Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 04

Pagreitį įgavęs „Žalgirio“ volas sutraiškė „Olympiakos“

Kauno „Žalgiris“ (9-14) lieka viena karščiausių Europos komandų. Antradienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pakiliomis nuotaikomis pradėjo dvigubą Eurolygos savaitę, savo aikštėje be pasigailėjimo 94:69 (22:17, 24:20, 23:11, 25:21) sudaužydami Pirėjo „Olympiakos“ (9-14). Tai buvo trečia kauniečių pergalė iš eilės.

Uraganiniu greičiu mačą pradėję žalgiriečiai iš karto parodė, kad pasitaikius menkiausiai progai stengsis varginti „Olympiakos“ veteranus. Jei pirmosiomis minutėmis Vassilis Spanoulis ir Tayloras Rochestie bandė patraukti graikus į priekį, tai kėlinio viduryje „Žalgiris“ atsakė atkarpa 9:0 ir atitrūko.

Antrajame ketvirtyje tritaškiais pratrūko KC Riversas, o solidi gynyba prieš Nikola Milutinovą leido kauniečiams susikrauti 14 taškų pranašumą – 34:20.

Nors „Žalgiriui“ negalėjo padėti apsirgęs Jockas Landale‘as, efektyviai ir mikliai sudėtį kaitaliojęs Šaras įpusėjus mačui galėjo džiaugtis 9 taškų atotrūkiu. Vaizdas nepasikeitė ir po didžiosios pertraukos. Retai klydę ir kamuolį branginę žalgiriečiai toliau laikė mačo vadžias savo rankose, o taiklūs Artūro Milaknio tritaškiai atpalaidavo ne tik raumenis, bet ir galvas.

Po pertraukos „Olympiakos“ nepadėjo traumą patyręs T.Rochestie, o trečiajame kėlinyje susižeidė ir V.Spanoulis. Likęs skaudžiai aptrupėjusiomis kojomis Graikijos krepšinio milžinas Kaune griuvo.

„Žalgiris“ laimėjo šeštą kartą per aštuonerias pastarąsias dvikovas ir pagal pergalių skaičių susilygino su „Olympiakos“. Maža to, kauniečiams pavyko atsirevanšuoti graikams didesne persvara nei buvo pralaimėta svečiuose. Pirmą šių komandų akistatą Pirėjuje „Olympiakos“ laimėjo 83:74.

Nuo atkrintamųjų zonos žalgiriečius dabar skiria dvi pergalės.

„Žalgiris“ – „Olympiakos“ 94:69 (22:17, 24:20, 23:11, 25:21).

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 19, Thomasas Walkupas (5 rez. perd.), KC Riversas ir Martinas Gebenas po 12, Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas (6 rez. perd.) po 11, Rokas Jokubaitis ir Zachas LeDay po 7, Nigelas Hayesas 2, Paulius Jankūnas 1, Erikas Venskus ir Karolis Lukošiūnas taškų nepelnė.

„Olympiakos“: Sasha Vezenkovas 15, Augustine’as Rubinas 10, Wade’as Baldwinas 9, Nikola Milutinovas 8 (13 atk. kam.).

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Žaidėjai yra įkvėpti tokio sirgalių palaikymo“
VIDEO: Donatas Motiejūnas papasakojo ką išgyvena kinai dėl koronaviruso epidemijos
VIDEO: Edgaras Ulanovas džiaugiasi prapliupusiais tritaškiais
VIDEO: Puikiai sužaidęs Martinas Gebenas – apie pergalę prieš „Olympiakos“
VIDEO: KC Riversas: apie fantastišką žalgiriečių pataikymą ir formą

Rungtynių eiga:

IV kėlinys: „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 94:69 (22:17, 24:20, 23:11, 25:21).

40 min. Graikai kelia baltą vėliavą. Jokių šansų ir šventė Kaune.

38 min. Erikas Venskus gauna irgi savo šansą.

37 min. Šarūnas Jasikevičius į aikštę leidžia Karolį Lukošiūną. Po minutės „Žalgiris“ spurtavo 8:0.

36 min. Graikai priartėja iki 15 taškų, bet Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis pataiko iš toli ir vėl skaičiai švieslentėje kur kas gražesni – 83:62.

35 min. Lukas Lekavičius gauna penktą pražangą. Mačą gynėjas baigė su 11 taškų ir šimtaprocentiniu pataikymu.

34 min. Martinas Gebenas galingai krauna iš viršaus. Kokios emocijos!!! 77:58.

33 min. Lukas Lekavičius pataiko iš toli ir iš naujo užveda „Žalgirio“ areną.

32 min. Graikus bando traukti link dvigubo dublio (8+10) artėjantis Nikola Milutinovas, bet rungtynių nugalėtojas, panašu, jog – aiškus.

II kėlinys: „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 69:48 (22:17, 24:20, 23:11).

30 min. Graikų milžinas griūna. Georgios Bartzokas gauna techninę pražangą.

29 min. Vassilis Spanoulis sugrįžta, bet „Žalgiris“ didina persvarą iki 21 taško (66:45). Martinas Gebenas sulaukia Šaro aplodismentų tiek už žaidimą po varžovų krepšiu, tiek už pastangas gynyboje.

27 min. Devintas „Žalgirio“ tritaškis. Thomasas Walkupas augina persvarą iki rekordinių skaičių – 62:45.

26 min. Vassilis Spanoulis iš pradžių sėda ant suolo, o po kelių minučių ir netikėtai keliauja į rūbinę. Maža to, po didžiosios pertraukos į aikštę negrįžo ir traumą patyręs Tayloras Rochestie.

25 min. Absurdiška teisėjų klaida. Lukas Lekavičius puolime baudžiamas pražanga prieš Vassilį Spanoulį. Šis epizodas įsiutina Artūrą Milaknį. Užsivedęs snaiperis leidžia tritaškį ir pelno jau 13 tašką. Visiškas kontrastas su pirmuoju tarpusavio maču Pirėjuje, kuris Milui buvo prasčiausias šį sezoną – 57:43.

24 min. Į akis krenta klaidų skaičius. „Žalgiris“ padarė tik vieną klaidą, „Olympiakos“ suklydo jau devynis sykius.

23 min. Artūras Milaknis. Penki snaiperio taškai iš eilės. „Žalgiris“ kėlinį pradeda užsivedęs – 54:41.

21 min. Kosmosas! Kokio grožio metimą iš toli paskutinę atakos sekundę per Octaviuso Elliso rankas pataiko Thomasas Walkupas – 49:37.

II kėlinys: „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 46:37 (22:17, 24:20).

18 min. Sasha Vezenkovas ir Thomasas Walkupas apsikeičia taikliais metimais – 43:33.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Labai neblogą įspūdį palieka „Žalgirio“ gynyba. Ji išprovokavo 6 graikų klaidas, o „Olympiakos“ didžiąją dalį mačo laikosi ant sudėtingų tritaškių ir metimų per rankas.
„Žalgiris“ prarado koncentraciją ir Šaras laiku prašo minutės pertraukėlės. Iš pradžių Gebenas neuždaro atakos metimu iš po krepšio, po to jis šveičia tritaškį tik po 7 atakos sekundžių, o kitoje aikštės pusėje Rochestie iš netvirtai kamuolį suspaudusių Walkupo rankų išmuša kamuolį, skrieja į parketinę žiūrovų eilę ir netrukus jau šveičia tritaškį iš kampo. Neapsigaukite – taip lengvai „Olympiakos“ nenugalėsite.

17 min. Tayloras Rochestie bando patraukti svečius, bet KC Riversas pataiko trečią tritaškį – 39:28.

16 min. Pirmuosius taškus baudų metimais renka ir Rokas Jokubaitis. Kol kas „Žalgiris“ dominuoja – 36:22.

15 min. Keturi Luko Lekavičiaus taškai iš eilės. KC Riversas smeigia tritaškį. „Žalgiris“ šėlsta – 34:20.

13 min. Zacho LeDay triuškinantis dėjimas. „Žalgiris“ pirmą sykį įgyja dviženklę persvarą – 27:17. Grįždamas atgal amerikietis demonstruoja išpūstus raumenis.

11 min. Puiki antro kėlinio pradžia. KC Riversas leidžia taiklų tritaškį – 25:17.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Trys „Olympiakos“ žaidėjai – Spanoulis, Papanikolaou ir Milutinovas pirmą kėlinį žaidė be keitimų. Tai vienas Bartzoko skiriamųjų bruožų – jis nėra ledo ritulio keitimų šalininkas ir mėgsta leisti savo žaidėjams įsižaisti.

I kėlinys: „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 22:17.

9 min. Šarūnas Jasikevičius meta karštąjį Luką Lekavičių ir gynėjas labai greitai pelno pirmuosius taškus – 20:17.

8 min. Kairiarankių Edgaro Ulanovo ir Kosto Papanikolaou pasimėtymas. Abu apsikeičia tritaškiais ir kauniečiai priekyje 18:14.

5 min. Edgaras Ulanovas – veržliai ir iki galo! 13:7. „Žalgiris“ laimi atkarpą 9:0.

4 min. „Atsidaro“ ir Martinas Gebenas. Vidurio puolėjas pataiko iš vidutinio atstumo – 11:7.

3 min. Labai rezultatyvi rungtynių pradžia. Dabar jau Vassilis Spanoulis ir Artūras Milaknis apsikeičia tritaškiais. „Žalgiris“ priekyje – 9:7.

1 min. Taškais apsikeičia komandų veteranai. Iš pradžių pataiko Vassilis Spanoulis, bet Artūras Milaknis labai greitai rezultatą išlygina – 2:2

Šarūnas Jasikevičius į aikštę meta „lietuvišką“ penketą: Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Vassilis Spanoulis veda paskui save „Olympiakos“ komandą į „Žalgirio“ arenos centrą ir yra palydimas švilpimu. Bet nutilus „Žalgirio“ gerbėjų reakcijai, aukštai aukštai tribūnose girdisi graikiškos skanduotės. Anot kolegų iš Graikijos, į „Žalgirio“ rungtynes susirinks beveik šimtas raudonųjų sirgalių. Tribūnose laukiamas dar pirmajame tarpusavio mače „Olympiakos“ treniravęs Kęstutis Kemzūra, o „Žalgirio“ gerbėjų stovykloje bus Donatas Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas