai Senajame žemyne. Iki karjeros etapo Europoje jis migravo tarp Kinijos ir JAV lygų.

Kinijoje J.Fredette'as buvo pramintas „Vienišuoju meistru“. Atėnų klubo taškų rinkėjui yra skiriamas didžiulis varžovų gynybos dėmesys, tačiau jis yra antras pagal rezultatyvumą „Panathinaikos“ žaidėjas.

Euroleague.net nuotr./Luke'as Sikma
Euroleague.net nuotr./Luke'as Sikma

Luke'as Sikma (Berlyno ALBA)

9,7 tšk. | 6,5 atk. kam. | 4,5 rez. perd. | 16,7 naud. bal. | 25:45 min.

Legendinio NBA žaidėjo Jacko Sikmos sūnus Europoje rungtyniauja nuo 2011-ųjų metų, tačiau tai yra pirmasis jo sezonas Eurolygoje.

L.Sikma savo vardą spėjo susikurti Europos taurėje, kurioje rungtyniavo ketverius metus, o pernai tapo naudingiausiu žaidėju.

Šį sezoną ALBA demonstruoja vieną geriausių puolimų turnyre, į priekį vedama pagrindinio žaidimo variklio tapusio puolėjo iš JAV.

Berlyno klubas yra tarp paskutinių Eurolygos komandų, tačiau L.Sikma pagal naudingumą užima dešimtąją poziciją tarp visų turnyro žaidėjų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jordan Taylor
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jordan Taylor

Jordanas Tayloras (Vilerbano ASVEL)

8 tšk. | 3,8 rez. perd. | 7 naud. bal. | 20:16 min.

Italija, Izraelis, Vokietija, Turkija ir Prancūzija. Jordanas Tayloras po Europos klubus keliavo nuo 2012-ųjų metų. Geriau dabar nei niekada – po ketverių metų Europos taurėje gynėjas debiutavo Eurolygoje

Vilerbano ASVEL pasitikėjo amerikiečiu, o jis tapo daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekančiu komandos žaidėju. Nenuostabu, jog jis patenka tarp penkių daugiausiai pasitikėjimo sulaukiančių trenerio Zvezdano Mitrovičiaus auklėtinių.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis

Jonas Jerebko (Maskvos srities „Chimki“)

11 tšk. | 42,7 proc. trit. | 4,5 atk. kam. | 12,3 naud. bal. | 21:14 min.

Dešimt metų – tiek prireikė švedui Jonui Jerebko, jog jis iš NBA sugrįžtų į Europą. Rimui Kurtinaičiui pasisekė, jog puolėjas pasirinko Rusijos klubą, o Maskvos srities „Chimki“ tapo trečiąja J.Jerebko karjeros stotele Europoje – 2003-2007 metais jis žaidė Švedijoje, o 2007-2009 metais – Italijoje.

J.Jerebko tapo didžiule priežastimi to, jog „Chimki“ dar kovoja dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Jis yra vienas iš keturių žaidėjų, fiksuojančių dviženklį pelnomų taškų rodiklį, bei trečias pagal atkovotus kamuolius.

R.Kurtinaitis puolėjui iš Švedijos įteikė pasitikėjimo dovaną – trečią vidutinį žaidimo laiką ekipoje.

Euroleague.net nuotr./Charlesas Kahudi
Euroleague.net nuotr./Charlesas Kahudi

Charlesas Kahudi (Vilerbano ASVEL)

7 tšk. | 2,9 atk. kam. | 6,3 naud. bal. | 21:20 min.

Charlesas Kahudi turi sukaupęs didžiulę tarptautinio krepšinio patirtį. Jis su Prancūzijos rinktine 2014-aisiais iškovojo pasaulio čempionato sidabrą, 2013-aisiais – Europos čempionato auksą, 2011-aisiais – sidabrą, o 2015-aisiais – bronzą.

Būdamas 33-ejų metų amžiaus Ch.Kahudi debiutavo stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

16 metų trukusią karjerą jis praleido Prancūzijos klubuose. Puolėjas septynerius metus rungtyniavo Europos taurėje, kol galiausiai persikėlė į Eurolygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas