Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 04

Gedulu persmelktose rungtynėse – „Real“ žūtbūtinė pergalė „Partizan“ tvirtovėje

Eurolygos atkrintamųjų rungtynės tarp Belgrado „Partizan“ ir Madrido „Real“ buvo kitokios po Serbiją sukrėtusios tragedijos. Gedulo nuotaikų persmelktame mače Željko Obradovičiaus auklėtiniai namų arenoje 78:85 (15:27, 27:18, 13:16, 23:24) krito prieš svečius iš Ispanijos. Tai reiškia, kad serijoje bus žaidžiamos lemiamos penktosios rungtynės, jos vyks Madride.

Prieš rungtynes „Štark“ arenoje negrojo muzika, komandoms išsirikiavus aikštėje negirdėjome Eurolygos himno, prieš išmetant ginčo kamuolį ant parketo buvo metamos gėlės, o tribūnose sirgaliai liejo skausmo ašaras.

Serbiją trečiadienio rytą sukrėtė tragedija. 13-metis moksleivis vienoje iš Belgrado mokyklų paleido šūvius ir nužudė aštuonis vaikus, taip pat mokyklos apsaugos darbuotoją. Dar septyni asmenys buvo sužeisti.

Šiose rungtynėse jau galėjo rungtyniauti vienerių rungtynių diskvalifikaciją dėl muštynių Madride atlikęs „Partizan“ centras Mathiasas Lessortas, taip pat ant parketo grįžo ir „Real“ puolėjas Gabrielis Deckas.

Belgrado komandos puolimo ašis Kevinas Punteris buvo diskvalifikuotas dviem mačams, tad jau galės žaisti penktosiose rungtynėse Ispanijos sostinėje.

Lietuvis Gytis Vilius teisėjavo karštoms rungtynėms prie 20 tūkst. serbų sirgalių, kuriose „Real“ komanda jau pirmajame kėlinyje buvo įgijusi dviženklę persvarą 17:7.

Tiesa, Ž.Obradovičiaus auklėtiniai greitai atsitiesė, pavijo varžovus ir iki pat ketvirtojo kėlinio finišo komandos žengė koja kojon.

Likus žaisti tris minutes, G.Deckas patyrė traumą ir tik su medikų pagalba paliko aikštę. Tuo metu „Real“ pirmavo rungtynėse 76:74, o netrukus padidino skirtumą iki šešių.

Likus žaisti 1:19 min., Yamas Madaras pelnė keturis taškus iš eilės po dviejų perimtų kamuolių ir skirtumas tarp komandų sumažėjo vos iki dviejų taškelių (78:80).

Walteris Tavaresas žvėriškai sukovojo po krepšiu „Real“ atakos metu ir įgrūdo dvitaškį su pražanga (83:78). „Partizan“ ataka po minutės pertraukėlės buvo nesėkminga, o Džananas Musa pelnė dvitaškį.

Serija keliasi į Madridą.

W.Tavaresas pelnė 15 taškų, atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo net 11 varžovų pražangų ir surinko 30 naudingumo balų. „Partizan“ ekipoje su 25 taškais rezultatyviausias buvo buvęs žalgirietis Zachas LeDay.

Jei „Real“ laimės penktąsias rungtynes, „karališkieji“ taps pirmaisiais istorijoje, išlipusiais iš 0-2 rezultato serijoje. O istorija jiems palanki – penktąsias serijos rungtynes iki šiol yra tekę žaisti 15 kartų, visus kartus pergales šventė aikštės šeimininkai.

„Partizan“: Z.LeDay 25, I.Papapetrou 18, M.Lessortas 11 (7 atk. kam.), D.Andjušičius 7.

„Real“: W.Tavaresas (7 atk. kam., 11 išpr. praž., 30 naud. bal.) ir A.Hanga po 15, G.Deckas ir Dž.Musa po 14, S.Rodriguezas 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas