Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 02

Eurolygos intrigos: karališko vizito laukiantis R.Giedraitis ir pirmasis testas E.Ulanovui

Pirmąjį Eurolygos 2020–2021 metų sezono turą uždarys ketverios rungtynės, kuriose netruks ir lietuviškų akcentų. Rimas Kurtinaitis laukia svečių iš Atėnų, Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio duetas testuos Madrido „Real“ komandą, o Edgaras Ulanovas pasitikrins jėgomis su Belgrado „Crvena zvezda“. „Eurolyga.lt“ pristato didžiausias šių dvikovų intrigas.

Maskvos srities „Chimki“ – Atėnų „Panathinaikos“

Skirtingomis trajektorijomis žengiančių klubų akistata. Rimo Kurtinaičio ekipa sustiprino sudėtį įsigydama Gregą Monroe, Jordaną Mickey ir Erricką McCollumą, tuo metu šešiskart turnyro čempionė „Panathinaikos“ susiveržė finansinį diržą.

Šių komandų istorijoje dominuoja namie žaidžiantys klubai. Paskutinį kartą svečių ekipa triumfavo 2012-ųjų lapkritį, kai „Chimki“ Atėnuose laimėjo 79:67.

Penktadienio dvikovoje R.Kurtinaitis versis be komandos žvaigždės Aleksejaus Švedo, įžaidėjo Stefano Jovičiaus ir naujoko Erricko McCollumo.

„Tai istorinė komanda, – kepurę prieš varžovus nukėlė J.Mickey. – Jie visada yra gera komanda. Tai iššūkis mums. Turime būti pasiruošę žaisti savo žaidimą. Esminis momentas bus atkovoti kamuoliai. Jie didesni už mus, tad negalime leisti jiems kartoti metimus. Negalime duoti laisvų metimų. Tai didžiausias dalykas. Tai pirmos Eurolygos rungtynės, tad visi jaus jauduliuką. Nežaidėme krepšinio praktiškai pusmetį, esame laimingi, kad grįžtame.“

Pagrindinė mikrodvikova: Aaronas White'as grįžta į Eurolyga su viltimi susigrąžinti sportinę formą ir pasitikėjimą, kokį demonstravo Kauno „Žalgiryje“. Lietuvoje jis garsėjo dėjimais, energija ir atletiškumu abejose aikštelės pusėse. Amerikiečio Pamaskvėje lauks akistata su universaliuoju Jonu Jerebko.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas ir „Fenerbahče“
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas ir „Fenerbahče“

Stambulo „Fenerbahče“ – Belgrado „Crvena zvezda“

Nauja era Stambule, kuriai vadovauja Željko Obradovičių pakeitęs Igoris Kokoškovas, 2017-ųjų metų Europos čempionas.

Pajėgas persistačiusi „Fenerbahče“ sieks įrodyti savo vertę. Šią vasarą į Stambulą persikėlė Edgaras Ulanovas, prie kurio prisijungė tokie žaidėjai kaip Danilo Barthelis, Johnny Hamiltonas, Lorenzo Brownas, DyShawnas Pierre'as ir „Žalgirio“ medžiotas Jarrelas Eddie.

„Crvena zvezda“ irgi turi naują trenerį – Sašą Obradovičių, o komandą papildė penki naujokai, tarp kurių – taškų mašina Jordanas Loydas.

„Pirmas sezono mūšis, dėl to esame labai laimingi. Turime būti pasiruošę. Žinome, kad varžovai žaidžia gerą krepšinį, turi patyrusių žaidėjų, kurie mėgsta rungtyniauti agresyviai. Turime koncentruotis į save. Turime naujų žaidėjų, tad tai yra svarbiausias dalykas šiuo metu. Pagarba žaidimo planui ir mėgavimasis žaidimu yra pagrindiai rungtynių akcentai“, – sakė „Fenerbahče“ lyderis Nando De Colo.

Pagrindinė mikrodvikova: „Fenerbahče“ biudžetas susitraukė, klubo veidas Željko Obradovičius paliko Stambulą, tačiau vidurio puolėjų grandis komandoje tapo dar stipresnė. Janas Vesely yra visiškai pasveikęs ir pasiruošęs įrodyti savo vertę iš naujo, o prie jo prisijungė ir Europos taurės lankus praėjusį sezoną laužęs Johnny Hamiltonas. Šį duetą stabdyti mėgins Ognjenas Kuzmičius, puikus kovotojas dėl kamuolių, bei Duopas Reathas, atletiškasis „Crvena zvezda“ naujokas.

Euroleague.net nuotr./Miuncheno „Bayern“
Euroleague.net nuotr./Miuncheno „Bayern“

Miuncheno „Bayern“ – Milano „Olimpia“

Bavarijos klubas pradeda šeštąjį sezoną Eurolygoje bei trečiąjį paeiliui. „Bayern“ sustiprino sudėtį penkiais naujokais, tačiau didžiausias papildymas buvo už aikštės ribų – treneris Andrea Trinchieri.

„Olimpia“ grįžta su didžiuliais užmojais – vasarą Ettores Messinos projektą papildė tokie žaidėjai kaip Kyle'as Hinesas, Gigi Datome, Malcolmas Delaney, Zachas LeDay ir Kevinas Punteris. Potencialas siekia Eurolygos titulą.

Eurolygos istorijoje komandos susitiko šešis kartus bei pasidalino po tris pergales.

Pagrindinė mikrodvikova: „Milanas yra komanda, kurią aš palaikiau, bet šie laikai baigėsi. Kai žaidi galvodamas apie asmeniškumus, laimi kartą, o pralaimi du. Nenoriu daryti tokių klaidų. Tai intriguojantis mačas. Sezono starte mūsų laukia viena geriausių Eurolygos komandų. Mano vienintelis tikslas, kad auklėtiniai pasirašytų šiam iššūkiui, jog sieks maksimumo. Negaliu prašyti daugiau. Neprašau tobulo mačo, nes šiuo metu nesame pajėgūs tai išpildyti. Prašau tobulo atsidavimo“, – sakė „Bayern“ treneris Andrea Trinchieri.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis

Vitorijos „Baskonia“ – Madrido „Real“

Ispanijos klubų derbis. Komandos rungtynes pasitinka su mažomis korekcijomis – „Baskonia“ pasipildė trimis naujokais, tarp kurių ir Rokas Giedraitis, „Real“ – vos dviem.

Šios ekipos vietiniame fronte kovėsi beveik 200 kartų, bet Eurolygoje – vos 10. Pirmąjį kartą susigrūmė 2016-aisais, o nuo šio laiko pasidalini po 5 pergales.

„Norėtume, kad „Fernando Buesa“ arena būtų pilna, bet žaidėjai palaikymą jaus mintyse, – prieš mačą sakė Vitorijos ekipos treneris Duško Ivanovičius. – „Real“ turi 15 aukščiausio lygio žaidėjų, įspūdinga sudėtis, kurioje žaidėjai kartu rungtyniavo daugybę metų. Tai didžiulis pranašumas jiems. Labai patyrusi komanda, puikiai skaitanti žaidimą. Tai viena geriausių komandų Eurolygoje. Nekantraujame pažiūrėti, ką šįmet galime nuveikti. Jei norime varžytis su „Real“, turime būti protingi ir neleisti jiems rinkti lengvus taškus.“

Pagrindinė mikrodvikova: Rokas Giedraitis yra pagrindinis „Baskonia“ pirkinys. Taikliarankis tinklelių svilintojas, turintis bene greičiausią kamuolio išmetimo techniką turnyre. Tai priverčia varžovus įsitempti, kaskart lietuviui savo rankose turint kamuolį. Puolėjas puikiai naudojasi savo dydžiu verždamasis link krepšio bei yra pakankamai greitas, jog būtų nepavejamas greitose atakose. Siekdama apsisaugoti nuo Roko Giedraičio, „Real“ šio lietuvio gynybą patikės Rudy Fernandezui. Ispanas garsėja fejerverkais puolime, bet turi ir miklias rankas bei gerą žaidimo IQ gynyboje.

Penktadienio Eurolygos rungtynių tvarkaraštis:

Maskvos srities „Chimki“ Atėnų „Panathinaikos“ 20:00
Stambulo „Fenerbahče“ Belgrado „Crvena zvezda“ 20:45
Miuncheno „Bayern“ Milano „Olimpia“ 21:30
Vitorijos „Baskonia“ Madrido „Real“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas