Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 17

I.Kokoškovas: apie košmarą Kaune, juodadarbį M.Schillerį ir nugalėtoją E.Ulanovą

Stambulo „Fenerbahče“ laivas Eurolygoje skęsta vis giliau. Naują organizacijos lapą praėjusią vasarą po Željko Obradovičiaus išvykimo atvertusi Turkijos milžinė ketvirtadienį Nemuno saloje Kauno „Žalgiriui“ nusileido net 62:99 (7:24, 24:27, 16:30, 15:18). Tai buvo jau septintasis „Fenerbahče“ pralaimėjimas per pastaruosius aštuonis mačus.

Stambulo „Fenerbahče“ bėdos Kaune prasidėjo jau nuo pirmųjų minučių, kai per pirmąsias 6 minutes Igorio Kokoškovo auklėtiniai surinko vos 2 taškus, dvitaškiu su pražanga į buvusios komandos krepšį pasižymėjus Edgarui Ulanovui, o puikią bangą pagavęs „Žalgiris“ įmetė net 17 taškų.

Absoliutų krepšinį užkūrę žaliai balti vis didino savo pranašumą ir visiškai susukę galvas „Fenerbahče“ gynybos barikadoms. Trečiojo kėlinio pabaigoje komandas jau skyrė rekordinė 37 žyma.

Nors šeimininkai spaudimą atleido ketvirtajame kėlinyje, leisdami pažaisti ir pasižymėti visiems registruotiems žaidėjams, bet 37 taškų kraitį pavyko išlaikyti iki pat finalinio teisėjų švilpuko.

Rekordus „Žalgiris“ žymėjo rezultatyvių perdavimų (31) bei naudingumo balų (133) statistinėse kategorijose. Martino Schillerio auklėtiniai pakartojo pergalės didžiausiu pranašumu (37) Eurolygoje klubo rezultatą.

„Po tokio pasirodymo nėra ką daug kalbėti, jūs matote rezultatą, – po pralaimėjimo kalbėjo I.Kokoškovas. – Vienintelis dalykas, tai sveikinimas „Žalgiriui“ ir treneriui Martinui Schilleriui. Jie žaidė komandiškai, jie žaidė išvien. Jei sakyčiau, kad jie nusipelnė pergalės, tai būtų jų pasirodymo nuvertinimas. Jei nežiūrėjote rungtynių, rungtynių rezultatas jums viską papasakos.“

VIDEO: „Žalgiris“ ir tritaškių rekordas: naujovės, varžovų klaidos bei X faktorius

Kas lėmė tokį slogų startą, kuris jau pirmajame kėlinyje pasiuntė „Fenerbahče“ krepšininkus į gilų nokautą?

„Puikus klausimas, bet neturiu atsakymo. Tai ne pirmos rungtynės, kurias pradedame prastai, be jokios energijos ir reakcijos į įvykius aikštelėje. Varžovai žaidė agresyviau, intensyviau ir kiečiau. Mes kalbėjomės apie tai per pertrauką. Tai vyko abejose aikštelės pusėse. Nenoriu nieko atimti iš „Žalgirio“, bet mes šiandien atrodėme labai blogai, atrodėme labai silpnai. Su visa pagarba „Žalgiriui“, rezultatas stipriai priklausė ir nuo mūsų žaidimo“, – sakė I.Kokoškovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Trečiąją pergalę iš eilės iškovoję „Žalgirio“ krepšininkai kabinasi į pirmąjį aštuonetą. Žaizdas gynyboje apgydę Lietuvos čempionai puolime juda lyg automatu.

Tai buvo galinga žaliai baltų puolimo dviguba savaitė – Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams jie atskaičiavo 18 tritaškių (šio sezono kauniečių Eurolygos rekordas), o „Fenerbahče“ ekipa išvyko sugėrusi 16 tolimų metimų.

„Jie žaidžia teisingą krepšinį. Turi žaidėjų, kurie gali draskyti gynybą ir kurti problemas varžovams, – kauniečiu puolimo paslaptis aiškino varžovų treneris iš Serbijos. – Gerai dalindamiesi kamuoliu jie sukuria pranašumą. Krepšinis yra paprastas žaidimas, o 31 „Žalgirio“ rezultatyvus perdavimas parodo, kad jie žaidė teisingai, kamuolys judėjo gerai, metimai buvo atliekami laisvi, o tai atsispindi pataikymo procentuose. „Žalgiris“ yra žinomas dėl to, kad turi geriausius lietuvius žaidėjus savo sudėtyje. Gera krepšinio mokykla, geri įgūdžiai, jokio savanaudiškumo. Tai atsispindi „Žalgirio“ žaidime. Nesame nustebę, žinojome, kas mūsų laukia.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Europos čempionu su Slovėnijos rinktine 2017-aisiais tapęs strategas šį sezoną po 20 metų NBA aplinkoje debiutavo Eurolygos turnyre.

Vienas žurnalistų nuotoliniu būdu vykusioje konferencijoje paprašė palyginti darbą NBA ir Europoje.

„Jūs labai mylite krepšinį, jei po 40 taškų pralaimėjimo manęs klausiate tokių dalykų, – sakė ir Serbijos rinktinės treneriu dirbantis 48-erių specialistas. – Žaidimas Europoje ir NBA yra absoliučiai kitoks, tai lemia daugybė priežasčių, kurios yra aptariamos trenerių seminaruose. Bandau prisitaikyti, nesu kategoriškai nusistatęs žaisti tik savo stiliumi. Dirbau skirtingų krepšinio filosofijų komandose, visą tai bandau panaudoti Stambule.“

VIDEO: „urBONUSas“: R.Jokubaičio antrininkas ir „Žalgirio“ akcentai D.Adomaičio videoanalizėje

I.Kokoškovui ketvirtadienio vakarą teko susidurti su gerai pažįstamu austru, „Žalgiriui“ vadovaujančiu Martinu Schilleriu, kuriam tai irgi pirmasis sezonas stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

2017-2018 metų sezone šie specialistai kartu dirbo „Utah Jazz“ organizacijoje. Igoris buvo vyriausiojo trenerio Quino Snyderio asistentas, tuo metu M.Schilleris darbavosi dublerių ekipoje vyr. trenerio kėdėje.

„Jis super talentingas treneris, – apie buvusį kolegą sakė I.Kokoškovas. – Yra priežastis, kodėl jis gavo šį darbą Kaune. Pastaruosius keletą metų Martinas liejo prakaitą „Utah Jazz“ organizacijoje šalia Quino Snyderio, kuris yra vienas geriausių krepšinio protų NBA. Martinas daug išmoko ir patobulėjo. Jis stipriai dirbo ir atsirado ten, kur ir turėtų būti. Esu labai laimingas dėl jo.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Tragiškai susiklostė Edgaro Ulanovo sugrįžimas į Kauną. Legionieriaus duoną šį sezoną krimsti pradėjęs kaunietis į buvusios komandos krepšį per 12 minučių įmetė 2 taškus (1/2 dvit., 0/1 trit., 0/1 baud.), 3 kartus suklydo bei surinko -4 naudingumo balus.

Tai blogiausias lietuvio mačas šį sezoną, nors prastų pasirodymų juodojoje „Fenerbahče“ atkarpoje jam netrūko.

„Tai vienas geriausių žmonių organizacijoje, mes jį mylime, – apie E.Ulanovą kalbėjo I.Kokoškovas. – Mums pasisekė, kad jį turime. Edgaras yra nugalėtojas, jis turi nugalėtojo DNR. Tai priežastis, kodėl jis čia žaidė tiek metų. Mes turime jam padėti. Jis nėra vyrukas, kuris puolime pasinaudos pranašumu ar kuris neįsižiebs nuo tolimų metimų, bet jis nugalėtojas. Detalės, kurias jis išpildo, tai dalykai, dėl ko mes pirkome jį, dėl ko mylime ir gerbiame. Komandos pasirodymas atsiliepia ir jam, nes jam rūpi, bet mes džiaugiamės jį turėdami Stambule.“

5 pergales ir 10 pralaimėjimų turinti „Fenerbahče“ šiuo metu užima 14-ąją poziciją Eurolygoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: naktinis žalgirietis arenoje ir Schillerio antrininkas Stambule

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas