Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 14

Galvą dėl „Monaco“ pokyčių laužęs J.Zdovcas gyrė D-Mo: „Su juo galime turėti bėdų“

Kauno „Žalgiris“ (3-11) ruošiasi kovai su varžovu, kurio dar niekada per klubo istoriją nėra sutikęs. Į Kauną atvyksta Europos taurės čempionė „Monaco“ (5-9) ekipa su buvusiu žalgiriečiu Donatu Motiejūnu, prieš pat kelionę į Lietuvą dar sukrėsta ir pokyčių komandos trenerių štabe.

„Monaco“ į Kauną atsiveža penkių pralaimėjimų Eurolygoje seriją ir naują trenerį Sašą Obradovičių, komandos vairą perėmusį iš pirmadienį atleisto Zvezdano Mitrovičiaus.

VIDEO: Jure Zdovco mintys prieš akistatą su Monako ekipa

„Tiesą sakant, nežinau, ar S.Obradovičius jau bus su komanda rytojaus rungtynėse. Pokyčiai įvyko tik vakar. Nors galbūt viskas jau buvo suplanuota anksčiau, aš nežinau. Taip, S.Obradovičius yra dirbęs „Monaco“ klube, pažįsta jį iš vidaus, dėl to jam bus kiek lengviau, bet žaidėjai dabar kiti. Akivaizdu, kad atmosfera „Monaco“ viduje nėra pati geriausia, bet pamatysime, kaip viskas keisis po pokyčių trenerių štabe. Aikštėje per tokį trumpą laiką kažką pakeisti sunku“, – neslėpė pats jau prasidėjus sezonui „Žalgirio“ vairą perėmęs Jure Zdovcas.

Euroleague.net nuotr./Saša Obradovičius
Euroleague.net nuotr./Saša Obradovičius

„Mūsų pasiruošimo rungtynėms tai nekeičia, – tęsė „Žalgirio“ strategas. – Dirbau Prancūzijoje praėjusiame sezone, todėl pažįstu daugumą jų žaidėjų. Turime būti pasiruošę. „Monaco“ – puolimo komanda, su daug taškų rinkėjų ir individualiai stiprių žaidėjų. Kaip komanda, ji gal nėra pati stipriausia gynyboje, bet turi žaidėjų, kurie geba gintis. Labai atletiška komanda. Jie pakeitė trenerį, kiekvienose rungtynėse rotuoja sudėtimi, todėl mums klaustukų tikrai netrūksta.“

„Nemanau, kad S.Obradovičius labai skiriasi nuo Z.Mitrovičiaus. Pažįstu juos abu. S.Obradovičius – labai griežtas treneris, mėgstantis drausmę. Jam nebus lengva įvesti komandoje daugiau drausmės, bet, kaip jau sakiau, jie tikrai turi daug gerų žaidėjų, jam tik reikia rasti būdų sujungti juos į vieną komandą“, – pabrėžė J.Zdovcas.

J.Zdovcas nežino, ar Kaune reikės stabdyti ir ryškiausią „Monaco“ žvaigždę Mike‘ą Jamesą. Amerikietį pastaruoju metu stabdė raumens problemos ir ginčai su treneriu Z.Mitrovičiumi. Paskutinėse rungtynėse Eurolygoje su Milano „Olimpia“ M.Jamesas žaidė vos 2 minutes 42 sekundes ir per šį laiką prarado 1 kamuolį.

„Stengiausi sužinoti, ar jis galės žaisti. Vis dar negavau jokios informacijos. Pamatysime“, – galvą kratė J.Zdovcas.

Euroleague.net/Donatas Motiejūnas
Euroleague.net/Donatas Motiejūnas

„Žalgirio“ treneris negailėjo pagyrų Donatui Motiejūnui, šiemet sugrįžusiam į Eurolygą 9-erių metų pertraukos ir renkančiam po 8 taškus (46,7 proc. trit.) bei atkovojančiam po 3,9 kamuolio per 18 min.

„Jis turėjo gerų rungtynių paskutiniu metu. Jis – vidurio puolėjas, galintis išplėsti aikštę, pataikyti iš toli. Jis gerai žaidžia po krepšiu, puikiai perduoda kamuolį – tikrai labai geras žaidėjas, aukštas, patyręs. Su juo mes galime turėti bėdų, turime pasiruošti“, – įspėjo J.Zdovcas.

Paskutinėse rungtynėse Prancūzijos čempionate D-Mo per 23 minutes sumetė 15 taškų (5/8 dvit., 1/1 trit., 2/5 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 17 naudingumo balų. Tiesa, Monako ekipa 90:99 išvykoje nusileido Strasbūro SIG komandai.

Pats „Žalgiris“ paskutinėse rungtynėse Lietuvoje išgyveno netikėtą dramą Prienuose – tik po paskutinio Tylerio Cavanaugh tritaškio palaužė „Labas-GAS“ ekipą. Karčių žodžių po tų rungtynių savo auklėtiniams negailėjęs slovėnas sako, kad žaidėjai jį išgirdo.

„Pamačiau reakciją. Turėjome tikrai gerą treniruotę, nors dirbome iš karto kitą dieną po rungtynių. Stengėmės ištaisyti klaidas, pagerinti savo puolimą, kai varžovai keičiasi ginamaisiais“, – teigė J.Zdovcas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Janis Strelniekas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Janis Strelniekas

„Žalgirio“ treneris patvirtino, kad trečiadienio rungtynėse su „Monaco“ galės žaisti latvis Janis Strelniekas. Kapitonui Pauliui Jankūnui, sugrįžusiam į pirmąsias treniruotes po menisko operacijos, ši dvikova dar vyks per anksti. Rimtos pagalbos J.Zdovcas laukia ir iš Nielso Giffey, atsigavusio po COVID-19 ligos.

„Nielsas Giffey mums labai svarbus. Paskutinėse rungtynėse jis jau žaidė labai teisingai. Jis aukštas, gynyboje visada užsiima geras pozicijas. Jis – pasiruošęs“, – pridūrė „Žalgirio“ strategas.

„Žalgiris“ Eurolygoje praėjusią savaitę 51:73 neprilygo Maskvos CSKA, o ši nesėkmė nutraukė trijų iš eilės pergalių namuose seriją.

„Monaco“ Eurolygoje nelaimi nuo lapkričio 12 dienos. Penkios nesėkmės iš eilės nustūmė ambicijų nestokojančią Monako Kunigaikštystės ekipą į 14 vietą ir atitolino nuo atkrintamųjų.

Pralaimėjimų virtinė ir vis dažnėjantys nesutarimai su ryškiausia komandos žvaigžde Mike‘u Jamesu iš posto išvertė Z.Mitrovičių, Juodkalnijos specialistą, praėjusį sezoną „Monaco“ klubą atvedusį iki triumfo Europos taurėje ir istorinio bilieto į Eurolygą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas