Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 15

Eurolygos finale – brolžudiška serbo ir graiko akistata

Kai sekmadienio vakarą dvi stipriausios žemyno krepšinio komandos Maskvos CSKA ir Stambulo „Fenerbahče“ žengs ant parketo, prožektorių šviesa bus nukreipta ne tik į dešimt aikštėje lakstančių Eurolygos žvaigždžių. Ne ką mažesnę intrigą kelia ir prie komandų vairo stovinčių Željko Obradovičiaus ir Dimitrio Itoudžio akistata, o vyrai neslepia, kad juos iki šiol sieja ypatingas ryšys.
Željko Obradovičius ir Dimitris Itoudis
Željko Obradovičius ir Dimitris Itoudis / „Scanpix“ nuotr.

Nors 56-erių metų serbas jau trečią sezoną dirba Stambule, o 45-erių graikas antrus metus pluša Maskvoje, abiems jiems sentimentus kelia tik vienas Europos miestas – Atėnai.

Faktas tas, kad dirbdami atskirai nei Ž.Obradovičius, nei D.Itoudis savo komandų į Eurolygos viršūnę nebuvo atvedę. Visai kitaip nei tuo metu, kai abu petis petin kūrė taktines schemas „Panathinaikos“ klube. Dabartiniai CSKA ir „Fenerbahče“ karvedžiai su Atėnų klubu Eurolygos viršūnę pasiekė net penkis kartus – 2000, 2002, 2007, 2009 ir 2011 metais.

Tiesa, šį vakarą viskas pasikeis. Kažkuris iš šių specialistų kels į viršų Eurolygos trofėjų, o kitam teks paspausti savo oponentui ranką.

Mane ir Željko iki šio sieja ypatingas ryšys. Visada jį laikiau savo didžiuoju broliu ir visada jam būsiu skolingas už tai, kad prieš daugybę metų suteikė man šansą

Trylika metų „Panathinaikos“ klube Ž.Obradovičius buvo pats svarbiausias žmogus, o ištikimiausiu jo ginklanešiu laikytas būtent D.Itoudis. Devynis Eurolygos trofėjus turinčio serbo ir vienuolika metų jaunesnio graiko tandemas pradėjo puikiai veikti jau nuo pat pirmojo jų sezono kartu 1999-aisiais. Taigi, nieko keisto, kad 2012-aisiais su komanda atsisveikinus Ž,Obradovičiui, paskui jį pas lagaminus krautis pradėjo ir D.Itoudis.

Tuomet abiejų jų keliai pasuko į Turkiją, tiesa jau skirtingai maršrutais. Željko susigundė milžinišku „Fenerbahče“ atlyginimu, o buvęs jo asistentas nusprendė pabandyti laimę dirbdamas vienas ir priėmė Bandirmos „Banvit“ iššūkį. Tiesa, dviejų metų sutartį turėjęs graikas Turkijoje užsibuvo vos sezoną ir iš Maskvos sulaukė tokio pasiūlymo, kurio negalėjo atsisakyti.

„Scanpix“ nuotr./Željko Obradovičius ir Dimitris Itoudis
„Scanpix“ nuotr./Željko Obradovičius ir Dimitris Itoudis

D.Itoudis neslepia, kad sekmadienį įvyksianti dvikova jam bus ypatinga ne tik dėl to, kad jis turės šansą pirmą kartą tapti Eurolygos čempionu kaip vyriausiasis treneris.

„Mane ir Željko iki šio sieja ypatingas ryšys. Visada jį laikiau savo didžiuoju broliu ir visada jam būsiu skolingas už tai, kad prieš daugybę metų suteikė man šansą“, - neslėpė D.Itoudis.

Po penktadienį įvykusių pusfinalių klausimo apie buvusį savo asistentą spaudos konferencijoje neišvengė ir Ž.Obradovičius.

Palikęs Graikijos sostinę, D.Itoudis išlindo iš Ž.Obradovičiaus šešėlio ir tapo vienu geriausių krepšinio specialistų visame žemyne.

Tiesa, serbą šios spekuliacijos kiek suerzino. „Man jau net nusibodo klausimai apie mane ir jį. Jis yra mano mažasis brolis, tad sekmadienio akistata bus ypatinga. Bus įdomu ir kiek keista, kadangi stovėsime skirtingose barikadų pusėse“, - kalbėjo Ž.Obradovičius.

Krepšinio specialistai beveik vienbalsiai sutinka, kad palikęs Graikijos sostinę, D.Itoudis išlindo iš Ž.Obradovičiaus šešėlio ir tapo vienu geriausių krepšinio specialistų visame žemyne.

Pernai su CSKA jis pasiekė finalinį ketvertą, kur vėl krito pusfinalyje, bet visiškai pakeitė Maskvos klubo žaidimą, kuri iš gynybinio stiliaus komandos tapo tikra puolimo mašina. Dabar D.Itoudis yra vienas brangiausiai apmokamų Eurolygos trenerių ir pagal piniginės storį šį sezoną nusileido tik Xavierui Pascualiui, Pablo Laso, Dušanui Ivkovičiui ir tam pačiam Ž.Obradovičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas