Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12 /11:13

Eurolygos žaidėjai nori sekti NBA pavyzdžiu: prašo stabdyti turnyrą

Dėl koronaviruso protrūkio sustabdžius NBA sezoną, Eurolygos žaidėjų asociacija (ELPA) nori, kad tokiu pat pavyzdžiu pasektų ir pajėgiausias Senojo žemyno turnyras.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Euroleague.net nuotr.

Slovėno Boštjano Nachbaro vadovaujama organizacija išplatino pranešimą, kuriame prašo bent laikinai sustabdyti Eurolygos turnyrą.

„Žaidėjų asociacija nusiuntė oficialų laišką Eurolygai. Jame teigiama, kad pastaruoju metu vis daugiau ir daugiau lygos krepšininkų jaučiasi nesaugūs dėl savo ir savo šeimų sveikatos tuo atveju, jei mačai ir toliau bus vykdomi nepaisant COVID-19 viruso krizės.

Besikeičiant aplinkybėms turime priminti, kad Eurolyga ir jos klubai negali reikalauti žaidėjų rizikuoti savo ir savo šeimų sveikata keliaujant ir žaidžiant šalyse, kuriose yra padidėjusi galimybė užsikrėsti koronavirusu.

Dėl šių priežasčių, ELPA prašo Eurolygos ir klubų įvertinti žaidėjų sveikatos faktorių ir sustabdyti pirmenybes tol, kol bus galima garantuoti sveikatą ir saugias keliones“, – teigiama pranešime.

Palaikymą šiam pasiūlymui jau išreiškė ne vienas Eurolygos žaidėjas, tarp jų – ir buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas.

„Žaidėjų sveikata ir saugumas yra svarbiausia“, – šią pranešimo vietą išskyrė dabar „Barcelona“ žaidžiantis amerikietis.

Paskatinta pastarųjų įvykių, Eurolyga ketvirtadienį sušaukė skubų pasitarimą, kuriame jau sprendžia, ar stabdyti Eurolygos ir Europos taurės turnyrus. Pranešama, kad sprendimas bus paskelbtas kiek vėliau ketvirtadienį.

Eurolygoje šį sezoną dar liko sužaisti šešis turus. Devyni susitikimai turi būti sužaisti ketvirtadienį ir penktadienį, o penki iš jų numatyti be žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas