Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 04

G.Bartzokas nukėlė kepurę prieš „Žalgirį“, bet ir pabrėžė dviejų žaidėjų netektis

Kauno „Žalgiris“ (9-14) kyla į lemiamą šturmą atkrintamųjų varžybų link. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje 94:69 (22:17, 24:20, 23:11, 23:21) įveikė Pirėjo „Olympiakos“ (9-14) bei revanšavosi už nesėkmę pirmajame rate Graikijoje. Tai buvo jau šeštoji žaliai baltų pergalė Eurolygoje per pastarąsias aštuonerias rungtynes.
Georgios Bartzokas
Georgios Bartzokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus vyrukai jau nuo dvikovos pradžios ėmė svilinti „Olympiakos“ krepšio tinklelį bei dar kartą įrodė, jog tuščių šovinių atkarpa sezono viduryje buvo tik atsitiktinumas.

Per pirmąją mačo pusę kauniečiai realizavo 5 tritaškius iš 8, per antrąją pridėjo dar 9 iš 14. Iš viso – net 14 tolimų metimų iš 22 (63,6 proc.).

Iki ilgosios pertraukos vos kartą suklydusių žalgiriečių gynybos barikados trūkinėjo (46:37), o šias spragas pavyko sutvarkyti antroje susitikimo pusėje.

Dvi tolimos Thomaso Walkupo strėlės griovė ant žemės žvėrį iš Pirėjo, o vakarėlis „Žalgirio“ arenoje įsisiūbavo. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai per trečiąjį ketvirtį praleido vos 11 taškų bei ėmė triuškinti Graikijos krepšininkus.

Prieš lemiamas 10 rungtynių minučių – 21 taško įgyta „Žalgirio“ persvara.

Žalgiriečiai medžiojo didesnio pranašumo pergalę, nei patyrė pralaimėjimą (74:83) pirmajame rate Graikijoje. Ir jiems tai pavyko – pergalė namuose 94:69.

Pergalės simboliu tapo į aikštę žengęs 19-metis aukštaūgis Erikas Venskus, iki tol šį sezoną Eurolygoje rungtyniavęs kiek daugiau nei minutę.

Iš Kęstučio Kemzūros prieš mažiau nei mėnesį „Olympiakos“ vairą perėmęs ir trečiuoju raudonųjų strategu šį sezoną tapęs Georgios Bartzokas nukėlė kepurę prieš puikiai šį vakarą žaidusius „Žalgirio“ krepšininkus, bet ir pabrėžė dviejų žaidėjų netektis.

„Noriu pasveikinti „Žalgirį“, jie žaidė tikrai gerai, – spaudos konferenciją pradėjo G.Bartzokas. – Mums buvo sunku iškovoti pergalę, nes mačo trečiajame kėlinyje netekome dviejų patyrusių ir gerų žaidėjų – Vassilio Spanoulio ir Tayloro Rochestie. Netekome kūrybos, netekome lyderystės ir galimybės rinkti taškus. Žaidėme su žaidėjais, kurie neturi tokio lygio rungtynių patirties.

Reikia pabrėžti, kad rungtynes pradėjome prastai besigindami. „Žalgiris“ per pirmą pusę suklydo vos kartą, nes juos spaudėme labai prastai. Žinojome, kad jie turi du išreikštus metikus, Artūrą Milaknį ir KC Riversą, bet jie kartu pataikė 9 tritaškius iš 12 ir surinko kartu 31 tašką. Situacija buvo tikrai sunki, kad laimėtume šį mačą.

Čia Eurolyga – turi būti susifokusavęs, turi būti sveikas, turi būti pasiruošęs. Šiandien mes tokie nebuvome, bet turime iš to pasimokyti ir pasiruošti artėjančioms rungtynėms už dviejų dienų. Mes nežinome, kiek turėsime žaidėjų.“

„Žalgiriui“ pavyko uždėti apynasrį puikią formą pastaruoju metu rodančiam „Olympiakos“ lyderiui V.Spanouliui. Graikijos krepšinio legenda iki dvikovos Kaune per ketverių rungtynių atkarpą rinko po 16,8 taško, o Nemuno salą antradienio vakarą jis paliko per 18 minučių surinkęs 5 taškus (1/1 dvit., 1/6 trit.) ir 4 rezultatyvius perdavimus.

„Gydytojai sakė, jog atliks išsamesnius tyrimus abiem žaidėjams. Bet jie yra tikri, jog T.Rochestie praleis bent tris savaites, o V.Spanoulis susižeidė čiurną, kuriai buvo atlikta operacija. Rytoj pamatysime, kiek rimta yra jo trauma.“

Pirėjo krepšininkai nesėkme pažymėtame mače realizavo 6 tritaškius iš 26 (23,1 proc.), o šiam rodikliui paaiškinti G.Bartzokas matė dvi priežastis.

„Ir „Žalgiris“ gerai gynėsi, ir kamuolys nekrito. „Žalgiris“ puikiai gynėsi, bet mes labai dvejojome priimdami sprendimus. Jei būtume skirstę kamuolį iš vieno aikštės kampo į kitą, būtume turėję gerų progų veržtis, kurti žaidimą. Deja, dviejų pagrindinių kūrėjų netektis buvo labai jaučiama. Atkovojome daugiau kamuolių už „Žalgirį“, turėjome beveik tokį patį rezultatyvių perdavimų skaičių, bet mes buvome nepakankamai geri gynyboje. Reikia kovoti, reikia žaisti fiziškai, bet mes to nepadarėme“, – sakė „Olympiakos“ treneris.

Jau artėjantį ketvirtadienį žalgiriečiai išvykoje testuos turnyro lyderę „Anadolu Efes“ ekipą, per pastarąsias 17 rungtynių iškovojusią 16 pergalių, tuo metu „Olympiakos“ vyks į Maskvą, kur lauks akistata su CSKA vyrukais.

VIDEO: A.Milaknis: apie smagų Žalgirį ir įveikiamą Eurolygos lyderį
VIDEO: Puikiai sužaidęs Martinas Gebenas – apie pergalę prieš „Olympiakos“
VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Žaidėjai yra įkvėpti tokio sirgalių palaikymo“
VIDEO: Edgaras Ulanovas džiaugiasi prapliupusiais tritaškiais
VIDEO: KC Riversas: apie fantastišką žalgiriečių pataikymą ir formą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas