Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 02

Neišlaikytas čempionų egzaminas: „Žalgiris“ po pertraukos krito prieš „Real“

Kauno „Žalgiris“ nuostabiai pradėjo rungtynes, tačiau Eurolygos čempionų iššūkis buvo per sunkus. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje 79:90 (32:18, 12:25, 24:19, 11:28) pralaimėjo Madrido „Real“ ekipai.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai – jau trečioji žalgiriečių nesėkmė namuose per tris mačus. Abi turimas pergales kauniečiai iškovojo išvykoje.

Rungtynes laikinojoje sostinėje stebėjo net 15 105 žiūrovai.

Susitikimą aikštės šeimininkai pradėjo kone idealiai. Per pirmąjį kėlinį fantastiškai pataikę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai susikrovė dviženklį pranašumą 32:18, o į priekį juos tempė Paulius Jankūnas. Kapitonas surinko 10 taškų ir buvo išdalinęs 3 rezultatyvius perdavimus.

Vis dėlto Madrido „Real“ parodė, kodėl yra čempionų komanda. Antrąjį ketvirtį svečiai pradėjo spurtu 12:2 ir nukirpo viską, ką „Žalgiris“ buvo susikrovęs per pirmas 10 minučių. Į didžiąją pertrauką kauniečiai išsinešė jau tik 1 taško persvarą (44:43).

Po pertraukos „Žalgiris“ vėl driokstelėjo į priekį dviženkliu skirtumu, o šį spurtą daugiausiai inicijavo gerai komandai vadovavęs naujokas Derrickas Waltonas.

Vis tik „Real“ jungė dar aukštesnę pavarą ketvirtajame kėlinyje, kuriame smaigstė vieną tritaškį po kito ir privertė Šaro kariauną kapituliuoti.

Nuostabias rungtynes sužaidęs P.Jankūnas pelnė 18 taškų (9/12 dvit.), atkovojo 7 kamuolius ir pasirodymą baigė turėdamas 27 naudingumo balus.

Už jį naudingesnis šiame mače buvo tik Gustavo Ayonas. Nuo suolo kilęs meksikietis puikiai pakeitė Walterį Tavaresą ir surinko 13 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir rungtynes baigė su 30 naudingumo balų.

Pablo Laso toliau lieka vienu iš trenerių, kurių Š.Jasikevičius dar nėra nugalėjęs.

Tarpusavio rungtynių santykis moderniosios Eurolygos istorijoje dabar yra 18:1 Madrido „Real“ naudai.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais lapkričio 9-ąją (penktadienį) išvykoje prieš Podgoricos „Budučnost“.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 18 (9/12 dvit., 7 atk. kam., 27 naud. bal.), N.Woltersas 16 (5 rez. perd.), B.Daviesas 11, E.Ulanovas 10, A.Milaknis 7, D.Waltonas 5 (4 rez. perd.), A.White'as 4, L.Westermannas ir M.Grigonis po 3, A.Kavaliauskas 2.

„Real“: A.Randolphas 16, R.Fernandezas 15 (5/7 trit.), G.Ayonas 13 (10 atk. kam., 4 rez. perd., 30 naud. bal.), S.Llullas 10, J.Carrollas 9.

„Žalgiris“ Statistika „Real“
31/50 (62 proc.) Dvitaškiai 21/40 (53 proc.)
4/9 (44 proc.) Tritaškiai 11/23 (48 proc.)
5/10 (50 proc.) Baud. met. 15/22 (68 proc.)
26 Atk. kam. 26
21 Rez. perd. 22
17 Klaidos 11
VIDEO: P.Jankūnas piktas: nėra reikalo aptarinėti mano pasirodymo
VIDEO: Šarūnas Jasikevičiaus nusivylęs: išėję į priekį įsimylėdavome save
VIDEO: Derrickas Waltonas apie pirmąsias savo rungtynes sausakimšoje arenoje
VIDEO: Pablo Laso spaudos konferencija po rungtynių Kaune
VIDEO: Edgaro Ulanovo mintys po rungtynių su Madrido „Realu“

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“

40 min. „Žalgirį“ paskutinėmis minutėmis galutinai nužudė R.Fernandezo šūviai iš toli.

38 min. A.Randolphas pataikė tritaškį per rankas, o du žalgiriečių tritaškiai tikslo nepasiekė. Šeimininkai po R.Fernandezo dūrio pralaimi jau 8 taškais – 74:82.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Viskas. Šarūnas Jasikevičius šveitė žemėn derinių lentą, kai Rudy Fernandezas paleido mirtiną tritaškį į „Žalgirio“ krepšį. Atrodo, dar neseniai sirgaliai juokėsi iš to lanko nelietusio tolimo šūvio, o dabar ispanų veteranas laidoja Kauno komandą.

37 min. Planas aiškus – E.Ulanovo žaidimas prieš R.Fernandezą. Kol kas ispanas neturi priešnuodžių, bet Ulia pataikė tik vieną baudą iš dviejų. Kauniečių deficitas sumažėjo neženkliai – 74:76.

36 min. R.Fernandezas pataikė labai sunkų tritaškį ir „Žalgiris“ jau atsilieka – 73:76.

35 min. G.Ayono dvitaškis išlygino rezultatą, E.Ulanovas apsikeitė dvitaškiais su G.Decku – 73:73.

33 min. Šaras prašo minutės pertraukėlės, nes G.Deckas pelnė dar du taškus ir „Žalgirio“ persvara sumenko – 71:68.

32 min. J.Carrollas paskutinę atakos laiko sekundę pataikė dvitaškį, bet jį paleidęs A.Milaknis smeigė tritaškį – 71:64.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 68:62 (32:18, 12:25, 24:19)

30 min. Ketvirčio pabaigoje P.Jankūnas pataikė dar vieną dvitaškį, o G.Ayonas neklydo nuo baudų metimo linijos. Prieš lemiamą atkarpą šeimininkai vis dar buvo priekyje – 68:62.

29 min. B.Daviesas pataikė sunkų dvitaškį per J.Taylorą, bet G.Deckas pelnė du taškus su to paties B.Davieso pražanga. Bėda ta, kad tai jau ketvirtoji amerikiečio nuobauda, o žaisti liko dar labai daug. „Žalgirio“ pranašumas nemažėja – 66:59.

27 min. „Žalgirio“ sirgaliai ploja R.Fernandezui, kurio tritaškis net nelietė lanko. Sunkų dvitaškį pataikė D.Waltonas, kuris dar ir perėmė kamuolį bei pelnė taškus su pražanga. Kauniečių pranašumas jau dviženklis – 64:54.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

„Žalgirio“ arena siunčia didžiausius linkėjimus Rudy Fernandezui. Ispano paleistas tritaškis net neliečia lanko, o žiūrovai šį metimą sutinka lyg žinią, kad išeidami iš rungtynių kiekvienas galės atsiimti 500 eurų čekį. Sunku rašyti šias eilutes, nes tribūnos taip linguoja, kad žurnalistų darbo stalai virpa lyg per žemės drebėjimą.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Trečias tritaškis šį sezoną, bet pats geriausias! Edgaras Ulanovas vėl užkūrė „Žalgirio“ areną savo tolimu metimu, o tai ypač patiko Šarūnui Jasikevičiui. Trenerio reakcija buvo iškalbinga – strategas piktu, bet patenkintu veidu vyriškai kepštelėjo puolėjui per sprandą. Tokį agresyvų Ulę jis nori matyti ant parketo.

25 min. A.White'as įkalė kamuolį į krepšį, o bloką S.Llullui tritaškiu pavertė E.Ulanovas. Arena sprogsta, o „Žalgiris“ tolsta – 57:52.

24 min. Šarui nepatiko N.Wolterso žaidimas. Gynėjas buvo aprėktas trenerio, o jo vietą aikštėje užėmė D.Waltonas. P.Jankūnas toliau spindi metimais iš vidutinio nuotolio – 54:54.

23 min. P.Jankūnas pelnė jau 14-ąjį savo tašką, S.Llullas taip pat neklydo. „Žalgirį“ į priekį vėl vedė N.Woltersas, pataikęs su pražanga – 52:50.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Ką meta, tą pataiko. Jankūnas vėl aikštėje, laimei, Tavaresas irgi, o „Real“ iškart baudžiami kapitono pikenpopais. Lietuvio žaidimas verčia peržvelgti Eurolygos internetinę svetainę ir žvilgtelti į jo pelnytų taškų rekordus. Šiandien tai jau rezultatyviausios jo sezono rungtynės (žinutės akimirką – 14 taškų), bet iki rekordo dar trūksta nemažai – daugiausiai pelnė 30 taškų prieš dvejus metus su CSKA.

22 min. N.Woltersas pataikė akrobatinį dvitaškį, tačiau F.Causeuras sumetė baudų metimus – 48:48.

21 min. A.Randolphas kėlinį pradėjo tritaškiu ir jau išvedė savo komandą į priekį. Jam dvitaškiu atsakė P.Jankūnas – 46:46.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Įdomus aspektas – po pertraukos „Real“ žaidėjai ant parketo pasirodė tik likus 2 minutėms iki trečiojo kėlinio pradžios. Gal Pablo Laso teko kardinaliai keisti žaidimo planą? Pagrindinis centras Walteris Tavaresas visą antrą kėlinį praleido ant atsarginių suolo ir svečiai sugrįžo į žaidimą. Įdomu, kad antrajame ketvirtyje tik pusę minutės aikštėje praleido Paulius Jankūnas, kuris pirmajame pelnė 10 taškų.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 44:43 (32:18, 12:25)

20 min. A.Randolphas pelnė du taškus su B.Davieso pražanga, o paskutinės abiejų komandų atakos nebuvo sėkmingos.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Madrido „Real“ yra geriausias pavyzdys, kaip viskas yra laikina. Elementariausios žalgiriečių klaidos greitai baudžiamos kontratakomis. Menkiausias minties pametimas prie perimetro – tritaškiais. Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ ispanams padovanojo nedovanotiną kamuolių skaičių – net 7. „Real“ iš toli įsūdė keturis tolimus metimus, o greitomis atakomis lengvai įrideno 9 taškus. Gaila, kad tokia solidi persvara ištirpo taip greitai. Po pertraukos „Žalgiriui“ bus sunku.

19 min. L.Westermannas nepataikė iš po krepšio, nors buvo visiškai laisvas. Prancūzo pėdomis pasekė ir B.Daviesas. To kaina – greiti 4 svečių taškai iš eilės. Šeimininkų persvara ištirpo iki vieno metimo – 42:40.

18 min. F.Campazzo prarado kamuolį, o tai varžovams kainavo du B.Davieso baudų metimus. Tiesa, „Centras“ prametė abu.

F.Campazzo bėdos tęsėsi. Jis iškart užsidirbo ir pražangą puolime. P.Laso gavo perspėjimą dėl techninės pražangos.

16 min. B.Daviesas taip norėjo pasidalinti kamuoliu, kad vaikiškai suklydo ir tai kainavo greitą „Real“ ataką. Tiesa, reikalus tvarkė sėkmingas N.Wolterso reidas, vėl padidinęs skirtumą – 41:34.

15 min. Kėlinį „Real“ pradėjo spurtu 12:2. Šią varžovų seriją nutraukė A.Milaknio tolimas dūris – 37:30.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Simboliška, kad „Žalgirio“ arenoje per minutės pertraukėlę per šokėjų pasirodymą aidi muzikinio intarpo šūviai. „Real“ per pusantros minutės atkarpą – tris savo atakas, paleido tris taiklius tritaškius iš eilės ir staigiai ištaškė šeimininkų turėtą solidžią persvarą.

14 min. „Žalgirio“ gynybą varžovai ištampė taip, kad J.Carrollas pataikė iš toli laisvas. A.Kavaliauskas atsakė dvitaškiu. Tiesa, kauniečių bėdos nesibaigė – F.Campazzo smeigė tritaškį su pražanga, dar vieną tolimą bombą pridėjo ir R.Fernandezas. „Žalgiris“ vis dar priekyje, tačiau pranašumas gerokai apmažėjęs – 34:30.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Vau! Kaip protingai kamuolį prie perimetro pasidalijo „Real“! Pirmiausia, „Žalgiris“ neprotingai paleido riziką leisti Anthony Randolphui mesti iš toli, nes prieš dvigubą gynybą jis nusimetė kamuolį gerokai patikimesniam snaiperiui Rudy Fernandezui. Bet kas atskleidžia „Real“ komandos IQ, tai dar vienas ekstra perdavimas, kurio nepagailėjo Rudy. Jis, nors ir laisvas, atidavė kamuolį Jaycee Carrollui – Milaknio teigimu, snaiperiui „Numeris 1”. Aišku, trys taškai.

12 min. „Žalgirio“ arena nori G.Ayono žingsnių, tačiau teisėjų švilpukai tyli – 32:20.

11 min. Antrąjį kėlinį Š.Jasikevičius pradėjo dviem vidurio puolėjais – Antanu Kavaliausku ir Laurynu Biručiu. Taip pat aikštėje pasirodė ir Derrickas Waltonas.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Antrąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo su trimis krepšininkais, kurie dar visai nežaidė: Milakniu, Biručiu ir Waltonu. Svarbu, kad toks penketo pasikeitimas neišderintų fantastiško „Žalgirio“ žaidimo. Galima numanyti, kad dabar seks „Real“ gera atkarpa, nes tokį kosminį puolimą ir toliau demonstruoti bus labai sudėtinga. Juk žaidžiama su Eurolygos čempionais...

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 32:18

10 min. S.Llullas pataikė iš toli, tačiau iš vidutinio nuotolio neklydo P.Jankūnas. Apsigynę žalgiriečiai kėlinį užbaigė P.Jankūno dvitaškiu – 32:18.

Kapitonas per pirmą ketvirtį surinko net 10 taškų, atkovojo 2 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Paulius Jankūnas šitaip degins tinklelį visą vakarą, jei jam tik leisite. Kai taip suderino savo pikenpopą, tai ir su sirena įmesti nesąmoningą metimą jam vieni juokai. Žalgiriečiai prieš mačą stebėjosi įspūdingais „Real“ puolimo skaičiais, bet pateikė svečiams dar geresnius: per pirmą kėlinį – 32 taškai, 15 taiklių metimų iš 21, 11 rezultatyvių perdavimų ir vos viena klaida. Jūs matytumėte, koks nepatenkintas prie šoninės linijos burba Pablo Laso. Svajonių startas.

9 min. L.Westermannas smeigė tritaškį. Jau 26 taškai per 8 minutes!

8 min. A.White'as grūda kamuolį į viršų, W.Tavaresas prasižengė puolime ir „Žalgirio“ arena šėlsta – 23:13.

7 min. Žalgiriečių spaudimas nuo galinės linijos vainikuotas perimtu kamuoliu ir M.Grigonio dvitaškiu su pražanga. Persvara auga iki dviženklės – 19:8.

6 min. Šaras į aikštę metė žemą penketą su P.Jankūnu vidurio puolėjo pozicijoje. Tai kol kas veikia, mat W.Tavaresas nespėja paskui žalgiriečius – 16:8.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Žalgiriečiai turi akivaizddų nurodymą atakuoti W.Tavaresą. Arba tą kiek atšokę metimais iš vidutinio nuotolio daro B.Daviesas ir P.Jankūnas, arba metimu iš distancijos tą daro gynėjai, dažniausiai – N.Woltersas. Taip „Žalgiris“ dažnai badė „Real“ gynybą ir praėjusį sezoną Madride. P.Laso turi išimti savo naudingiausią žaidėją iš aikštės.

5 min. E.Ulanovo ir N.Wolterso dvitaškiai vėl išvedė šeimininkus į priekį – 12:8.

4 min. S.Llullas atakavo paskutinę atakos laiko sekundę, tačiau jam per rankas kepštelėjo Th.Walkupas. Ispanas išlygino rezultatą – 6:6.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas

Walteris Tavaresas yra vienų ilgiausių rankų pasaulyje savininkas. Kai abiem rankomis suspaudžia krepšinio kamuolį, jose kamuolys primena obuoliuką. Bet Brandonas Daviesas nepaiso jokių centimetrų ir autoritetų. Amerikietis nuo 221 cm ūgio milžino galvos nusiėmė kamuolį puolime ir įrideno 4 taškus iš eilės. Priminsiu, kad W.Tavareso ištiestų rankų ilgis – net 236 cm.

3 min. B.Daviesas neišsigando V.Tavareso ir pelnė du taškus per ilgas varžovo rankas. Aikštės šeimininkų pradžia kol kas įkvepianti – 6:1.

1 min. N.Woltersas pelnė pirmus greitus taškus, o kitoje aikštės pusėje P.Jankūno bloku apdovanotas A.Randolphas – 2:0.

Komandų starto penketai:

„Žalgiris“: Nate'as Woltersas, Thomasas Walkupas, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas.

„Real“: Sergio Llullas, Fabienas Causeuras, Anthony Randolphas, Trey Thompkinsas, Walteris Tavaresas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kaip naujoko atėjimas pakeitė „Žalgirį“? (1/4)
VIDEO: „Eurolygos diena“: kuo ypatinga „NBA komanda“, kurią Kaune pasitinka Šaras? (2/4)
VIDEO: „Eurolygos diena“: kodėl Šaro pamėgtas legionierius pravirkdė savo buvusį trenerį (3/4)
VIDEO: „Eurolygos diena“: kokie „Žalgirio“ šansai pirmą kartą laimėti namie? (4/4)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas