Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 18

Gerinami Eurolygos lankomumo ir konkurencingumo rekordai: prisideda ir „Žalgiris“

Prabėgus kiek daugiau nei pusei reguliariojo sezono, Eurolyga pasidalino įdomia statistika, iliustruojančia šį sezoną gerinamus lankomumo ir konkurencingumo rekordus.

Turnyro organizatorių teigimu, vidutiniškai į vienas Eurolygos rungtynes atvyksta 8810 sirgalių. Tai kol kas yra naujas rekordas, pralenkiantis anksčiau geriausiu pasiekimu buvusią 2019-2020 m. statistiką, kai rungtynėse vidutiniškai lankėsi 8739 sirgaliai.

Rekordinis yra ir arenų užpildymas. Šį sezoną Eurolygos rungtynėse užsėdamos vidutiniškai 76,07 proc. arenų vietų, o tai yra daugiau nei procentu aukštesnis rodiklis negu 74,96 proc., fiksuoti 2019–2020 m. sezone.

Vienas labiausiai prie lankomumo rekordo prisidedančių klubų – Kauno „Žalgiris“. Jo rungtynes vidutiniškai aplanko 14548 sirgaliai, o tai yra antras rodiklis turnyre. Geresnį lankomumą fiksuoja tik Belgrado „Partizan“ (16351).

Eurolygos duomenys/Didžiausią lankomumą turinčios komandos
Eurolygos duomenys/Didžiausią lankomumą turinčios komandos

Eurolyga taip pat pateikė statistiką, iliustruojančią, kad konkurencingumo lygis turnyre šį sezoną yra neregėtai aukštas.

Per 19 turų sužaistas 171 mačas, o per juos fiksuojama daugiausiai rungtynių, kurios baigėsi iki 3 (22,8 proc.), iki 5 (39,2 proc.) ir iki 10 (65,5 proc.) taškų skirtumais.

Eurolygos duomenys/Taškų skirtumų rodikliai
Eurolygos duomenys/Taškų skirtumų rodikliai

Taip pat vienas mažiausių skirtumų skiria namuose ir išvykose laiminčių komandų skaičių: namuose komandos laimėjo 102 rungtynes (59,6 proc.), svečiuose – 69 (40,4 proc.). Daugiau pergalių svečiuose žaidusios komandos iškovojo tik 2020–2021 m. sezone, kai arenose dėl COVID-19 stipriai buvo ribojami sirgalių srautai.

Eurolygos duomenys/Pergalių namuose ir išvykose skaičiai
Eurolygos duomenys/Pergalių namuose ir išvykose skaičiai

Labai maža takoskyra tarp komandų ir turnyrinėje lentelėje.

Standings provided by Sofascore

Paskutinėse vietose esantys klubai vos keturiais laimėjimais atsilieka nuo pirmajame aštuonete esančių ekipų, o lyderis Madrido „Real“ tik keturiais laimėjimais lenkia už atkrintamųjų ribos esančias komandas. Tokie tarpai – mažiausiai šio formato Eurolygoje.

Eurolygos duomenys/Vidutiniai pergalių skirtumai
Eurolygos duomenys/Vidutiniai pergalių skirtumai

Šį sezoną išaugo ir bendras Eurolygos rezultatyvumas. Komandos vidutiniškai pelno (vid. 79,82) beveik 3 taškais daugiau nei praėjusiame sezone (vid. 76,84). Tiesa, anksčiau šie rodikliai buvo dar aukštesni (80,7 taško 2019–2020 m. sezone).

Eurolygos duomenys/Rezultatyvumo rodikliai
Eurolygos duomenys/Rezultatyvumo rodikliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas