Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 11

Eurolygos garsenybę suerzino šaršalas Izraelyje: „Tai cirkas“

Eurolygos garsenybę Nikola Vujčičių suerzino Izraelyje kilęs šaršalas dėl stipriausios šalies komandos. Tel Avivo „Maccabi“ klubui mesti kaltinimai dėl atsiribojimo nuo nacionalinių pirmenybių. „Tai cirkas“, – pyksta vienas „Maccabi“ vadovų N.Vujčičius.
Nikola Vujčičius
Nikola Vujčičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Tel Avivo „Maccabi“ klubas Izraelio krepšinio lygai siuntė laišką, kuriame teigė, kad galbūt negalės prisijungti prie atnaujinamo nacionalinio čempionato, mat turnyro datos gali kirstis su galimu Eurolygos sezono finišo scenarijumi.

Pagal pirminį planą, Izraelio pirmenybės turėtų būti atnaujintos birželio 20-ąją, o į karantinuotą trijų savaičių treniruočių stovyklą šalies komandų žaidėjai turėtų susirinkti iki gegužės 17-osios. Jeigu Eurolyga pratęstų sezoną, jis vyktų liepos 4-26 dienomis.

Jeruzalės „Hapoel“ vadovas Guy'us Harelis viešai užsipuolė „Maccabi“ klubą dėl tokių grasinimų.

„Skorpionas išliks skorpionu. Praėjus 48 valandoms po to, kai buvo nuspręsta pratęsti čempionatą, sužinojome, kad viena komanda negali to padaryti. Turėjome labai ilgą susirinkimą, kuriame visi išreiškė savo sunkumus ir poziciją. Visi gavo teisę pasireikšti ir niekas net nebuvo užsiminęs, kad susikirtęs turnyrų tvarkaraštis gali būti problema“, – piktinosi G.Harelis.

Jis taip pat neigė „Maccabi“ laiške dėstytą informaciją apie panašią „Hapoel“ situaciją, jeigu FIBA Čempionų lyga būtų galvojusi apie sezono pratęsimą. Ir taip pat pridūrė, kad šalies klubai turėtų skirti prioritetą nacionaliniam čempionatui, o ne kitiems turnyrams.

„Neprašytume laukti visos lygos, kol kažkas paaiškės dėl kito turnyro, kuris neturi nieko bendro su kitomis Izraelio komandomis. Gražu, kai tas pats klubas grasina nedalyvauti Izraelio lygoje dėl kito komercinio Europos turnyro, o prašo visų solidarumo. Ech, ta ironija“, – piktinosi G.Harelis.

„Maccabi“ direktorius Nikola Vujčičius stebėjosi tokiais pasisakymais.

„Mane stebina šitas sukurtas cirkas. Juk visi žinojo, kad Eurolyga planuoja sugrįžimą liepą. Jie tiesiog mus provokuoja“, – „Walla“ piktinosi kroatas.

N.Vujčičius pridūrė, kad Izraelio lyga verčiau būtų palaukusi Eurolygos sprendimo. Jordi Bertomeu iki gegužės 24-osios turi pranešti, ar sezonas dar bus pratęstas.

„Visi supranta situaciją ir tiesiog bando mums kelti spaudimą“, – Izraelio lygos skubotais sprendimais nepasitenkinimą reiškė N.Vujčičius.

Vienas „Maccabi“ vadovų Davidas Federmanas, sveikstantis po širdies operacijos, pritarė savo bendražygiui.

„Mane erzina tie, kas apsimeta, kad nieko nesupranta. Neįtikėtina, kai bet kas gali kalbėti visiškus niekus. Man labai gaila, kad kilo tokia reakcija. Ji nederama“, – „ONE“ sakė D.Federmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas