Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 13

Eurolygos klubai pasmerkė PAO savininką, tačiau nori, kad klubas liktų turnyre

Dešimt Eurolygos licencijas turinčių klubų, tarp kurių – ir Kauno „Žalgiris“, šeštadienį išplatino bendrą pranešimą, kuriuo sureagavo į pastaruosius įvykius, susijusius su Atėnų „Panathinaikos“ klubu ir jo savininku Dimitriu Giannakopoulu.
„Panathinaikos“ sirgaliai
„Panathinaikos“ sirgaliai / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Aikštingasis graikų grando savininkas šią savaitę viešai paskelbė parduodantis klubą ir eilinį sykį visą Eurolygos organizaciją apdrabstė purvais.

D.Giannakopoulos teigė tikintis, kad ateityje PAO žais ne Eurolygoje, o FIBA Čempionų lygoje. Graiko žodžiais pasekė ir pats klubas, jau išsiuntęs pranešimą palikti turnyrą.

Toks klubo savininko pareiškimas susilaukė ir nemenkos kritikos iš Eurolygos licencijas turinčių klubų, tačiau visos ekipos priėjo bendros nuomonės, kad „Panathinaikos“ yra ir bus Eurolygos dalis bei turi likti šiame turnyre.

„Visi klubai išreiškė tolimesnį palaikymą Atėnų klubui toliau žengti Eurolygos keliu, nes jis buvo neatsiejama turnyro dalis visus pastaruosius 19 metų.

Tačiau mes netoleruosime nuolatinio ir nepagrįsto D.Giannakopoulo šmeižto. Klubai imsis bet kokių privalomų veiksmų, kad apsaugotų tiek tiek kolektyvinės, tiek individualios nuosavybės integralumą ir reputaciją“, – rašoma pranešime.

Be „Žalgirio“ Eurolygos licencijas taip pat turi Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „Olimpia“, Maskvos CSKA, „Barcelona“, Stambulo „Fenerbahče“, Vitorijos „Baskonia“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“ bei Madrido „Real“.

2015 m. sudaręs 10 metų sutartį su Eurolyga, PAO įsipareigojo laikytis kontrakto sąlygų bei sutiko su galima bausme pažeidus sutartį ir palikus turnyrą anksčiau laiko – už tai Graikijos klubui gresia 10 mln. eurų siekiančios sankcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas