Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 08

Eurolygos intrigos: pirmoji Edgaro Ulanovo patirtis Stambulo derbyje

Ketvirtadienio vakarą vyks trejos Eurolygos rungtynės, tarp kurių – nors tuščioje arenoje, tačiau pirmasis Edgaro Ulanovo išbandymas Stambulo derbyje. „Eurolyga.lt“ pristato didžiausias šių dvikovų intrigas.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Euroleague.net nuotr.

Maskvos CSKA (0-1) – Tel Avivo „Maccabi“ (1-0)

Rusijos sostinėje – titanų dvikova. CSKA sieks atsitiesti nuo Šarūno Jasikevičiaus smūgio Barselonoje, tuo metu tuščioje „Menora Mivtachim“ arenoje žaidusi „Maccabi“ susitvarkė su ALBA.

Šeimininkai susitikimą pasitinka nukraujavę – žaisti negalės COVID-19 virusu susirgę Nikola Milutinovas, Janis Strelniekas ir Semionas Antonovas.

Praėjusį sezoną „Maccabi“ triumfavo Maskvoje pirmą kartą nuo 2004-ųjų, tačiau per tarpsezonį žydai gerokai pasikeitė.

„Lūkesčiai visada yra dideli, – prieš mačą sakė CSKA treneris Dimitris Itoudis. – Mes toliau dirbame siekdami tapti tikra komanda. Trikdžių netrūksta, nes trys žaidėjai iškrito iš rikiuotės dėl COVID. Tai nepadeda, bet pasiteisinimų mes neieškome, turime ir sveikų žaidėjų. Žinome, kad „Maccabi“ visada kaunasi iki pabaigos. Aukšta komanda, nauja sudėtis, puiki filosofija. Tai puikiai treniruota komanda, kuri visada žaidžia aukštame lygyje. Džiaugsiuosi, jei mano auklėtiniai duos jiems tinkamą atsaką. Turime suprasti, kad niekas nėra duodama už dyką, ypatingai procese, kai siekiame tapti tikra komanda. Aikštelėje reikės aukotis dėl kiekvieno kamuolio.“

Pagrindinė mikrodvikova: Dviejų intriguojančių Eurolygos įžaidėjų akistata. Buvęs rezultatyviausias turnyro žaidėjas Mike'as Jamesas priims buvusį Europos taurės MVP Scottie Wilbekiną. Praėjusį sezoną rungtynėse Maskvoje jie surinko po 22 taškus. Abu gali pelnyti taškus, abu gali kurti progas komandos draugams. Visada malonu matyti tokių krepšininkų mūšius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius

Stambulo „Fenerbahče“ (1-0) – Stambulo „Anadolu Efes“ (0-1)

Stambulo derbiai 2020–2021 metų sezoną bus kitokie. Jei „Anadolu Efes“ išliko kone identiška sudėtimi, kaip ir praėjusį sezoną, tai „Fenerbahče“ turi naują trenerį ir septynis naujus žaidėjus, įskaitant lietuvį Edgarą Ulanovą.

Atidarymo rungtynėse Shane'o Larkino neturėjusi „Anadolu Efes“ kiek netikėtai krito prieš Artūro Gudaičio atstovaujamą „Zenit“, o 13 Edgaro Ulanovo taškų pakylėta „Fenerbahče“ įveikė „Crvena zvezda“.

Ši Turkijos klubų priešprieša dažniausiai Eurolygoje baigdavosi „Fenerbahče“ krepšininkų pergale – 10 laimėjimų per 14 mačų. Situacija kiek pasikeitė per pastaruosius dvejus metus, kai „Anadolu Efes“ iškovojo 3 pergales iš 4 galimų.

„Kausimės prieš vieną geriausių komandų Eurolygoje. Suprantame, kad varžovo pusėje yra patirtis – šioje sistemoje su šiuo treneriu jie žaidžia daugybę metų. Daug veteranų, kurie puikiai sutepė visą komandos mechanizmą. Dar tik sezono pradžia, abi komandos turi daugybę vietos tobulėjimui, bet tai bus geras iššūkis mums, galėsime pasitikrinti, kur dabar esame. Privalėsime žaisti su gera koncentracija ir gera energija“, – sakė „Fenerbahče“ treneris Igoris Kokoškovas.

Pagrindinė mikrodvikova: Vasilije Micičius tapo pagrindiniu „Anadolu Efes“ tūzu, kai vis dar žaisti negali Shane'as Larkinas. Amerikietis yra ties klaustuku ir dėl ketvirtadienio mūšio, tad buvusiam žalgiriečiui teks toliau būti komandos motoru. Kitoje aikštelės pusėje – bebaimis Lorenzo Brownas, žinomas dėl kibios gynybos, gero vadovavimo komandai bei aštrių prasiveržimų. Tai bus geras jėgų patikrinimas abiems įžaidėjams abiejose aikštės pusėse.

Euroleague.net nuotr./Sergio Llullas ir Facundo Campazzo
Euroleague.net nuotr./Sergio Llullas ir Facundo Campazzo

Madrido „Real“ (0-1) – „Valencia“ (1-0)

Puikiai vienas kitą pažįstančių varžovų rungtynės. „Real“ tarptautinį sezoną atidarė pralaimėjimu prieš Roką Giedraitį ir Tadą Sedekerskį, o „Valencia“ po sunkios kovos įveikė ASVEL.

Tai bus pirmasis Alberto Abaldes mūšis prieš buvusią komandą. „Real“ už šį ispaną paklojo net pusantro milijono eurų siekiančią išpirką.

Šios komandos ne kartą buvo susikibusios dėl titulų vietiniame fronte. „Real“ triumfavo 2017-ųjų taurės finale, o „Valencia“ revanšavosi lygos finale, iškovodama vienintelį lygos čempionų trofėjų istorijoje.

Kalbant apie Eurolygą, tai šie Ispanijos klubai susikirto 2011-ųjų metų ketvirtfinalyje, kuriame Madrido krepšininkai laimėjo 3-2.

„Sugrįžo Sergio Llullas, bet Jeffrey Tayloras ir Felipe Reyesas žaisti negali. Smagu žaisti namų arenoje, net jei joje nebus žiūrovų. Pralaimėjome išvykoje, turnyras yra sunkus, tad norime apginti namų tvirtovę. „Valencia“, kaip ir kitos Eurolygos komandos, yra labai pavojinga. Jie puikiai pasipildė vasarą, įsigijo Hermannssoną, Prepeličių, Kaliničių ir Williamsą. Bus sunkios rungtynės, bet jei norime laimėti, turėsime žaisti labai gerai“, – sakė „Real“ strategas Pablo Laso.

Pagrindinė mikrodvikova: Karšta bus baudos aikštelėje. Vienas „Real“ uždavinių bus sustabdyti „Valencia“ centrus Bojaną Dubjlevičių ir Mike'ą Tobey, nes treneris Jaume Ponsernau nemažą puolimo derinių skiria jiems. Pirmasis aukštaūgis turi solidų metimą bei gerai žaidžia nugara, antrasis – „du prieš du“ stiliaus žaidėjas, dažniausiai atakas baigiantis arčiau krepšio. „Real“ baudos aikštelėje jų lauks Walteris Tavaresas, geriausias pastarųjų dviejų sezonų blokuotų metimų specialistas Eurolygoje. „Valencia“ centrai bandys išplėsti aikštelę ir šį milžiną ištraukti iš komforto zonos.

Ketvirtadienio Eurolygos rungtynių tvarkaraštis:

Maskvos CSKA Tel Avivo „Maccabi“ 20:00
Stambulo „Anadolu Efes“ Stambulo „Fenerbahče“ 20:30
Madrido „Real“ „Valencia“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas