Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 30

Eurolygos intrigos: ar „Olympiakos“ ir „Fenerbahče“ sugrįš į pergalių kelią?

Nors Lietuvos krepšinio sirgalių žvilgsniai trečiadienio vakarą kryps į Kauną, kur vietos „Žalgiris“ priims Sankt Peterburgo „Zenit“, tačiau penktajame Eurolygos ture netruks ir kitų įdomių susitikimų.
Mike'as Jamesas
Mike'as Jamesas / Euroleague.net nuotr.

Lietuviškasis Pirėjo „Olympiakos“ testuos Eurolygos čempionus Maskvoje, o prasčiausią startą Željko Obradovičiaus eroje užfiksavusi „Fenerbahče“ į pergalių kelią bandys sugrįžti Tel Avive. „Eurolyga.lt“ pristato didžiausias šių dvikovų intrigas.

Maskvos CSKA (4-0) – Pirėjo „Olympiakos“ (3-1)

Eurolygos čempionė sezoną pradėjo startuodama keturiomis pergalėmis, tačiau praėjusią savaitę ilgam neteko finalo ketverto MVP Willo Clyburno, kuris patyrė sunkią kelio raiščių traumą. Kęstučio Kemzūros diriguojamas „Olympiakos“ pasipildė dviem naujais žaidėjais, tačiau Willie Reedas ir Tayloras Rochestie į Maskvą su komanda dar neišvyko.

Šių komandų mūšiai turi derbišką atspalvį. Ekipos šiame amžiuje yra susitikusios 27 kartus, o 19 pergalių iškovojo CSKA, kuri laimėjo ir pastarąsias trejas rungtynes. Šioje dvikovoje dirbs ir arbitras iš Lietuvos Gytis Vilius, o ant atsarginio „Olympiakos“ suolelio turėtų sėdėti ir trenerio asistentu neseniai paskirtas Donaldas Kairys.

Pagrindinė mikrodvikova: Mike‘as Jamesas ir Vassilis Spanoulis yra tikri komandų lyderiai. Amerikietis Maskvos klube renka po 19,3 taško bei 5 rezultatyvius perdavimus. „Olympiakos“ veteranas vidutiniškai renka po 10,8 taško bei 4,8 rezultatyvaus perdavimo. Panašu, kad V.Spanoulis po lėto starto įsibėgėja, nei jei Pirėjo klubas pralaimėjo pastarąsias dvejas rungtynes.

„Žaisime prieš čempionus, kurie dar nėra pralaimėję, tad faktas, jog laukia sunkios rungtynės, – prieš mačą sakė K.Kemzūra. – Eurolygoje nėra lengvų rungtynių, bet koncentruojamės tik į save. Privalome žaisti gerai. Treniruotėse bandome taisyti klaidas bei gerinti žaidimą. Turime išlikti pastovūs bei susifokusavę viso susitikimo metu. CSKA žaidžia paprastai, bet turi gerus išpildytojus. Bus labai svarbu, kaip stabdysime jų žaidimą „du prieš du“.

Negalime klysti, nes CSKA nubaus. Turime kautis abejose aikštės pusėse. Nėra paslaptis, kad mes stringame. Tai sunkus periodas mums, bet į aikštelę eisime galvodami tik apie pergalę, o ne tiesiog norėdami pažaisti.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ banga, stringantis J.Plazos „Zenit“ ir išskirtinis Milo interviu

Tel Avivo „Maccabi“ (2-2) – Stambulo „Fenerbahče“ (1-3)

Tai paskutinė „Fenerbahče“ krepšininkų repeticija prieš rungtynes su „Žalgiriu“. Buksuojančio Stambulo klubo laukia sunki užduotis – namie dar nepralaimėjęs ir puikiai savų sirgalių palaikomas „Maccabi“. Izraelio krepšininkai savo tvirtovėje varžovams per dvejas rungtynes leido pelnyti vos po 66 taškus.

Vieną pergalę per ketverias rungtynes laimėjęs „Fenerbahče“ užfiksavo blogiausią rezultatą Željko Obradovičiaus eroje Stambule. Tai blogiausias „Fenerbahče“ startas Eurolygoje nuo 2006-ųjų.

Pagrindinė mikrodvikova: Scottie Wilbekinas ir Nando de Colo priklauso tai kategorijai žaidėjų, kurie užsidegę tampa nebesulaikomi. Amerikietis 2018-aisiais tapo Europos taurės čempionu bei finalo MVP, prancūzas – 2016-jų Eurolygos čempionas bei finalo MVP. N.de Colo pirmauja Eurolygoje pagal pelnomus taškus (vid. 23), S.Wilbekinas pirmauja „Maccabi“ komandoje, pelnydamas po 15,3 taško.

„Niekada nėra lengva žaisti Tel Avive prieš „Maccabi“. Sirgaliai sukuria įspūdingą atmosferą. Mes nesame geroje formoje, manau, kad krepšininkams pats laikas sureaguoti, žaisti kartu nei bet kada anksčiau“, – sakė Ž.Obradovičius.

Miuncheno „Bayern“ (2-2) – Madrido „Real“ (2-2)

Sporto gigantės susitinka po pralaimėjimų praėjusiame ture. „Bayern“ namie pirmą kartą istorijoje nusileido „Chimki“ komandai, tuo metu „Real“ krito Stambule prieš „Anadolu Efes“.

Komandos šešiskart yra susitikusios Eurolygos kovos, o penkias pergales iškovojo karališkas klubas. Vienintelė „Bayern“ pergalė buvo pasiekta 2014-ųjų kovą, kuomet Nihadas Djedovičius surinko 21 tašką.

„Bayern“ strategas Dejanas Radonjičius keturiskart prieš „Real“ rungtyniavo kaip žaidėjas, 2001-2002 metų sezonuose, kai dar atstovavo Podgoricis „Budučnost“ komandai. Juodkalnietis tuomet pralaimėjo visus keturis mačus, o kaip treneris per aštuonerias rungtynes triumfavo dukart.

Pagrindinė mikrodvikova: Laukia galinga dviejų milžinų akistata. Praėjusio sezono geriausiai besiginančiu žaidėju išrinktas Edy Tavaresas gali blokuoti, atkovoti kamuolius, bauginti varžovus po krepšiu bei būti efektyvus puolime. Aukštaūgio laukia Gregas Monroe, puikus atakų užbaigėjas, fiziškai stiprus bei gerai kovojantis dėl kamuolių. Šioje mikrodvikovoje jis panaudos savo agresyvumą bei patirtį. Laukia senosios mokyklos atstovų dvikova po krepšiu!

„Tai viena geriausių komandų Europoje, turinti aukštos klasės bei patirties žaidėjų. Laukia fizine jėga paremta kova, turime būti pasiruošę kautis nuo pirmųjų sekundžių. Su dideliu sirgalių palaikymu mes galime pasiekti pergalę“, – teigė „Bayern“ treneris Dejanas Radonjičius.

Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius
Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius

„Barcelona“ (4-0) – „Valencia“ (0-4)

Ispaniškas derbis, kurį klubai pasitinka skirtingomis nuotaikomis – „Barcelona“ žengia be pralaimėjimų, o „Valencia“ ieško pirmosios pergalės. Katalonai kenčia nuo traumų, bet vis tiek skina pergales, „Valencia“ trokšta atsispirti nuo dugno.

Šalies pirmenybėse komandos kovėsi daugybę kartų, tačiau Eurolygoje tai bus vos trečioji jų dvikova. Ekipos susitiko du kartus 2017-2018 metų sezone bei pasidalino po pergalę.

Pastarąjį kartą keturiomis pergalėmis „Barcelona“ sezoną pradėjo prieš penkerius metus. Visi ženklai yra palankūs „Barcai“. „Valencia“ yra mažiausiai taškų pelnanti Eurolygos komanda (vid. 68.8), Svetislavo Pešičiaus auklėtiniai geriausiai kovoja dėl kamuolių (vid. 39,8). Aikštelės šeimininkai prieš varžovus pirmauja praktiškai pagal visus rodiklius.

Pagrindinė mikrodvikova: Nikola Mirotičius ir Bojanas Dubljevičius yra didžiausi vardai komandose, savo svarbą pademonstruodami kiekvieną savaitę. „Barcelona“ žvaigždė renka po 20 taškų, 5,8 atkovoto bei 1,3 perimto kamuolio. Kaip ir tikėtasi, tai vienas ryškiausių žaidėjų Eurolygoje. Veteranas B.Dubljevičius yra „Valencia“ lyderis, renkantis po 13,3 taško, 5 atkovotus kamuolius bei 1,3 rezultatyvaus perdavimo. Tai aukštaūgiai, nuo kurių žaidimo labai priklauso komandų rezultatai.

„Žaisime prieš vieną geriausių komandų Eurolygoje, ką parodo ir rezultatai, – sakė „Valencia“ treneris Jaume Ponsarnau. – Tai fizinė komanda, kuri aikštelėje demonstruoja didžiulę jėgą. Puolime ji turi daug talento, puikiai bėga į greitas atakas arba žaidžia kantriai. „Barcelona“ turi traumuotų žaidėjų, kaip ir mes, turime mažiau įžaidėjų nei įprastai. Bet tai vis tiek yra nuostabi komanda.“

Trečiadienio rungtynių tvarkaraštis:

Maskvos CSKA Pirėjo „Olympiakos“ 19:00
Kauno „Žalgiris“ Sankt Peterburgo „Zenit“ 20:00
Tel Avivo „Maccabi“ Stambulo „Fenerbahče“ 21:05
Miuncheno „Bayern“ Madrido „Real“ 21:30
„Barcelona“ „Valencia“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito