Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

Gresia techniniai pralaimėjimai: „Zenit“ neišvyko į Ispaniją

Prasčiausioje situacijoje dėl COVID-19 tarp visų Eurolygos komandų atsidūręs Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas neišvyko į Ispaniją ir rizikuoja įsirašyti net du techninius pralaimėjimus.
Sankt Peterburgo „Zenit“ klube – COVID-19 protrūkis
Sankt Peterburgo „Zenit“ klube – COVID-19 protrūkis / Getty images / Euroleague.net nuotr.

„Sportando“ praneša, jog Rusijos ekipa, kurioje nustatyta net 13 koronaviruso atvejų, kreipėsi į Eurolygą su prašymu nukelti jų laukiančius du susitikimus, o negavę atsakymo neišvyko į Vitoriją.

Būtent baskų krašte „Zenit“ turėtų žaisti trečiojo turo rungtynes antradienį, o ketvirtadienį jų pagal tvarkaraštį laukia susitikimas Valensijoje.

Vis dėlto savaitgalį Sankt Peterburgo komandoje buvo patvirtinti net 13 COVID-19 atvejų, kai tarp užsikrėtusiųjų atsidūrė ir lietuvis Artūras Gudaitis, buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas bei vyriausiasis treneris Xavi Pascualis.

„Zenit“ į Eurolygą kreipėsi dar sekmadienį, tačiau praėjus daugiau nei parai vis dar laukia turnyro vadovų atsakymo.

Jeigu Eurolyga nesutiks nukelti rungtynių ir jo neįvyks, „Zenit“ gresia du techniniai pralaimėjimai 0:20. O tai – labai realu, nes net ir išvykę į Ispaniją rusai savo gretose turėtų vos šešis pagrindinės sudėties žaidėjus.

„Norėtumėm žaisti, bet tai neįmanoma, kai esame šešiese, – anksčiau pirmadienį „Sport-Express“ sakė generalinis direktorius Aleksandras Tsekovnijus. – Žinoma, galėtume bandyti surinkti tuos 8 žaidėjus, jei prijungtume jaunimo, bet manau, kad neturime teisės to daryti. Visų pirma, kasdien mums praneša apie naujus atvejus, nėra garantijos, kad kas nors vėl nesusirgs.

Tad gali būti, kad ir vėl nesurinktumėme reikalingo minimalaus žaidėjų skaičiaus. Antra, jei bus aptiktas teigiamas testas, mes turėsime palikti žaidėją Ispanijoje dviem savaitėms. Abi lygos turi taisykles, kaip tvarkosi su tokiais atvejais.

Mes pranešėme Eurolygai apie sunkią situaciją komandoje vakar, iškart, kai tik gavome rezultatus. Laukiame sprendimo, taisyklės vienodos visiems.“

„Zenit“ po dviejų turų yra tarp penkių dar nepralaimėjusių turnyro komandų – Rusijos klubas netikėtai parklupdė du Eurolygos favoritus Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Barcelona“.

Su panašia situacija susidūrė ir kitas Rusijos klubas Maskvos srities „Chimki“, kuris prieš Kauno „Žalgirį“ žaidė remdamasis septyniais žaidėjais, o šiandien išvyko į Ispaniją prie šios trumpos rotacijos pridūręs dar du žaidėjus iš dublerių ekipos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas