Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 10 01

Eurolygos atrankos turnyras: „Lietuvos ryto“ varžovai kovoje dėl geidžiamo kelialapio

Antradienį „Lietuvos rytas“ Vilniaus „Siemens“ arenoje pradės kovą dėl paskutinio kelialapio į Eurolygą. Vilniečių kelyje tokie patys užsispyrę ir patyrę priešininkai. Net aštuoni Europos klubai Lietuvos sostinėje bandys pagriebti paskutinę galimybę savo sezoną paversti daug įdomesniu.
„Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“
„Lietuvos rytas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį vyks pirmieji du susitikimai, trečiadienį žais likusios keturios komandos, ketvirtadienį lauks laimėtojų dvikova, o penktadienį jau paaiškės turnyro nugalėtojas.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Rygos VEF

Pirmasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ varžovas bus Rygos VEF klubas. Europos čempionatas parodė, kad latvių nuvertinti nereikėtų. Latvijos rinktinėje žaidė trys Rygos VEF krepšininkai – Janis Berzinis, Kristapas Janičenokas ir Kasparas Berzinis. Labiausiai vilniečiams reikėtų pasisaugoti Latvijos rinktinės lyderiu buvusio K.Janičenoko. Jis – rezultatyviausias „braliukų“ rinktinės krepšininkas, rinkdavęs 11,5 taško per rungtynes. Nereikia pamiršti ir Rygos klubo trenerio – Ramūno Butauto. Jis prie VEF komandos vairo stojo 2011 metais, nuo to laiko VEF trejus metus iš eilės tapo Latvijos čempionais.

Lietuvos rinktinėje Europos čempionate „Lietuvos rytui“ atstovavo Renaldas Seibutis. Į klubą sugrįžęs Martynas Gecevičius dalyvavo pasirengimo stovyklose, tačiau į galutinį Jono Kazlausko dvyliktuką neprasimušė. Trečius metus Vilniaus komandoje rungtyniaujantis Renaldas Seibutis Europos čempionate tapo rimtu rinktinės ramsčiu ir susilaukė daug pagyrų iš krepšinio ekspertų. Greičiausiai jis lyderio vaidmens imsis ir klube.

Vilniaus „Lietuvos rytui“ tai bus jau ketvirtasis Eurolygos atrankos turnyras per penkerius metus. Latvijos klubui tai antras toks turnyras. Komanda praėjusį sezoną debiutavo Europos taurės turnyre, kuriame pateko į „Top 16“, tačiau į ketvirtfinalį prasibrauti nesugebėjo.

„Lietuvos rytas“ įžaidėjo pozicijoje turės legionierių Omarą Cooką. Iki šiol klubui nesisekė surasti patikimų legionierių, tačiau amerikietis turi galimybę pakeisti blogą tradiciją. Pirmose LKL rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“ O.Cookas pelnė tik 4 taškus, tačiau atliko net 10 rezultatyvių perdavimų. Kaip legionieriui pavyks sustyguoti komandą, paaiškės šiame Eurolygos atrankos turnyre.

Pagrindinis Rygos klubo ginklas bus tritaškiai. Latviai tikisi, kad varžovus tolimais metimais laidos K.Janičenoko ir Tomo Delininkaičio duetas. Nepaisant to, šios poros favoritu visgi įvardijamas namuose žaidžiantis „Lietuvos rytas“.

Evaldo `emioto nuotr./Rygos VEF
Evaldo Šemioto nuotr./Rygos VEF

Varezės „Cimberio“  – Oldenburgo „EWE Baskets“

Pirmosiose turnyro rungtynėse susitiks Italijos ir Vokietijos klubai. Abiems klubams tai pirmasis toks turnyras ir išsvajota galimybė pakovoti dėl vietos Eurolygoje. Varezės „Cimberio“ paskutinį kartą prestižiniame turnyre varžėsi prieš 14 metų. Tuo tarpu Oldenburgo klubui tai tik antroji galimybė patekti į Eurolygą. Nei Italijos, nei Vokietijos rinktinių žaidėjų šiuose klubuose neišvysime.

Varezės komanda pasitikės savo lyderiais Keydrenu Clarku ir Andrea De Nicolao, o Vokietijos vicečempionai naudos tokią pačią žaidėjų rotaciją kaip ir šalies čempionate. Daugiausiai taškų turėtų rinkti Julius Jenkins ir Rickey Paulidingas. Abi komandos yra panašaus pajėgumo, todėl nuspėti rungtynių nugalėtoją nėra taip paprasta. Tačiau būtent šios poros nugalėtojas bus „Lietuvos ryto“ varžovu pusfinalyje, jei vilniečiams pavyktų ten patekti.

Maskvos regiono „Chimki“ – Ostendės „Telenet“

Trečiadienį „Siemens“ arenoje pirmieji varžysis Rimo Kurtinaičio vadovaujami Maskvos regiono „Chimki“ ir Belgijos čempionų Ostendės „Telenet“ klubų krepšininkai. Belgijos klubas paskutinį kartą Eurolygoje žaidė prieš 10 metų, todėl Rusijos ekipa tikisi, kad daug rimtesnė tokių turnyrų patirtis jiems padės lengvai susitvarkyti su varžovais.

„Chimki“ pagrindą sudaro lietuviams puikiai pažįstamas Marko Popovičius, neseniai Europos čempionu su Prancūzijos rinktine tapęs Mickaelis Gelabale, suomius į priekį vedęs Petteris Koponenas bei vienintelis klubo atstovas Rusijos rinktinėje Sergejus Monia.

Belgijos rinktinėje žaidė tik vienas krepšininkas iš Ostendės – Quentinas Serronas. Tačiau ir jam žymiau prisidėti prie komandos žaidimo nepavyko, jis buvo nerezultatyviausias rinktinės narys. Pagrindiniai Belgijos komandos lyderiai kovoje su „Chimki“ turėtų būti Ryanas Thompsonas, Dušanas Djordjevičius ir Nielsas Marnegrave‘as. Rimo Kurtinaičio vadovaujama komanda laikoma ryškia dvikovos favorite.

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

Nymburgo ČEZ – Bandirmos „Banvit“

Šios dvi ekipos dar niekada nėra žaidusios Eurolygos pagrindiniame turnyre, nors Kęstučio Kemzūros vadovaujamai ČEZ ekipai tai jau ketvirtasis iš eilės atrankos turnyras. Nymburgo ČEZ ir Bandirmos „Banvit“ akis į akį buvo susitikusios prieš dvejus metus. Tuomet pergalę 69:57 šventė Čekijos čempionai. Tiesa, „Banvit“ komandai pasitikėjimo pridėti turėjo pergalė 90:79 prieš „Lietuvos rytą“ draugiškose rungtynėse.

ČEŽ klubo puolimo jėga – Scottie Reynoldsas ir Jonathonas Thompsonas. Turkijos ekipoje taip pat netrūksta žaidėjų, galinčių pelnyti dviženklį taškų skaičių. „Lietuvos rytą“ pražudė Charleso Daviso, Keitho Simmonso, Earlo Rowlando ir Drew Gordono atakos.

Šios rungtynės taip pat bus ir patyrusių trenerių dvikova. Bandirmos ekipai vadovauja 5 kartus Eurolygos čempionas Dimitris Itoudis. Tiesa, jis buvo trenerio asistentas. Šįkart jau vyriausiojo trenerio pareigose debiutuosiantis graikas bandys taktiškai pranokti Kęstutį Kemzūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas