Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 24

Graikų klausimų sulaukęs J.Kazlauskas – apie „Žalgirio“ resursus ir Nazui neatrastą koridorių

Penktadienio Eurolygos rungtynės Graikijoje bus išskirtinės legendiniam karjerą jau baigusiam Lietuvos treneriui Jonui Kazlauskui, kuris ryškų įspaudą yra palikęs abiejų klubų istorijose – tiek Kauno „Žalgiryje“, tiek Pirėjo „Olympiakos“.

Šią savaitę 69-ąjį gimtadienį artimiausių žmonių apsuptyje paminėjęs Jonas Kazlauskas jau aštuntąjį mėnesį kremta politiko duoną, tačiau akylai stebi ir batalijas krepšinyje, kuriam jis buvo paskyręs didžiąją savo gyvenimo dalį.

Vienintelis lietuvis treneris, kuris yra triumfavęs Eurolygoje (1999 metais su Kauno „Žalgiriu“), dažnai yra matomas per rungtynes „Avia Solutions Group“ arenoje, o prie televizoriaus jį labiau prikausto būtent Eurolygos kovos.

„Eurolygoje visi turi šansų prieš bet ką. Jeigu tai būtų atkrintamųjų mačas, kai serija vyksta iki trijų pergalių, tuomet „Žalgiriui“ būtų sudėtingiau. Bet vienose rungtynėse bet kas gali laimėti prieš bet ką“, – apie būsimą „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“ akistatą 15min sakė J.Kazlauskas.

VU / J.Auškelio nuotr./Jonas Kazlauskas
VU / J.Auškelio nuotr./Jonas Kazlauskas

Raudonajame Atėnų klube iš Panevėžio kilęs specialistas dirbo 2004–2006 metų sezonuose, „Žalgiryje“ – nuo 1994-ųjų iki 2000-ųjų metų.

„Tai buvo visiškai kitoks „Olympiakos“, – etapą Graikijoje prisiminė J.Kazlauskas. – Kaip buvo su „Žalgiriu“ – koks klubas buvo man atėjus, o koks vėliau tapo, tai taip ir su „Olympiakos“. Biudžetas tuomet nesiekė 3 milijonų, dabar – virš 30 milijonų eurų. Kiti žaidėjai, kitos galimybės. Aš džiaugiuosi, jog gana svariai prisidėjau prie „Olympiakos“ kilimo ir iki šiol su klubu palaikau gana gerus ryšius.“

Vienas gero išlikusio ryšio pavyzdžių – „Olympiakos“ kvietimas į Vassilio Spanoulio, kurį J.Kazlauskas treniravo ir Graikijos rinktinėje, pagerbimo mačą. Šie vyrai 2009-ųjų metų Europos pirmenybėse iškovojo bronzos medalį.

„Kai komanda pakviečia, tai kodėl nedalyvauti?“, – retoriškai klausė J.Kazlauskas, kuris kasmet lankosi Graikijoje, taip pat skyręs komplimentų ir legendiniam V.Spanouliui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./J.Kazlauskas ir nepavargstantis graikų lyderis V.Spanoulis
AFP/„Scanpix“ nuotr./J.Kazlauskas ir nepavargstantis graikų lyderis V.Spanoulis

„Man teko treniruoti ir daugiau talentų, bet tai – labai talentingas ir profesionalus žaidėjas. Vassilis yra atsidavęs krepšiniui, bet pirmiausia – labai profesionalus žmogus. Linkiu jam sėkmės trenerio profesijoje. Mes kaip tik su juo apie tai ir pakalbėjome, – sakė J.Kazlauskas. – Žinoma, kad jis gali tapti labai geru treneriu. Vassilis buvo lyderis, kūrėjas. Jis turi viską, kad taptų geru treneriu.“

J.Kazlauskas su portalu 15min dalijosi įspūdžiais apie šio sezono Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“ žaidimą, kauniečių resursus, atsisveikinimą su Nazu Mitrou-Longu bei Igno Brazdeikio galimybes įsitvirtinti Atėnų klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas