Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 03

Geidžiamiausių Eurolygos gynėjų sąraše – esamų ir buvusių žalgiriečių dominavimas

2020-2021 metų Eurolygos sezonas nuleido užsklandą, o didieji Senojo žemyno klubai ėmė dėliotis planus ir rengiasi laisvųjų agentų rinkos šturmui. Tinklalapis „Euro Hoops“ kasdien pristato kiekvienos pozicijos geriausių krepšininkų dešimtukus, kurių kontraktai baigiasi šią vasarą arba sutartyse yra numatyti „pliusai“. Įžaidėjų ir atakuojančių gynėjų sąrašuose – buvusių bei esamų Kauno „Žalgirio“ krepšininkų dominavimas.

„Euro Hoops“ sudaryto įžaidėjų sąrašo viršūnę okupavo du buvę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Vasilije Micičius ir Kevinas Pangosas, o šeštoje vietoje – Lietuvos čempionus link vienuoliktojo LKL titulo iš eilės šiuo metu traukiantis Thomasas Walkupas.

Stambulo „Anadolu Efes“ praėjusį savaitgalį Eurolygos finale sutvarkė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barceloną“, bet šio rezultato nebūtų buvę, jei ne fantastiškas V.Micičiaus žaidimas.

27-erių serbas užėmė pirmąją poziciją „Euro Hoops“ sąraše. Jis šįmet susižėrė viską – tapo Eurolygos sezono MVP, naudingiausiu finalo ketverto žaidėju bei pirmą kartą karjeroje virš galvos kėlė stipriausio Senojo žemyno turnyro trofėjų.

Į pirmąją simbolinę Eurolygos komandą rinktas V.Micičius šį sezoną vidutiniškai pelnė po 16,7 taško, 4,9 rezultatyvaus perdavimo, 2,6 atkovoto ir 1,2 perimto kamuolio bei 17,5 naudingumo balo.

„Anadolu Efes“ vedlys dėl savo ateities dar nėra apsisprendęs, nors užkulisiuose buvo kalbama tiek apie kelią į NBA, tiek ir apie persikėlimą į Madrido „Real“.

Sankt Peterburgo „Zenit“ spalvas pastarąjį sezoną ginęs K.Pangosas irgi pateko tarp penkių geriausių Eurolygos sezono krepšininkų.

Ryškiausiomis spalvomis žaižaravęs Rusijos klubo atakų organizatorius Eurolygoje rinko po 13,5 taško, 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir 14,5 naudingumo balo.

Nors netyla kalbos apie K.Pangoso likimą Xavi Pascualio vadovaujamame klube ir toliau, tačiau šiam 28-erių metų kanadiečiui „Euro Hoops“ skyrė antrąją vietą laisvųjų turnyro įžaidėjų akvariume.

VIDEO: „urBONUSas“: be 5 minučių „Žalgirio“ naujokas ir Šaro emocijų sprogimas

„Barcelona“ praėjusio sezono viduryje, 15min žiniomis, geidė ir Thomaso Walkupo, kuris „Euro Hoops“ įžaidėjų sąraše yra šeštas.

27-erių krepšininkas Kaune žaidžia jau trečiąjį sezoną, o Eurolygoje per 34-erias rungtynes rinko po 8,2 taško, 3 atkovotus kamuolius, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 10,6 efektyvumo balo.

Tai vienas svarbiausių „Žalgirio“ žaidėjų, kurį išlaikyti trokšta ir Martinas Schilleris su Pauliumi Motiejūnu.

Kaip skelbia 15min šaltiniai, Th.Walkupas parašo dar nėra padėjęs po jokia sutartimi, nors norinčių įsigyti šį krepšininką Eurolygoje yra ne vienas klubas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas

Labiausiai trokštamas atakuojantis gynėjas, pasak „Euro Hoops“ portalo, yra dukart turnyro čempionas, 34-erių metų amžiaus Stambulo „Fenerbahče“ prancūzas Nando De Colo, kuris savo sutartyje su Turkijos milžine dar turi „pliusą“.

Antroje vietoje – „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis.

27-erių kaunietis pasitinka šio karjeros etapo Kaune pabaigą, liko tik kelios LKL finalo rungtynės su Vilniaus „Rytu“, tuomet – į Rusijos gigantę Maskvos CSKA.

Šį sezoną M.Grigonis fiksavo po 13,4 taško (45,7 proc. trit.), atkovojo po 2,1 kamuolio, atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 13,7 naudingumo balo.

„Žalgirio“ vedlio paskutinės sekundės metimai nužudė tiek Miuncheno „Bayern“, tiek „Valencią“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis

Trečioje atakuojančių gynėjų sąrašo pozicijoje – buvęs Vilniaus „Ryto“ legionierius Nemanja Nedovičius, šį sezoną vilkintis Atėnų „Panathinaikos“ aprangą.

Serbas varžovus vidutiniškai baudė po 16 taškų per rungtynes.

Kaip pirmadienį skelbė 15min, „Žalgirio“ kandidatų grupelėje ryškiai įraštas Maskvos CSKA amerikietis Darrunas Hilliardas, kuriam „Euro Hoops“ suteikė 7-ąją vietą tarp visų atakuojančių gynėjų laisvųjų Eurolygos agentų rinkoje.

Apie didesnį vaidmenį kitoje komandoje svajojantis gynėjas Eurolygoje varžovus baudė po 8,7 taško.

Devintas – Sankt Peterburgo „Zenit“ snaiperis KC Riversas, dar pernai savo taiklią rankelę demonstravęs Nemuno saloje susirinkusiems žiūrovams.

34-erių veteranas šį sezoną fiksavo po 6,1 taško ir 2,5 atkovoto kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas