Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 29

Europos taurės čempionai meta tinklą ant dviejų puolėjų iš Lietuvos

Europos taurę iškovojusi ir debiutui Eurolygoje besiruošianti „Monaco“ medžioja du krepšininkus iš Lietuvos. Vienas jų šiuo metu atstovauja šalies rinktinei olimpinių žaidynių atrankoje Kaune, kitas – po sunkaus sezono gydosi traumą ir pasiėmė laisvą vasarą.

Monako Kunigaikštystėje kitą sezoną rungtyniauti gali du lietuviai, nors iki tol per visą klubo istoriją šio klubo marškinėlių nebuvo užsivilkęs nė vienas krepšininkas iš Lietuvos.

Kaip 15min rašė dar praėjusią savaitę, „Monaco“ domisi 31-erių puolėjo Mindaugo Kuzminsko paslaugomis, o „Sportando“ žurnalistas Emiliano Carchia informuoja, jog Zvezdano Mitrovičiaus treniruojamas klubas nusitaikė ir į Edgarą Ulanovą bei dabar pirmauja lenktynėse dėl šio krepšininko parašo.

Slogų pirmąjį legionieriaus sezoną Stambulo „Fenerbahče“ sužaidusiu E.Ulanovu stipriai domisi ir Kauno „Žalgiris“ bei Krasnodaro „Lokomotiv“.

Pasak 15min šaltinių, finansiškai geriausią ir ilgalaikį pasiūlymą pateikė Rusijos klubas, bet dar praėjusią savaitę, iki lenktynėse pasirodant „Monaco“, daugiausiai šansų įsigyti 28-erių kaunietį turėjo Lietuvos čempionai. „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas su E.Ulanovu buvo susitikęs jau du kartus ir aptarė galimo bendradarbiavimo detales.

Pirmą kartą legionieriaus duoną krimtęs E.Ulanovas Eurolygoje su geltonai mėlynais „Fenerbahče“ marškinėliais sužaidė 28 mačus, vidutiniškai rinko po 4,5 taško ir 1,6 atkovoto kamuolio, bet galiausiai nusėdo Igorio Kokoškovo komandos suolo gale, o po sezono abipusiu susitarimu nutraukė dar metus turėjusį galioti kontraktą.

Tuo metu pastarajme Europos taurės sezone kitas „Monaco“ taikinys M.Kuzminskas per beveik 27 minutes pelnė po 12,4 taško (55 proc. dvit., 34,4 proc. trit., 77,5 proc. baud.), atkovojo po 4,4 kamuolio, atliko po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 13,6 naudingumo balo.

Pasak 15min šaltinių, šiuo krepšininku dar domisi Sankt Peterburgo „Zenit“ ir „Valencia“ klubai.

„Monaco“ praėjusio Europos taurės sezono finale 2-0 įveikė Kazanės UNIKS krepšininkus ir pirmą kartą istorijoje išsikovojo vietą Eurolygoje.

VIDEO: PIKENROLAS: (ne)tikėti rinktinės atkabinimai, keisti žaidėjų prietarai ir M.Echodas prieš agentą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas