Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Brazdeikis – apie krepšinio genijų A.Trinchieri ir vienintelį priekaištą G.Bartzokui

Ignas Brazdeikis su pergalės viltimi sugrįžo į „Taikos ir draugystės“ areną, kurioje epizodiškai rungtyniavo praėjusį sezoną atstovaudamas Pirėjo „Olympiakos“ klubui. Graikijos portalui „gazzetta.gr“ interviu davęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas papasakojo apie sudėtingą laikotarpį Atėnų priemiestyje, vienintelį skundą Georgios Bartzokui ir Andrea Trinchieri genialumą.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Branginu kiekvieną per praėjusį sezoną Graikijoje užmegztą draugystę – su komandos draugais, personalo žmonėmis ar sirgaliais, gyvenančiais ir kvėpuojančiais dėl „Olympiakos“. Pamirštu, kad ten žaidžiau mažai, nes šis sezonas mane sugrąžino“, – portalo „gazzetta.gr“ žurnalistui Antonis Kalkavouras sakė Ignas Brazdeikis.

Po solidaus pasirodymo pirmajame Eurolygos sezone ir Filipinuose vykusiame pasaulio čempionate I.Brazdeikis rugsėjo mėnesį paliko Kauno „Žalgirį“ ir sudarė trejų metų kontraktą pagal formule „2+1“ su raudonuoju Graikijos grandu.

Vis dėlto kairiarankio krepšininko etapas „Olympiakos“ klube nebuvo klotas rožėmis – jis nesulaukė Georgios Bartzoko pasitikėjimo, o sezono pabaigoje svarbiausius mūšius stebėjo nuo atsarginių suolo.

„Didžiausią vaidmenį suvaidino tai, jog „Olympiakos“ viską pasveria galutiniu rezultatu. Labiausiai pasitikintys ir daugiausiai garantijų dėl pergalės duodantys žaidėjai rungtyniauja daugiausiai, – 25-erių metų 201 cm ūgio I.Brazdeikis pasakojo „gazzetta.gr“ portalui. – Galbūt mano indėlis būtų buvęs didesnis, jei būčiau gavęs daugiau minučių aikštelėje žaidimo sistemos supratimui ir adaptuojantis prie reikalavimų. Galiausiai – galbūt aš tiesiog nepritapau, o žaidimo stilius man netiko. Tokie dalykai kartais nutinka. Aš vėlai prisijungiau prie komandos, kuri jau turėjo surinkusį super sudėtį, gerų žaidėjų kiekvienoje pozicijoje, tad aukštus tikslus brėžiančioje ir didžiulį spaudimą dėl rezultatų jaučiančioje organizacijoje treneris remiasi tais, kurie neša pergales.

Be abejo, aš taip pat prisiimu dalį atsakomybės. Aš laikausi nuomonės, kad kai bendradarbiavimas nesusiklosto sėkmingai, klaidų būna padaroma iš abiejų pusių. Jei būčiau skyręs šiek tiek daugiau laiko ir daugiau galimybių, galbūt viskas būtų susiklostę kitaip... O gal ir ne. Kas nutiko, yra žaidimo, kurį mylime, dalis.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Praėjusiame Eurolygos sezone I.Brazdeikis per 11 minučių rinko po 3,6 taško ir 2,4 naudingumo balo. Graikijos pirmenybėse jis nebebuvo registruojamas nuo vasario mėnesio vidurio.

„Nepasakysiu jums, kad man nepatiko žaisti Georgios Bartzoko komandoje, nes tai nėra teisybė. Jis – puikus treneris, o „Olympiakos“ – elitinė komanda. Bėda ta, jog jis įsigijo mane žaidimui, o aš praktiškai nežaidžiau. Toks būtų vienintelis asmeninis mano priekaištas. Visi Europoje žino „Olympiakos“ dydį, filosofiją ir kultūrą. Tai – priežastys, kodėl aš prieš metus pasirinkau vykti į šį klubą“, – sakė I.Brazdeikis.

Vida Press nuotr./Georgios Bartzokas
Vida Press nuotr./Georgios Bartzokas

Vos tik pasibaigus praėjusiam sezonui I.Brazdeikis pajautė, kad karjeros kelias veda grįžimui į Nemuno salą.

„Nuo vasaros pradžios, kai sutartis su „Olympiakos“ dar net nebuvo nutraukta, grįžimas į Kauną atrodė kaip geriausias variantas man. Andrea Trinchieri buvimas komandoje, ypač mūsų tarpusavio pokalbiai ir tai, kad Kaunas yra patraukli vieta žaisti krepšinį, sprendimą padarė labai lengvu. Šioje aplinkoje išties radau idealią situaciją vėl atrasti save ir žaisti sau tinkamą krepšinį“, – žurnalistui Antonis Kalkavouras pasakojo I.Brazdeikis, kuris buvo vienas pagrindinių „Žalgirio“ pergalės prieš „Barcelona“ kalvių pirmajame Eurolygos ture.

Penktadienio vakarą Andrea Trinchieri kariauna išvykoje susikaus „Olympiakos“, kurios pranašumą teko pripažinti jau šešis kartus iš eilės.

Pastarąjį kartą Graikijos klubas po „Žalgirio“ kojomis krito 2021-ųjų metų sausį, kai mačo pabaigoje dar Kauno komandai tuo metu atstovavęs Thomasas Walkupas perėmė iš Kosto Slouko kamuolį ir įmetė pergalingą metimą.

– Kaip atrodė jūsų pirmieji sugrįžimo į „Žalgirį“ mėnesiai?

– Kol kas viskas yra puiku. Mane šiltai priėmė tiek klubas, tiek sirgaliai. Visi žinome kokie svarbūs sirgaliai yra Kaune. Jausmas toks, kad niekur nebuvau išvykęs.

– Ar galėtume palyginti Andrea Trinchieri ir buvusio jūsų trenerio Kazio Maksvyčio žaidimo filosofijas?

– Tai yra neabejotinai dvi skirtingos krepšinio filosofijos, bet man jie abu patinka. Treneris Trinchieri labai spaudžia mus, jog būtume geriausiomis savo versijomis. Tai – treneris, kuris turi labai daug lūkesčių ir sau. Andrea yra krepšinio genijus, tad iš jo krepšinio supratimo ir sumanymų išmoksiu labai daug.

Euroleague basketball
Euroleague basketball

– Kodėl praėjusią vasarą atsisakėte žaisti olimpinėje atrankoje Puerto Rike?

– Pagrindinė priežastis – klubo trauma, kuri mane trikdė ir per paskutinį praėjusio sezono mėnesį, kai rungtynėse nežaidžiau, sportavau tik treniruotėse. Nusprendžiau, kad olimpinei atrankai reikalingas pasiruošimas mano sveikatai nebūtų geras dalykas. Aš bijojau pabloginti klubo situaciją, tad nusprendėme tęsti reabilitaciją, ilsinti kūną, jog būčiau visiškai pasiruošęs naujam sezonui. Net jei žaidimas olimpinėse žaidynėse buvo mano vaikystės svajonė ir aš tikrai norėjau padėti komandai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

– Ką manote apie šio sezono „Olympiakos“ komandą?

– Sudėtis yra beprotiška. Komandoje – labai daug talentingų žaidėjų, tad normalu, jog reikia laiko įsižaidimui, bendros chemijos ir vaidmenų suradimui. „Olympiakos“ bus viena smagiausių šio sezono komandų.

– Kokios dvikovos tikitės?

– Laukiu rungtynių, nes tokie mačai man yra mėgstamiausi. Idealiausia būtų namo išsivežti pergalę. Jei norime laimėti, privalome pasiruošti fiziškam mūšiui. Tai – vienintelis kelias nustebinti „Olympiakos“ ir išmušti šią komandą iš situacijų, kurias ji yra įpratusi žaisti.

– Ar sutinkate su Bryantu Dunstonu, kuris teigė, jog „Žalgiris“ šį sezoną gali pasiekti ne tik Eurolygos atkrintamąsias, bet ir finalo ketvertą?

– Puikūs Bryanto žodžiai! Mes turime labai talentingą komandą, kuri gali žaisti labai intensyviai. Turime žaidėjų, kurie gali rungtyniauti per keletą pozicijų, o tai yra didžioji modernaus krepšinio paslaptis. Manau, kad dar anksti yra kalbėti apie atkrintamąsias ir finalo ketvertą. Turime žiūrėti tik į būsimą mačą, kiekvieną savaitę gerinti žaidimą, o kai ateis laikas – kodėl gi ne? Kuris žaidėjas nenori žaisti svarbiausių sezono mačų, pajusti finalo ketverto atmosferą?

– Ar „Žalgiriui“ pavyks nutraukti šešių nesėkmių prieš „Olympiakos“ seriją?

– Dėl pergalės darysime viską, ką galime, nors laimėti šioje arenoje yra labai sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas