Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 09

Fantastiško žaidimo sužavėtas Šaras: „Tokių rungtynių Eurolygoje nebūna daug“

Pirmosios VIP žiūrovų eilės viduryje įsitaisęs Milano „Olimpia“ bosas Giorgio Armani gal stilingiau rengia savo komandą, bet ketvirtadienio vakarą Milane madas diktavo lietuviai. Tokio skoningo žaidimo, kokį sumodeliavo Šarūnas Jasikevičius ir Kauno „Žalgiris“, būtų pavydėjęs net pats mados karalius – 94:62.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ atsarginių suolas taip emocingai reagavo į saviškių žaidimą, kad nuraminti žaidėjus Šarūno Jasikevičiaus prašė net teisėjas. Dee Bostas tik kreiva šypsena palydėjo tokį prašymą, bet netrukus vėl nusuko akis į aikštę, kuri, atrodė, priklausė „Žalgiriui“, o ne šeimininkams italams.

Pirmojo kėlinio pabaigoje prasidėjęs ir Duomo katedrą galėjęs nugriauti spurtas 31:4 sukrovė „Žalgiriui“ sočią kaip didelė itališka pica persvarą 50:31.

„Olimpia“ krito gėdingai lyg nuo podiumo per kolekcijos pristatymą. Žengiančius į rūbinę per pertrauką Milano žaidėjus smarkiai nušvilpė savi sirgaliai.

Švilpė jie ir ant Šarūno Jasikevičiaus, kuris neištvėręs žalgiriečių atsipalaidavimo po pertraukos, mosuodamas rankomis lyg viesulas, įsisuko beveik iki aikštės centro.

Atsipalaidavimas „Žalgirio“ pranašumą buvo ištirpdęs iki 53:39.

Teisėjai galėjo drąsiai bausti „Žalgirį“ už šeštą žmogų ant parketo, bet švilpukas tylėjo. „Žalgirio“ komanda išgirdo trenerio riksmus ir skuodė į priekį kaip „Ferrari“.

Netrukus vėl nutilo tik trumpam atgijusios Milano „Mediolanum Forum“ arenos tribūnos.

Rekordinį šį sezoną – trečiąjį tritaškį per vieną mačą, pataikęs Artūras Milaknis švieslentėje įžiebė tokius skaičius (63:39), dėl kurių Šaras galėjo pergalingai gniaužti kumščius dar trečiojo kėlinio viduryje.

„Mediolanum Forum“ arenoje susirinkę žiūrovai nebežinojo, kaip reaguoti. Vieni keikėsi, kiti nuo antro kėlinio sekė feisbuko naujienų srautą, treti ironiškai kvatojo. Kiti paprasčiausiai skirstėsi iš arenos dar ketvirtojo kėlinio pradžioje.

Tokios gėdos Giorgio Armani dar nebuvo turėjęs.

VIDEO: Šaras sužavėtas: tokių rungtynių Eurolygoje nebūna daug

Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius su fizinio rengimo treneriu Justinu Grainiu jau modeliavo figūras aikštėje pagal žaidimo laiką. Kas žaidė mažiau, buvo keičiami ir metami į aikštę.

Net ir griežtasis Šaras nebesulaikė šypsenos, kai dvitaškiu su pražanga ketvirtojo kėlinio viduryje „atsidarė“ 19-metis Gytis Masiulis.

Treneris turėjo daug priežasčių šypsotis.

Dėl Ulanovo labai keista situacija. Ryte jis nelabai galėjo treniruotis dėl savo klubo, bet atėjo, atsidavė šimtu procentų ir sužaidė fantastines rungtynes.

„Fantastiškos rungtynės. Eurolygoje tokių nebūna daug. Ypač išvykoje.

Kiekviena pergalė yra taip sunkiai pasiekiama, o čia ketvirtame kėlinyje jau praktiškai viskas buvo aišku.

Tikrai malonu. Didelis ačiū tiems visiems fanams, kurie atvažiavo. Nežinau, ar žaidėjai žinojo, bet štabas žinojo, kad labai daug sirgalių šiandien atskrido su wizzairais.

Vos įėjus į areną jautėsi didžiulis palaikymas. Jis įkvėpė. Malonu žaisti arenoje ir girdėti žalgirietiškas skanduotes. Tai pridėjo teigiamų emocijų“, – po rungtynių sakė Š.Jasikevičius.

– Ką pakeitėte žaidime pirmojo kėlinio pabaigoje, kad nunešėte Milano komandą spurtu 31:4?

– Nieko, tiesiog žaidėjai nebedarė klaidų.

Tiek Micovo, tiek Goudelocko tritaškiai buvo tokie, kokių akcentavome neduoti. Ypač neturint keturių komandinių pražangų. Reikėjo ant jų lipti. Ir atidavėme.

Bet kuo toliau, tuo daugiau tokių dalykų neleidome. Jei taip pataikai, o varžovai nepataiko, tai skirtumas taip ir susidaro.

Antras kėlinys buvo tikrai labai geras. Kai taip kontroliuoji žaidimą iš gynybos pusės, kažkiek dar pataikai, gali nueiti į priekį.

– Kiek svarbus tame spurte buvo Edgaras Ulanovas?

– Mes dėl to ir nepradėjome su juo, nes matėsi, kad nuo suolo išėjęs turės didžiulius pranašumus. Nuo suolo išeina daugiau žemesnio penketo žaidėjai, tad stengėmės jį tam laikyti.

Nuo pradžių pasirodė, kad labai svarbus bus Milaknis. Dėl Ulanovo labai keista situacija. Ryte jis nelabai galėjo treniruotis dėl savo klubo, bet atėjo, atsidavė šimtu procentų ir sužaidė fantastines rungtynes.

„Scanpix“ nuotr./Eurolyga: „Olimpia“ – „Žalgiris“
„Scanpix“ nuotr./Eurolyga: „Olimpia“ – „Žalgiris“

– Labai geras ir pataikymo procentas – 54 procentai dvitaškių ir 65 procentai tritaškių. Šiandien buvo „Žalgirio“ diena ar tokia prasta „Olimpia“ gynyba?

– Diena tikrai gera buvo. Stengiamės visada susikurti tas progas. Žinojome, kur juos atakuosime.

Ne viskas išėjo, bet sakau... Kai taip pataikai, aišku, kad lengviau žaisti.

VIDEO: Šaro pagirtas E.Ulanovas: jautėme malonumą gynyboje

– Visi žaidėjai pelnė taškus, šeši surinko dviženklį skaičių, Artūras Milaknis pataikė tris tritaškius. Ką tokios rungtynės gali duoti komandai pasitikėjimo atžvilgiu?

– Jiems yra malonu. Jie ateis į kitą treniruotę su geresnėmis emocijomis ir pasitikėjimu savimi. Bet kitos rungtynės yra nauja istorija. Reikės iš naujo pasiruošti.

Ypač šioje Eurolygoje, kur norėdamas laimėti, „Žalgiris“ iš savęs privalo išspausti maksimumą.

– Su Dee Bostu aikštėje dabar turėsite daugiau variantų?

– Mums labai svarbus kiekvienas žaidėjas. Kai per sezoną sužaidžiame daugiau nei 80 rungtynių, labai svarbu, kad kiekvienas žaistų.

Galiausiai, naujos rungtynės laukia sekmadienį, o kitą savaitę Eurolygoje žaisime du mačus.

Mums reikia visų. Labai geras ženklas, kad žaidžia visi. Ne tik kad žaidžia, bet parodo, kad visi gali įnešti didžiulį indėlį.

Ateis laikas, kai reikės priimti sprendimus, bet nebijosiu leisti Valinsko bet kurioje situacijoje.

– Apie tai kalbant, Paulius Valinskas, atrodo, ir Maskvoje, ir Milane įrodė, kad yra visada pasirengęs suteikti impulsą?

– Taip. Tai yra žmogus, kuris supranta filosofiją ir man nebaisu jo leisti į aikštę bet kuriuo momentu.

Daug žaidėjų yra jo pozicijoje, bet mes jiems duosime šansų. Ateis laikas, kai reikės priimti sprendimus, bet nebijosiu leisti Pauliaus bet kurioje situacijoje.

– Kaip vertinate tai, kad sirgaliai nušvilpė Milano komandą?

– Ai, žinote, tai jau nebe mano problema. Aš turiu problemų su savais (šypsosi.).

– 15 tūkstančių problemų?

– Ne, ne. Gal tik 20-30, tikrai ne 15 tūkstančių. Mūsų sirgaliai yra fantastiniai. Bet visada atsiranda, prieš ką reikia pakovoti (šypsosi.).

VIDEO: Į skeptikų kalbas – pavyzdinė A.Milaknio reakcija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito