Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 22

Eurolygos intrigos: dievuką pasitinkantis ASVEL treneris ir CSKA iššūkis Madride

Dešimtąjį Eurolygos turą penktadienį uždarys penkerios rungtynės. Željko Obradovičių pasitinka karštoji „Astroballe“ arena, Maskvos CSKA vyručiai lankysis pas karališkąjį Madrido „Real“, o „Barcelona“ pasitinka Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus. „Eurolyga.lt“ pristato didžiausias šių dvikovų intrigas.
Facundo Campazzo ir Jordanas Mickey
Facundo Campazzo ir Jordanas Mickey / Euroleague.net nuotr.

Miuncheno „Bayern“ (4-5) – Atėnų „Panathinaikos“ (5-4)

Viena šių komandų pradės pergalių seriją. „Bayern“ prieš dvi dienas atėmė pergalę iš „Olympiakos“, o „Panathinaikos“ – iš „Žalgirio“.

Tai bus penktosios komandų rungtynės Eurolygos istorijoje. Kol kas ekipos pasidalino po dvi pergales. „Panathinaikos“ sieks nutraukti pergalių namuose tradiciją.

Pagrindinė mikrodvikova: Maodo Lo ir Nickas Calathesas yra pagrindiniai komandų puolimo organizatoriai. Vokietis renka po 12,8 taško, po 3 rezultatyvius perdavimus ir 1 perimtą kamuolį. Graikas toliau stiprina savo pėdsaką bei legendos vardą Atėnuose – 14,2 taško, 9,6 rezultatyvaus perdavimo bei 4,4 atkovoto kamuolio. Rungtynes Miunchene jis patinka po įspūdingo mačo Kaune, kuriame pataikė 5 tritaškius bei užfiksavo karjeros rekordą. Tai gali būti svarbiausia mikrodvikova rungtynėse.

„Laukia puiki komanda, kaip ir visada, – sakė „Bayern“ treneris Dejanas Radonjičius. – N.Calathesas bei Tyrese‘as Rice‘as organizuoja antrą geriausią puolimą Eurolygoje. DeShaunas Thomasas žaidžia puikų sezoną. Aišku, kad turime gintis bei rodyti aukštą energiją visas 40 minučių.“

Vilerbano ASVEL (5-4) – Stambulo „Fenerbahče“ (2-7)

Viena šių komandų sugrįš į pergalių kelią. ASVEL prieš dvi dienas patyrė pirmąją sezono nesėkmę namuose, kuomet nusileido Stambulo „Anadolu Efes“. Dabar ji pasitinka kitą ekipą iš Turkijos, sezono starte itin buksuojančią „Fenerbahče“.

Tai bus penktasis šių komandų susikirtimas Eurolygoje šiame amžiuje. Pastarąjį kartą žaidė prieš dešimt metų, o bendroje serijoje „Fenerbahče“ laimi 3-1.

Pagrindinė mikrodvikova: Livio Jeanas-Charlesas ir Derrickas Williamsas yra puolėjai, kurie ves komanda į priekį dvikovoje Vilerbane. Prancūzas šį sezoną renka po 9,4 taško bei 3 atkovotus kamuolius, D.Williamsas – 10,2 taško, 4,2 atkovoto ir 1,2 perimto kamuolio, tačiau rungtynes Barselonoje jis baigė nesurinkęs taško.

„Pirmą kartą gyvenime žaisiu prieš Željko treniruojamą komandą, – sakė ASVEL treneris Zvezdanas Mitrovičius. – Tai didelė garbė, nes jis buvo mano dievukas, mano mokytojas. Jei atvirai, tai vien kalbėjimas apie galimybę nugalėti „Fenerbahče“ man skamba neįtikėtinai. Prieš du mėnesius nebūčiau galėjęs apie tai pagalvoti. „Fenerbahče“ nerodo geresnio žaidimo, bet aš turiu laiko galvoti tik apie savo komandą.“

Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius
Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius

„Barcelona“ (7-2) – Tel Avivo „Maccabi“ (6-3)

Puikiai sezoną pradėjusios komandos. „Barcelona“ dvikovą pasitinka po įspūdingų rungtynių prieš „Fenerbahče“, o dabar sieks iškovoti pergalę prieš lentelės kaimynę. „Maccabi“ po šešių pergalių serijos pralaimėjo Milane, tad dabar sieks, kad nesėkmių atkarpa neužsitęstų, net jei žais be Omri Casspi.

Šiame amžiuje komandos susitiko 23 kartus, iš kurių 15 pergalių šventė „Barcelona“. Praėjusį sezoną ekipos pasidalino po pergalę.

Pagrindinė mikrodvikova: Cory Higginsas ir Scottie Wilbekinas fiksuoja įspūdingus sezono startus, o penktadienį „Palau Blaugrana“ arenoje šie krepšininkai susitiks akis į akį. „Barcelona“ gynėjas fiksuoja po 14 taškų, atkovoja po 2,5 kamuolio bei atlieka po 2,4 rezultatyvaus perdavimo. Amerikietis greitai patapo sirgalių numylėtiniu bei vienu stabiliausių žaidėjų Katalonijos žvaigždyne. Tuo metu S.Wilbekinas yra rezultatyviausias „Maccabi“ žaidėjas, pelnantis po 17 taškų, perimantis po 1,6 kamuolio bei atliekantis po 3,1 rezultatyvaus perdavimo. Tai komandos, kuri sezoną pradėjo stulbinamai, lyderis.

„Mūsų tikslas maratoną išvykose pabaigti pergalingai, – sakė buvęs žalgirietis Nate‘as Woltersas, šį sezoną rungtyniaujantis „Maccabi“ ekipoje. – Sunki savaitė žaisti Milane ir Barselonoje. Mes atlikome pakankamai gerą darbą prieš „Olimpia“. „Barcelona“ yra gera komanda, ypatingai namuose. Ji turi daugybę gerų žaidėjų puolime, turime juos gynyboje uždaryti, žaisti gerai siekiant pergalės. Mums reikia gerai pradėti dvikovą, sekti žaidimo planą ir žiūrėti, kas iš to gausis.“

Vitorijos „Baskonia“ (4-5) – Sankt Peterburgo „Zenit“ (2-7)

Dar nematyta akistata Eurolygos istorijoje. Baskai stringa, tačiau rungtynes pasitinka po galingos pergalės namuose prieš CSKA, tad dabar turi galimybę įgauti pagreitį. „Zenit“ atvyksta po skaudaus pralaimėjimo Valensijoje. Tai buvo antroji Joano Plazos auklėtinių nesėkmė paeiliui 4 ar žemesniu taškų skirtumu. „Zenit“ turi jau keturis pralaimėjimus iš eilės.

Sankt Peterburgo ekipoje rungtyniauja du žaidėjai, kurie praeityje vilkėjo „Baskonia“ marškinėlius. Coltonas Iversonas tai darė 2014-15 metų sezone, o Alexas Renfroe – metais anksčiau.

Nors kartu sudėjus Velimiras Perasovičius ir Joanas Plaza turi 19 sezonų patirtį Eurolygoje, tačiau jie tik kartą buvo susitikę stipriausioje Europos lygoje. 2017-ųjų lapkritį Malagoje triumfavo katalono vedama „Unicaja“ prieš kroato tuo metu treniruojamą „Anadolu Efes“.

Pagrindinė mikrodvikova: Du universalūs sunkieji kraštai testuos vieno kito įgūdžius. Gruzinas yra aukštesnis, greitas, universalesnis, geriau valdantis kamuolį. Šiuos įgūdžius Tornikė Šengelija gales panaudoti pries Willą Thomasą, kuris dvikovą pasitinka po geriausio sezono mačo Valensijoje, pelnęs 17 taškų bei surinkęs 24 naudingumo balus. Amerikietis taškus gali rinkti tiek veidu į krepšį, tiek žaisdamas nugara.

Euroleague.net nuotr./Facundo Campazzo
Euroleague.net nuotr./Facundo Campazzo

Madrido „Real“ (6-3) – Maskvos CSKA (6-3)

Pastarųjų dviejų sezonų Eurolygos čempionų mūšis. „Real“ yra nenugalėta namuose bei nori pratęsti šią atkarpą. CSKA jau pasiekė kelias skambias pergales išvykoje, bet jų laukia didžiausias testas. Laukite milžinų mūšio.

Šių ekipų keliai buvo susikirtę pastaruosiuose trejuose finalo ketvertuose. CSKA triumfavo 2017-ųjų mažajame finale, 2019-ųjų pusfinalyje, o „Real“ laimėjo 2018-ųjų pusfinalyje.

Priešprieša tarp klubų gimė dar prieš 50 metų. 1963-ųjų finalo serijoje 2-1 triumfavo CSKA, po dvejų metų „Real“ revanšavosi. CSKA titulą susigrąžino 1969-aisiais vieninteliame istorijoje finale, pareikalavusiame dviejų pratęsimų.

Pagrindinė mikrodvikova: Energijos užtaisų mūšis. Facundo Campazzo yra labiau klasikinis įžaidėjas, kuris su savo puikia aikštelės vizija bando į žaidimą įtraukti kitus, jis turi gerą krepšinio IQ bei neįtikėtiną gebėjimą atlikti perdavimą. Argentiniečio laukia nelengva užduotis prieš įgimtą talentą rinkti taškus turinti Mike‘ą Jamesą, kuris prieš metus Madridą paliko savo sąskaitoje turėdamas 35 taškus. Tai buvo jo karjeros rungtynės, kurias po savaitės permušė surinkęs 38 taškus prieš „Fenerbahče“.

„Turėjome du susitikimus, viename jų analizavome būsimą varžovą, kitame – buvusias savo rungtynes, – prieš mačą sakė CSKA treneris Dimitris Itoudis. – Tai buvo prastas mūsų pasirodymas Vitorijoje, tad tikiuosi, kad komanda sureaguos. „Real“ yra puikus varžovas, žinome, ką ši ekipa reiškia Europoje. Ji laimėjo visas namų rungtynes. Jie yra dideli, aukšti bei turi plačią sudėtį. Jie dominuoja kiekvienoje pozicijoje, net jei žaisti negali J.Tayloras, yra kiti žaidėjai, kurie atstos jo netektį.“

Miuncheno „Bayern“ Atėnų „Panathinaikos“ 21:30
Vilerbano ASVEL Stambulo „Fenerbahče“ 21:45
„Barcelona“ Tel Avivo „Maccabi“ 22:00
Vitorijos „Baskonia“ Sankt Peterburgo „Zenit“ 22:00
Madrido „Real“ Maskvos CSKA 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito