Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 02

Eurolygos čempionas Šarūną Jasikevičių nori matyti prie kito Eurolygos klubo vairo

Buvęs Šarūno Jasikevičiaus bendražygis mato jį gelbstintį kitą žaliųjų klubą. Eurolygos čempionas Aleksas Maričius mano, kad lietuvis treneris galėtų sugrąžinti šlovę komandai, kuri sieja juos abu – Atėnų „Panathinaikos“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

A.Maričius su „Panathinaikos“ 2011-aisiais tapo Eurolygos čempionu. Tai buvo paskutinis kartas, kai Atėnų klubas užlipo ant aukščiausios apdovanojimų Europoje pakylos.

Š.Jasikevičius su PAO tą padarė dvejais metais anksčiau – 2009-aisiais. Vėliau jiedu kartu gynė „Panathinaikos“ garbę 2011–2012 m. krepšinio sezoną.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius, Mike'as Batiste'as ir Aleksas Maričius 2012 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius, Mike'as Batiste'as ir Aleksas Maričius 2012 m.

Kai „Walla“ žurnalistas iš Izraelio Arale Weisbergas paklausė A.Maričiaus, ko, išskyrus Željko Obradovičių, PAO trūksta susigrąžinti šlovę, aukštaūgis buvo konkretus.

„PAO padarė didžiulių klaidų komplektuodami komandą. Manau, ją reikia perkonstruoti. Ir aš manau, kad komandai reikia Šaro kaip vyr. trenerio“, – „Walla“ pareiškė A.Maričius.

„Panathinaikos“ klubas šiuo metu kaip tik ieško vyr. trenerio.

Dėl koronaviruso į JAV pabėgęs Rickas Pitino priėmė „Ioana Gaels“ komandos iš NCAA pasiūlymą ir į Graikiją nebesugrįš. Atėnų klubas liko be žaidimo dirigento.

Š.Jasikevičius jau ilgą laiką buvo PAO vadovų radaruose. Remiantis oficialiais pranešimais, „Žalgirio“ ir Š.Jasikevičiaus sutartis galioja iki 2021-ųjų vasaros, tačiau Kauno klubas dėl koronaviruso sukeltos ekonominio sunkmečio gali mažinti atlyginimus ir sutarties sąlygos gali pasikeisti.

„Pas mus tokia situacija, kad ateityje gali tektis planuotis mažiau finansų. Viskas priklausys nuo to, kaip susitrauks rinka. Ar ji susitrauks, ar ne, visi ilgalaikiai kontraktai... Kaip seksis dėl jų persitarti, kaip visi reaguos. Visus šiuos dalykus kol kas labai sunku prognozuoti, – interviu Eurolyga.lt praėjusią savaitę sakė žalgiriečių vadovas Paulius Motiejūnas. – Kas nesikeis, kad vis tiek būsime su vienu mažiausių biudžetų Eurolygoje – kaip ir visą laiką.

Faktas, kad nebebus taip, kaip buvo pastaruosius šešerius metus. Reikės viską kardinaliai keisti. Klausimas, kiek kardinaliai.“

Prognozuojama, kad koronaviruso krizė paveiks daugelį Eurolygos komandų, bet tai gali būti neaktualu Atėnų „Panathinaikos“ ekipai, kurios savininkas Dimitris Giannakopoulas vadovauja milžiniškai farmacijos įmonei.

Kai Željko Obradovičius 2012-aisiais paliko Atėnus, „Panathinaikos“ pakeitė daug trenerių.

PAO klubas netgi norėjo, kad tuomet krepšininko karjeros dar nebaigęs Šarūnas Jasikevičius pats stotų prie Graikijos superklubo vairo ir pakeistų Željko. Tačiau lietuvis pasiūlymo atsisakė, vėliau užbaigė žaidėjo karjerą „Žalgiryje“, atsisėdo ant trenerių štabo suolo ir 2016-aisiais tapo kauniečių vedliu.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Dimitris Giannakopoulas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Dimitris Giannakopoulas

Nė vienas specialistas nesugebėjo pakartoti Ž.Obradovičiaus sėkmės ir sugrąžinti PAO į Eurolygos finalo ketvertą.

2019–2020 m. Eurolygos sezonas sustojo „Panathinaikos“ tupint šeštoje turnyro lentelės vietoje su 14 pergalių ir 14 pralaimėjimų.

Interviu su „Walla“ A.Maričius taip pat paminėjo Šarūną Jasikevičių atsakydamas į dar vieną A.Weisbergo klausimą.

„Šarūnas Jasikevičius, Nickas Calathesas, Dimitris Diamantidis ir Mike'as Batiste'as“, – paprašytas įvardyti savo svajonių penketuką, su kuriuo jam buvo smagiausia žaisti, atsakė A.Maričius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksas Maričius 2012 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksas Maričius 2012 m.

Tokiuose klubuose kaip „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Belgrado „Partizan“ rungtyniavęs centras baigė karjerą 2017-aisiais, Irane.

2019-aisiais A.Maričius tapo „Sydney Kings“ komandos Australijoje trenerio asistentu.

„Galbūt aukštaūgiai pavargo nuo nuolatinių gynėjų instrukcijų, kaip reikia žaisti, – juokavo 211 cm ūgio A.Maričius. – Man patinka treniruoti. Bet tik pradėjau šitą etapą ir nežinau, kur jis mane nuves.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas