Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 04

Grįžusiais žaidėjais pasidžiaugęs K.Maksvytis: „Reikės 40 minučių arti aikštelėje“

Paskutinis Kauno „Žalgirio“ varžovas pirmajame Eurolygos rate – ilgą laiką turnyre lyderiavusi, bet dabar keturių pralaimėjimų ruože atsidūrusi Stambulo „Fenerbahče“.

Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ | 20:00 | Kaunas

Kauno „Žalgirio“ kelyje – komandą praėjusio tarpsezonio metu iš pagrindų pasikeitusi ir aukščiausius tikslus sau brėžianti Stambulo „Fenerbahče“.

Turkijos grando vairas buvo patikėtas ilgamečiam Maskvos CSKA dirigentui Dimitriui Itoudžiui, kuris per pirmąsias 12 rungtynių buvo iškovojęs 10 pergalių bei įsitaisęs Eurolygos lentelės viršūnėje.

„Atvažiuoja „Fenerbahče“, kuri yra labai atletiška komanda, turbūt viena fiziškiausių komandų Eurolygoje, jei skaičiuotume žaidėjų dydžius ir atletiškumą. Jie kartais žaidžia tokį akiai nemalonų gynybinį žaidimą. Labai gynybinė ir griaunanti komanda, kuri atima daug variantų iš varžovų puolimo, – sakė Kazys Maksvytis. – Patys puolime pasižymi antraisiais šansais ir greitu puolimu. Nickas Calathesas ir Scottie Wilbekinas daug sprendžia ir valdo komandą. Manau, kad bus sunkios, atletiškos ir fiziškos, galbūt nelabai rezultatyvios rungtynės. Mums paprasčiausiai reikės 40 minučių arti aikštelėje. Laimės ta komanda, kuri bus kantresnė ir turės daugiau jėgų.“

Į Nemuno salą „Fenerbahče“ atvyksta fiksuodama keturių pralaimėjimų atkarpą.

„Traumos irgi lėmė daug, – varžovų nesėkmingą ruožą aiškino K.Maksvytis. – Gana ilgą laiką nežaidė vienas lyderių Johnathanas Motley, kuris yra labai universalus ir fiziškas žaidėjas. Manau, kad tai susiję. Kažkiek buvo aptrupėjusi ir „Fenerbahče“ gynėjų grandis. Viskas laikosi ant kelių gynėjų, bet jie turi galingą priekinę liniją su keitimais ir atletiškais žaidėjais. Manau, kad traumos juos išmušė iš ritmo.“

Ar prasta „Fenerbahče“ atkarpa yra geras ženklas „Žalgiriui“, ar kaip tik laukia į kampą įspraustas žvėris?

„Iš vienos pusės, tai parodo, kad jie yra pažeidžiami. Bandysime ir mes ieškoti pažeidžiamų „Fenerbahče“ vietų. Iš kitos pusės – „Fenerbahče“ grįžta. Paskutinėse rungtynėse jie turėjo inciatyvą. Manau, kad tai jiems davė nemažą postūmį. Nėra jie tokie blogi, kaip dabar atsispindi skaičiuose, bet jie atvažiuoja pas mus. Taigi mes bandysime tuo pasinaudoti“, – aiškino „Žalgirio“ treneris.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Dimitris Itoudis savo gretose vis dar neturi traumą besigydančio naudingiausio 2015-ųjų metų Eurolygos žaidėjo Nemanjos Bjelicos, į „Fenerbahče“ sugrįžusio po septynerių metų pertraukos.

Pagrindinis „Žalgirio“ varžovų žaidėjas – debiutinį sezoną stipriausiame Senojo žemyno turnyre žaidžiantis 206 cm ūgio Johnathanas Motley, kuris renka po 15 taškų, 5,7 atkovoto kamuolio ir 17,6 naudingumo balo.

Pagal pastarąjį rodiklį jis yra dešimtas visoje lygoje.

Šiam 26-erių metų amerikiečiui puikiai talkina gynėjai Scottie Wilbekinas ir Nickas Calathesas bei puolėjai Marko Guduričius ir Nigelas Hayesas-Davisas.

„Labai gerą puolimo arsenalą turintis žaidėjas. Gynyboje žaidžia pasitelkdamas fiziškumą ir dydį, bet puolime rizikinga jį palikti vienas prieš vieną kovoje. Matėme, kad rungtynėse su Madrido „Real“ jis atakas taškais užbaiginėjo prieš Walterį Tavaresą. Jei pagal atakavimo pobūdį, kažką panašaus turi Tornikė Šengelija. Gal jis daugiau žaidžia veidu į krepšį, bet pagal žaidimą arti krepšio baudos aikštelėje tai yra vienas dominuojančių žaidėjų Eurolygoje“, – apie J.Motley pasisakė K.Maksvytis.

Imago / Scanpix nuotr./Johnathanas Motley
Imago / Scanpix nuotr./Johnathanas Motley

„Žalgirio“ treneris turėjo gerų naujienų – ketvirtadienio akistatoje žaisti galės Lukas Lekavičius ir Dovydas Giedraitis.

L.Lekavičius po mėnesio pertraukos dėl lūžusio šonkaulio sugrįžo dvikovoje su Alytaus „Wolves“, bet žaidė vos 8 minutes, per kurias įmetė 6 taškus.

Vis dar nėra aiški Tylerio Cavanaugh situacija. Kaip skelbia 15min šaltiniai, stuburo išvaržą patyręs amerikietis išvyko papildomiems tyrimams į Miuncheną, o jei aukštaūgiui prireiks operacijos, sezonas jam bus baigtas.

„Dėl Tylerio Cavanaugh naujienų nėra. Laukiame medikų diagnozės, ką jie pasakys ir kada jis grįš. Kaip jau esu minėjęs, viena akimi dairomės žaidėjų rinkoje. Lukas Lekavičius su Dovydu Giedraičiu treniruojasi ir turėtų žaisti“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

K.Maksvytis patikslino, jog naujoko „Žalgiris“ dairosi ne tik Eurolygoje.

„Jeigu norėtume kažką paimti iš Eurolygos, tai galime padaryti tik per šį „langą“. Jei šito nedarysime, turėsime ilgesnį laiką įsigyti žaidėją iš kitur. Žinoma, slapčia tikimės, kad ir Tyleris sugrįš. Laukiame gydytojų diagnozės“, – aiškino treneris.

Rungtynėmis su „Fenerbahče“ ekipa „Žalgiris“ uždarys pirmąjį Eurolygos ratą, kurį reziumavo Kazys Maksvytis.

„Kažkiek mes irgi keitėmės, – sakė treneris. – Gynyboje per daug užsižaidėme su savo besikeičiančia gynyba. Komandos turi daug individualiai stiprių žaidėjų, kuriuos galbūt reikėtų įpainioti į komandinę gynybą, kad jie dalintųsi kamuoliu. Didelių priekaištų komandai neturiu. Tikrai buvo blogos rungtynės su Atėnų „Panathinaikos“, o Stambulo „Anadolu Efes“ puikiai pataikė antroje mačo pusėje, bet taip krepšinyje kartais būna. Kituose mačuose mes buvome, atsilikome per vieną ataką ar kritome likus kelioms minutėms iki susitikimo pabaigos. Tikiuosi, kad mes pasisemsime patirties ir daugiau laimėsime rungtynių pabaigų.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: Ar tiktų „Žalgiriui“ D.Thomasas, Eurolygos išsišokėliai ir rublį pamilęs treneris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi