Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 08

Eurolygos dėmesys „Žalgiryje“ atgimusiam amerikiečiui: „Kaune lyja tritaškiais“

Dešimt metų, devynios šalys ir du žemynai. KC Riversas per profesionalo karjerą išmaišė pasaulį, o dabar vėl sugrįžo į Eurolygą, bandydamas padėti Kauno „Žalgiriui“ trečią kartą iš eilės patekti į atkrintamąsias varžybas. Eurolygos tinklalapis pažvelgė į šiuo metu itin stipriai varžovų krepšį tolimais metimais talžantį amerikietį.
K. C. Rivers
K. C. Rivers / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tai jau septintasis KC Riverso sezonas Eurolygoje. Didžiulę patirtį sukaupęs gynėjas per savo karjerą yra atstovavęs tokiems klubams kaip Maskvos srities „Chimki“, Madrido „Real“, Miuncheno „Bayern“ ar Atėnų „Panathinaikos“.

Šį sezoną iš Šarlotės kilęs krepšininkas pradėjo Ispanijoje, Sevilijos „Real Betis“ klube, kol agentas pranešė apie pastiprinimo ieškančio Kauno „Žalgirio“ susidomėjimą.

„Tai neabejotinai vienas stipriausių turnyrų pasaulyje. Džiaugiuosi vėl galėdamas būti savimi, varžytis tokiame lygyje, pajausti šiuos greičius ir įvairius žaidimo stilius“, – Eurolygos tinklalapiui sakė „Žalgirio“ legionierius.

Džiaugiuosi vėl galėdamas būti savimi.

KC Riversas karjerą Eurolygoje pradėjo Rusijos klube „Chimki“, o greitai papildė ir Europos giganto Madrido „Real“ gretas, su kuriuo 2015-aisiais tapo nesulaikoma jėga Senajame žemyne.

„Mes laimėjome viską, – prisiminimais dalijosi KC Riversas. – Supertaurę, Karaliaus taurę ir lygą. Jei gerai pamenu, „Barcelona“ serijoje įveikėme 3-0. Tai geriausi mano karjeros metai, nes pasiekėme viską.”

VIDEO: Focus on: KC Rivers, Zalgiris Kaunas

Sezono pusiaukelėje „Žalgirį“ papildęs amerikietis tapo svarbiu puolimo ginklu bei stipriai prie žaliai baltų atkrintamųjų varžybų šturmo.

33-ejų amerikietis per pastarąsias šešerias rungtynes keturiskart įmetė bent po keturis tolimus metimus. Šį sezoną KC Riversas vidutiniškai renka po 9,3 taško, iš toli atakuodamas 41,2 proc. taiklumu.

Puikų pataikymą KC Riversas demonstruoja ir iš kitų distancijų – dvitaškiai tinklelį skrodžia 52,8 proc. taiklumu, baudų metimai – 90 proc.

Krepšininko pajėgumą įvertino ir komandos draugai Jockas Landale'as bei kapitonas Paulius Jankūnas.

„Jis iš tikrųjų labai geras metikas. Nežinojau, kad jis yra toks kietas gynyboje. KC negaili mums patarimų, o jis yra iš tų vyrukų, kurių stengiesi klausyti nemirksėdamas“, – sakė australas.

Jis yra iš tų vyrukų, kurių stengiesi klausyti nemirksėdamas.

„Jis puikus metikas, ne kartą praeityje į mūsų krepšį pelnęs daugybę taškų. Gavome tai, ko ir tikėjomės – daugybę tritaškių. Varžovams sunku sugaudyti KC Riversą ir Artūrą Milaknį“, – pastebėjimais dalijosi P.Jankūnas.

Per pirmąsias penkerias rungtynes naujai iškeptas žalgirietis pataikė vos 3 tritaškius iš 25, bet vėliau persilaužė ir tapo Eurolygos ekipų košmaru.

„Nėra taip, kad tiesiog tave pristato, kaip naują žmogų, jog esi metikas, gali pelnyti taškus ir tuomet eini žaisti. Ne, yra daugiau niuansų bandant įsilieti. Turi perprasti sistemą, įsipaišyti į ją“, – apie adaptaciją naujame klubo kalbėjo KC Riversas.

KC Riversas išjudino ilgai strigusį „Žalgirio“ vagoną Eurolygos ketvirtfinalio link. Ar Šarūno Jasikevičiaus vyrukams pavyks vėl pateikti sensaciją?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas