Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28

Gresia teismais: „Barcelona“ ir N.Mirotičiaus derybos pasiekė akligatvį

„Barcelona“ ir Nikolos Mirotičiaus skyrybos atsidūrė aklavietėje. Kaip skelbia ispanų dienraštis „Sport“, abi pusės iki penktadienio turi pasiekti susitarimą, antraip atvejo nagrinėjimas persikels į teismą.

32-ejų krepšinio žvaigždė turi dar dvejus metus galiojančią sutartį su „Barcelona“, kurioje žaidžia nuo 2019 metų.

Tačiau po dar sykį nesėkmingai susiklosčiusio Eurolygos finalo ketverto katalonai priėmė sprendimą atsikratyti Juodkalnijos ir Ispanijos pilietybes turinčio krepšininko.

Klubas daugybę kartų bandė kalbėtis su N.Mirotičiaus agentu dėl atlyginimo sumažinimo, bet sulaukęs vien neigiamų atsakymų, nusprendė, kad nutrauks sutartį su komandos lyderiu po sezono.

„Sport“ teigimu, abi pusės iš pradžių pozityviai žiūrėjo į galimybę užbaigti santykius taikiai, tačiau galiausiai situacija pasikeitė.

N.Mirotičius padėjo komandai laimėti Ispanijos čempionato finalą ir buvo pripažintas naudingiausiu jo žaidėju. Jam pasibaigus, „Barcelona“ pasiūlė puolėjui kompromisą: 2024 m. vasarą išmokėti žaidėjui skirtumą tarp dabartinio jo kontrakto ir būsimos sutarties su kita komanda.

ACB nuotr./Nikola Mirotičius
ACB nuotr./Nikola Mirotičius

Vis dėlto N.Mirotičius ir jo agentas su tokiu pasiūlymu nesutiko ir pareiškė, kad nori gauti pinigus už likusius dvejus kontrakto metus.

Tad situacija pakibo aklavietėje. „Sport“ teigimu, jeigu abi pusės iki birželio 30-osios nepasieks susitarimo, „Barcelona“ vienašališkai nutrauks kontraktą su žaidėju, o tai automatiškai reikštų situacijos persikėlimą į teismą.

Primename, kad gerokai savo biudžetą apkarpyti ketinanti „Barcelona“ jau atsisveikino ir su vyriausiuoju treneriu Šarūnu Jasikevičiumi, kurį pakeitė Rogeris Grimau. Sutartį su katalonų klubu vis dar turi įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas