Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 10

Gindami Erginą Atamaną Eurolygos treneriai įgėlė ir Kaunui

Eurolygos trenerių asociacija išplatino pareiškimą, kuriame dėl skanduočių teisėjams kritikuojami ir kai kurie Kauno „Žalgirio“ sirgaliai.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Incidentas kilo šią savaitę Eurolygos rungtynėse.

Per „Crvena zvezda“ ir „Anadolu Efes“ rungtynes trečiadienį Erginas Atamanas buvo įžeidinėjamas serbų sirgalių.

Pastarųjų dviejų sezonų Eurolygos čempionams vadovaujantis turkas buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis, nes ginčijosi su teisėjais dėl pražangų.

O tarp jų E.Atamanas sulaukė garsių „F--k you Ataman“ skanduočių Belgrado arenoje.

Serbų sirgaliai taip puolė trenerį, kuris ir pats pasisakė apie sirgalių elgesį prieš penktadienio mačą Stambule.

„Praėjusią naktį supratau mūsų sirgalių grožį, kurie visada atliepia sąžiningo žaidimo dvasią ir sportinės draugystės grožį.

„Crvena zvezda“ sirgalių keiksmai Belgrade per rungtynes tapo gėda sportui ir Eurolygos organizacijai“, – sakė E.Atamanas.

Penktadienį savo pareiškimą dėl incidento Belgrade išplatino Eurolygos trenerių asociacija, savo rašte sukritikavusi ir Kauno aistruolius.

„Eurolygos trenerių valdyba supranta, kad sirgaliai padaro mūsų sportą unikalų. Tačiau visi krepšinio kūrėjai, tarp jų ir sirgaliai, privalo suprasti, kad šiais laikais būtina pagarba kiekvienam rungtynių dalyviui.

Įžeidžiančios skanduotės nepriklauso sportui. Tai, kas nutiko Belgrade, prieš mūsų narį Erginą Atamaną ir nutinka su kitais mūsų nariais kitose arenose, neturėtų būti pateisinama jokiais standartais. Taip pat yra nepateisinama girdėti tokias skanduotes teisėjams Kaune ar prieš Eurolygos vadovybę kitose arenose.

Tokia pozicija taikoma visiems, kurie yra krepšinio dalis, tarp jų žaidėjai, teisėjai ir net pati lyga. Mes esame visiškai susirūpinę dėl mentaliteto ir sporto kultūros, kuri dešimtmečiais buvo pateisinama, o mes tikime, kad dabar yra pats metas keistis“, – teigiama Eurolygos trenerių asociacijos pareiškime.

Eurolygos trenerių asociacijos prezidentas yra Stambulo „Fenerbahče“ treneris graikas Dimitris Itoudis, pernai pusę sezono likęs treniruoti Rusijos čempionų Maskvos CSKA, kai rusai užpuolė ir ėmė sprogdinti Ukrainos miestus ir žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas