Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 09 30

Eurolygos atrankai besirengiančio „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas: Sunku gauti informacijos apie VEF, tačiau reikia žiūrėti į save

LKL vicečempionei Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai jau pačioje sezono pradžioje išaušo itin svarbių kovų metas – antradienį sostinės krepšininkai pradeda kovą Eurolygos atrankos varžybose. Aštuonios komandos Vilniaus „Siemens“ arenoje varžysis dėl vienintelio kelialapio į prestižinį turnyrą, o pirmasis lietuvių varžovas – Rygos VEF klubas su Ramūnu Butautu ir Tomu Delininkaičiu.
Dirkas Bauermannas
Dirkas Bauermannas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus ekipos treneris išskyrė stiprų VEF klubo įžaidėją, amerikietį Dee Browną, kuris praėjusį sezoną puikiai žaidė Turkijoje, tačiau pažymėjo, kad pirmiausiai reikia žiūrėti į save.

„Dabar dar labai ankstyvas sezono metas, tad jaučiamės lyg loterijoje. Komanda sunkiai dirba, kasdien tobulėja ir vis geriau susižaidžia, tačiau dar tik sezono pradžia ir tam, kad laimėtum tokias svarbias rungtynes, reikės ir sėkmės. Taip, mes esame namuose, mus palaikys žiūrovai, tad tikimės laimėti“, – sakė „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas.

Dabar reikia pirmiausiai žiūrėti į save – demonstruoti savo žaidimą, sunkiai dirbti gynyboje ir naudotis progomis greitose atakose.

Vokietijos krepšinio specialistas teigė, kad Rygose VEF ekipa kiek „slapstosi“ ir labai sunku gauti informacijos apie būsimus varžovus.

„Žinoma, žinome jų žaidėjus, reikia išskirtį D.Browną, kuris yra įžaidėjas, tačiau gali pelnyti daug taškų. Matėme juos rungtyniaujančius Kaune (V.Garasto taurės turnyre, – aut. past.), nors tai ir buvo senokai, turime ir papildomų informacijos šaltinių. Vis dėlto dabar reikia pirmiausiai žiūrėti į save – demonstruoti savo žaidimą, sunkiai dirbti gynyboje ir naudotis progomis greitose atakose. Taip žaidžiant galima laimėti bet kurias rungtynes“, – apie raktus į sėkmę pasakojo D.Bauermannas.

Kad beveik nieko nežino apie būsimus varžovus, sakė ir „Lietuvos ryto“ naujokas iš JAV Omaras Cookas: „Nesu niekada su jais žaidęs, nors man žinomi keli žaidėjai. Jie turi labai stiprų įžaidėją ir tikrai yra gera komanda – kitu atveju jų čia nebūtų.“

Amerikietis teigė, kad komanda nekantrauja stoti į kovą ir labai nori žaisti Eurolygoje: „Tai yra geriausia Europos krepšinio lyga, o Europos taurės varžybos kur kas silpnesnės. Žinoma, norime žaisti Eurolygoje, grumtis su stipriausiomis komandomis.“

Į Vilniaus ekipą grįžęs Martynas Gecevičius pažymėjo, kad Eurolygos atrankos turnyras kiek pakeitė „Lietuvos ryto“ priešsezoninį planą, tačiau teigė, kad komanda pasirengusi gerai.

„Dėl tokio turnyro tenka kiek aukoti fizinį pasirengimą ir skirti daugiau dėmesio taktikai. Jei greitai bėgsi, tačiau nepataikysi – nelaimėsi. Pasirengimo laikotarpis jau baigėsi, keletą dienų jau treniruojamės visi kartu, žaidėme pakankamai kontrolinių rungtynių, tad esame tikrai neblogai pasirengę. Dar tik sezono pradžia, tad vis dar ieškome savęs, o kiekvienos rungtynės parodo dalykų, kuriuos reikia taisyti“, – pažymėjo M.Gecevičius.

Po dviejų metų į Vilniaus krepšinio klubą grįžęs snaiperis teigė, kad, neskaitant naujokų ir pasikeitusių trenerių, „Lietuvos ryto“ klubas nepasikeitė: „Nuo to laiko, kai išvykau, liko tik Stepas Babrauskas, kiti žaidėjai – nauji, treneriai – nauji, tačiau visa kita – taip pat. Salė yra ta pati, miestas – pažįstamas. Ar Stepas pasikeitė? Ne, tik kalba dar daugiau“, – juokėsi M.Gecevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas